Rudviken/Solna C, Solna

Solgatan 12

Såld
  • 3 rum
  • 70 kvm
  • Bostadsrätt

Områdets kanske bästa 3:a med alla rätt!

Varmt välkomna upp till våning 5 och denna fantastiskt välplanerade 3:a på Solgatan 12, i omåttligt populära Rudviken! Golven har slipats och samtliga väggar målats i behagliga kulörer. Bostaden har alla rätt, däribland dubbla balkonger. Den ena balkongen med morgon- och förmiddagssol är inglasad och den andra balkongen, som nås från vardagsrummet, är stor till ytan och här ryms utan problem flertalet möblemang och även den av föreningen tillåtna grillen. Här skiner solen från tidig eftermiddag till sen kväll och balkongväggen värms sommartid upp och kan lutas på för värmande effekt även in på småtimmarna. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum för luftig känsla och härliga sociala tillställningar. Gott om ljusinsläpp tack vare stora fönster i två väderstreck samt fullt utrustat kök med gott om arbetsyta längs lång bänkskiva samt förvaring i de flera under- och överskåpen. Maskinell utrustning i form av fullstor kyl och frys, diskmaskin, spishäll, ugn, mikro samt fläkt. Vardagsrummet har en fin platsbyggd bokhylla/TV-bänk som ingår i köpet. Två väldisponerade sovrum varav den ena har egen utgång till den inglasade balkongen och den andra utsikt mot grönska och innergård. Emellan de två sovrummen finns en klädkammare för extra förvaring och till lägenheten hör även ett externt förråd. Badrummet är fräscht och helkaklat och rymmer badkar, tvättmaskin, torktumlare samt handfat i kommod med ovanhängande spegelskåp. Ett takfönster utan insyn förser badrummet med ett härligt naturligt ljus. Rymlig och välkomnande hall med plats för såväl möblemang eller barnvagn och exceptionell förvaring i flertalet garderober. Huset har två entréer varav den ena leder ut mot föreningens innergård med lekplats och sandlåda och den andra entrén ut mot föreningens garage med ledig plats från dag 1!

BRF Rudan i Solna är en äkta förening som själva äger marken som omger byggnaden. Föreningen innehar 91 garageplatser (för närvarande ingen kö) och utöver detta finns gott om parkeringsplatser i närområdet som omfattas av Solna Boendeparkering för endast 450kr/månad som även ger möjligheten att parkera i hela Solna kommun. Till föreningen hör även förråd, tvättstuga, cykelrum och en härlig innergård som med glädje får nyttjas av medlemmarna.

Läget i Rudviken är verkligen något för den som har höga krav på sin omgivning. En promenad från bostaden finns lugna grönområden i anrika Hagaparken såväl som storstadspulsen i Vasastan. För den som gillar shopping finns Solna Centrum och Mall of Scandinavia med dess rika utbud av restauranger och klädesbutiker. Där ligger även Friends Arena som attraherar såväl internationella artister som högkvalitativ fotboll och populära evenemang. Här finns ett brett urval av kollektivtrak i form av både tunnel-/tvärbana samt pendeltåg. Närmsta busshållplats tar dig till Karolinska sjukhuset/Stockholm åt ena hållet samt Sundbyberg eller Danderyd åt det andra. I skrivande stund byggs tunnelbanans gula linje och tillhörande ny station i direkt närhet till denna lägenhet. Detta innebär att inom fem minuters promenadavstånd når Ni både gula och blåa tunnelbanelinjen vilket kommer att ha en stor påverkan på det framtida värdet för området. Att bo i Rudviken ger dig som reser mycket ypperliga möjligheter då området ligger nära såväl kommunikationer som bilvägar som enkelt tar dig till exempelvis Arlanda eller Bromma Flygplats.

Mer om mäklarna