Gamla Råsunda, Solna

Vintervägen 26

Såld
  • 1 rum
  • 34 kvm
  • Bostadsrätt

Charmigt bevarad sekelskiftespärla med balkong mitt i Gamla Råsunda!

Äntligen presenteras denna charmiga sekelskiftespärla mitt i hjärtat av Gamla Råsunda! På Råsundas kanske finaste adress, Vintervägen 26, erbjuds nu denna hemtrevliga bostad med balkong mot en lugn och fin innergård! Lägenheten har många av de charmiga attributen från byggåret kvar samtidigt som kök och badrum är renoverat i modern tid. En perfekt blandning av äldre charm och modern funktionalitet!

Direkt i trapphuset ges en härlig känsla av sekelskifte och vackra röda dörrar pryder varje lägenhets ingång. Ta hissen eller trapporna upp till våning 2 och första klivet in i lägenheten ger en försmak på vad den har att erbjuda. Ett helt fantastiskt ljusinsläpp från bägge rummens fönster skiner vackert upp lägenheten. Väl omhändertagna trägolv löper genomgående i hela lägenheten som tillsammans med den höga takhöjden samt fina ytskikt ger en enhetlig känsla och bör upplevas på plats.

Köket är i vackert utförande där det gamla serveringsskåpet från byggåret är bevarat och nya skåpsluckor matchar. Bänkskiva i trä och såväl mycket arbetsyta som förvaring i de flera under- och överskåpen. Bekvämlighet såsom fullstor diskmaskin och i köket ryms ett matbord. Härifrån nås lägenhetens absoluta pärla - den stora balkongen mot den grönskande innergården! Här avnjuts härliga stunder under det varmare halvåret och blir en förlängning av lägenheten, som ett till rum!

Allrummet är välplanerat och rymmer utan problem stor säng, soffa och TV-bänk. Härifrån nås även lägenhetens klädkammare från golv till tak som rymmer väldigt mycket! Badrummet är helkaklat och förutom WC och handfat finns även här en stor dusch samt två skåp för förvaring.

Genomgående håller bostaden en hög nivå och andas sekelskifte. Detta är en pärla som ni inte vill missa!

BRF Almen 5 är en äkta förening som bildades 1982, består av 27 bostadsrätter, en lokal och äger marken. Föreningen har betyget A+ vilket bland annat syns i den låga belåningen, medlemmars låga månadsavgifter och välskött underhåll som sedan 1994 bland annat har bestått av stambyte, tak- och fasadrenovering. Skyddat från vägar och ljud tack några utav Råsundas finaste byggnader ligger föreningens innergård som omges av grönskande buskage och odlingar och ger plats för vänner och familj vid flertalet sittplatser, perfekt för sommarens grillningar!

På Vintervägen erbjuds ett boende mitt bland charmiga promenadstråk runt byggnader från förra sekelskiftet och mysiga caféer, butiker och restauranger samtidigt som flertalet kommunikationer. Buss 515 med kort restid till Odenplan går just utanför porten och tunnelbana nås närmast från Näckrosens nedgång endast ett fåtal minuter bort. Solna Centrum har, förutom över 120 butiker, tunnelbana, tvärbana och bussar samt pendeltåg nås från Solna Station, också det bara en promenad bort. För mer shopping och upplevelser finns såväl Westfield Mall of Scandinavia och natursköna områden som Råstasjön, Lötsjön och Hagaparken i närheten.

Mer om mäklarna