Råsunda/Vireberg, Solna

Ekensbergsvägen 85

Såld
  • 3 rum
  • 78 kvm
  • Bostadsrätt

Underbar gavellägenhet med fönster i tre väderstreck samt en svårslagen uteplats i söderläge!

Varmt välkomna till Ekensbergsvägen 85 och denna unika bostad med radhuskänsla samt alla bekvämligheter som en bostadsrätt medför. Lägenheten håller genomgående en hög standard och präglas av fint ljusinsläpp tack vare fönster i tre väderstreck, en väldigt behaglig planlösning med sovrum separerat från de öppna, sociala ytorna samt en fantastisk uteplats i söderläge! Bostaden disponeras över ett rymligt och lättmöblerat vardagsrum som rymmer såväl soffa som ett stort matbord som knyter samman rummet med köket. Köket är smakfullt renoverat med fullständig maskinpark, däribland fullstor kyl & frys samt diskmaskin, samt plats för en köksö. Köket har gott om såväl förvaring i flera skåp samt arbetsyta längs den vinkelformade bänkskivan i komposit som vackert bryts av mot de gråa skåpsluckorna. Bägge sovrummen är rymliga och är försedda med inbyggda garderober, två i gästrummet/kontoret och tre i Master Bedroom - som även har tre externa garderober. Utanför sovrummen finns en tambur som enkelt kan möbleras upp eller användas som kontorsyta och här finns även ytterligare förvaring bakom praktisk gardin. Badrummet är stambytt och helkaklat och rymmer tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare, WC, handfat med ovanhängande spegel, högskåp till förvaring och en stor duschhörna och bakom badrummet finns den välkomnande hallen med säkerhetsdörr ut till trapphuset. Lägenhetens pärla är absolut den stora uteplatsen i söderläge! Här avnjuts härliga stunder med familj och vänner och storleken möjliggör för flertalet möblemang och odlingar. Uteplatsen präglas förutom mycket sol även av ett härligt bergsparti samt insynsskydd tack vare föreningens stora häck och sommartid blir uteplatsen ett extra rum till lägenheten.

Brf Eposet 1 är en äkta, stabil förening som äger marken. Föreningen består av adresserna Ekensbergsvägen 81, 83 och 85 och består av 26 lägenheter samt en hyresrättslokal. 25 av lägenheterna är bostadsrätter och en är hyresrätt vilken innebär en framtida intäkt för föreningen vid försäljning. Föreningen har en mycket god ekonomi och har utöver detta utfört stora renoveringar såsom som stambyte, elstambyte, fönsterrenovering och renovering av yttertak. Idag talas det ofta om avgiftshöjningar men i denna förening är ekonomin så bra att föreningen vid tre tidigare tillfällen sänkt avgiften! Som medlem i förening ger möjlighet att nyttja takterrass, tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum och två stycken förråd tillhör lägenheten. Utöver detta finns en mycket trevlig och grönskande innergård samt flertalet parkeringsplatser i närheten som via Solna Stads förmånliga boendeparkering kan nyttjas till endast 400kr/månad eller 1000kr/kvartal. Föreningen har ett gemensamt gruppavtal för internet via fiber där 99kr per månad ger hela 1000/1000mbit/s.

På Ekensbergsvägen ger ett boende med endast några få minuter från all tänkbar service och kommunikation. Fastigheten angränsar till Råsundas lugna villakvarter med endast fem minuters promenad till Stråket och Råsunda torg med affärer, restauranger och pubar. I den absoluta närheten finns även Råsundaskolan samt flertalet förskolor! På promenadavstånd finnes även Solna Centrum med dess rika utbud av butiker, service och kommunikationer såsom tunnelbana, tvärbana och bussar. Räcker inte Solna Centrums 120 lokaler till så finns Westield Mall of Scandinavia och Friends Arena inte alls långt bort. För storhandlingen ligger även Ica Maxi i Solna Business Park endast några minuter bort där även pendeltåget har en station. För sköna dagar ute i naturen ligger Råstasjön, Lötsjön, Skytteholmsparken och Hagaparken i närheten och är väl värda ett besök för picknick eller motion. Lägenhetens läge gränsar till Sundbyberg med sitt pittoreska centrum och rika utbud av caféer och restauranger, även det är på bekvämt avstånd.

För mer information vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare Robert Sundström på 076-897 57 95

Mer om mäklarna