Gamla Råsunda, Solna

Parkvägen 10A

Såld
  • 2 rum
  • 70 kvm
  • Bostadsrätt

Fantastisk och påkostad sekelskiftespärla mitt i hjärtat av Råsunda!

Äntligen saluförs denna sekelskiftespärla på en av Gamla Råsundas mest anrika adresser - Parkvägen 10A. I en gammal och ekonomiskt trygg förening finns nu denna lägenhet där magi har skapats med noga hänsyn till att bevara charmiga detaljer från förra seklet tillsammans med funktionalitet och kvalité från modern tid. I princip hela bostaden har ömtåligt och stilsäkert renoverats med genomgående nylagda furugolv i hela lägenheten, spacklade och målade tak och väggar samt ett nytt kök som måste upplevas på plats! Möjlighet att installera två kakelugnar vid märke MK på planlösning.

Första klivet in i lägenheten finns, bakom den karaktäristiska säkerhetsdörren i metall, en välkomnande hall som fungerar som navet i lägenheten. Redan här ges en försmak på det ljusinsläpp lägenheten erbjuder från de vackra, spröjsade fönstren i två vädersträck. Direkt till vänster återfinns lägenhetens påkostade och nyrenoverade kök. Med skåpsluckor från golv till tak ryms här alla porslin och maskinell utrustning som kan tänkas behövas samtidigt som en enorm arbetsyta ges längs den vackra bänkskivan i tålig granitsten. Spis och ugn från det italienska märket Bertazzoni gör matlagning till en fröjd. I köket ryms ett matbord för 4-6 personer och köket i gråa nyanser bryts vackert av mot den handknackade tegelväggen där ett skåp har platsbyggts till perfektion. Fönster ut mot den lugna och låsta innergården.

Vidare in i vardagsrummet erbjuds här gott om möbleringsmöjligheter och utan problem får såväl stor soffa och TV-möbel plats. Insynsskyddade fönster ut mot Parkvägen och rökkanal finns för möjlighet att installera kakelugnar. Från såväl hallen som vardagsrummet nås lägenhetens sovrum som är gediget till storleken och rymmer utan problem dubbelsäng och skrivbord för den som vill kunna arbeta hemifrån. Stor garderob för bra förvaring och även här fina, spröjsade fönster ut mot lugna Parkvägen.

I hallen finns de gamla charmiga platsbyggda garderoberna, perfekt för förvaring av kläder, skor och övriga föremål. Härifrån nås även lägenhetens badrum i fint och fräscht utförande. Smart planlösning som möjliggör för en duschhörna, vägghängd WC med förvaring ovanför, handfat i kommod med ovanhängande spegel och självklart golvvärme.

BRF Eken 3 är en äkta, stabil förening som registrerades redan 1980. Föreningen äger marken och har under åren genomfört många stora renoveringar och har trots detta lyckats hålla nere lån/kvm till endast 3 200kr!

OMRÅDE
På Parkvägen erbjuds ett boende mitt bland charmiga promenadstråk och mysiga caféer, butiker och restauranger samt med flertalet kommunikationer inom kort gångavstånd. Buss 515 med kort restid till Odenplan går strax utanför porten och tunnelbana nås närmast från Näckrosens nedgång endast ett fåtal minuter bort eller Solna Centrum. Solna Centrum har, förutom över 120 butiker, tunnelbana, tvärbana och bussar samt pendeltåg nås från Solna Station, också det bara en promenad bort. För mer shopping och upplevelser finns såväl Westfield Mall of Scandinavia och natursköna områden som Råstasjön, Lötsjön och Hagaparken i närheten. Under en minuts promenad från bostaden nås av White Guide den uppmärksammade restaurangen Sardin som är en av alla upplevelser i närområdet som måste bockas av! Sommartid ställer Enricos Vinbar ut bord och stolar på Stråket där ett glas vin med fördel kan avnjutas och Du Bon Pain har alltid nybakat bröd och förstaklassiga bakelser. Gott om parkeringsplatser finns runt Stråkvägen/Parkvägen såväl som Råsundavägen och alla dess tvärgator. För 400kr i månaden eller 1000kr per kvartal ges Boendeparkeringstillstånd vilket inte bara gäller för en del av Råsunda utan näst intill hela kommunen.

Mer om mäklarna