Råsunda, Solna

Vasavägen 25

Såld
  • 2 rum
  • 76 kvm
  • Bostadsrätt

Unikt tillfälle att förvärva en otrolig lägenhet i två plan i hjärtat av Vasalund i Råsunda!

Om ni letar efter något unikt har ni hittat rätt! Denna etagelägenhet på Vasavägen 25 i Råsunda karaktäriseras av charmiga attribut från byggåret som tillsammans med en modernisering är det perfekta boendet! Första klivet in på entréplan möts ni av ett obeskrivligt ljusinsläpp från de stora, spröjsade fönsterpartierna i två väderstreck där solens strålar vackert dansar på den genomgående fiskbensparketten. Köket är försett med all maskinell utrustning som önskas tillsammans med gott om arbetsyta och förvaring i de flera under- och överskåp från golv till tak. I anslutning till köket ges plats för ett matbord i storlek större och här kommer många trevliga middagar hållas i goda vänners sällskap! Vardagsrummet intill köket är försett med ett insynsfritt fönster samt den soliga balkongen som nås av de vackra dubbeldörrarna. Här finns även en hel vägg med platsbyggda garderober samt ett ytterligare krypin för optimal förvaring under trappen som leder er upp till övervåningen.

Övervåningen är någonting utöver det vanliga. Förutom en egen ingång till trapphuset (för möjlig framtida förädling till uthyrningsdel eller liknande) är denna yta enorm! Här ryms såväl stor säng med nattduksbord som sittgrupp, skrivbord och ytterligare förvaring i garderober. Övervåningen kan med enkla medel göras om till två sovrum om så önskas där bara fantasin kan sätta gränser. Charmigt ljusinsläpp från de rundade fönstren i två väderstreck och en härlig känsla av de flera synliga takbjälkarna som ramar in rummet. På nedervåningen nås badrummet från hallen och i hallen finns även gott om förvaring och avhängningsmöjligheter. Det skadar inte heller att resten av huset är i fenomenalt skick och även trapphuset är något utöver det vanliga.

BRF Framnäs 7 är en äkta, stabil förening som äger marken. Föreningen övertog fastigheten 2012 och består av 12 bostadsrätter samt 6 parkeringsplatser, utan kö i dagsläget. Det betyder att vid inflytt kan en egen parkeringsplats stå och vänta för endast 500kr per månad! Sedan 2010 har huset genomgått flera stora renoveringar och föreningen har inga kommande renoveringar planerade.

På Vasavägen erbjuds ett boende mitt bland charmiga promenadstråk runt byggnader från förra sekelskiftet och mysiga caféer, butiker och restauranger samtidigt som flertalet kommunikationer. Buss 515 med kort restid till Odenplan går bara någon minuts promenad bort och tunnelbana nås närmast från Näckrosens eller Solna Centrums nedgång endast ett fåtal minuter bort. Solna Centrum har, förutom över 120 butiker, tunnelbana, tvärbana och bussar samt pendeltåg nås från Solna Station, också det bara en promenad bort. För mer shopping och upplevelser finns såväl Westfield Mall of Scandinavia och natursköna områden som Råstasjön, Lötsjön och Hagaparken i närheten. I framtiden kommer den nya gula tunnelbanan ha en nedgång precis i närheten vilket förutom att öka kommunikationer även kan antas ha en mycket positiv effekt på försäljningsvärdet. Dessutom har Solna Sveriges näst lägsta skatt!

Mer om mäklarna