Gamla Råsunda, Solna

Stråkvägen 4A

Såld
  • 3 rum
  • 80 kvm
  • Bostadsrätt

Sekelskiftestrea i hjärtat av Gamla Råsunda med alla rätt

Varmt välkomna till Stråkvägen 4A och denna fantastiska bostad anno 1912!

Belägen på eget våningsplan i ett av Råsundas såväl äldsta som vackraste hus, granne med Stråket och flera av de fina butikerna/restaurangerna som bidrar till en levande känsla just runt knuten. Bostaden karaktäriseras av tidstypiska detaljer så som höjda golvsocklar, tilltagen takhöjd, djupa fönsternischer och originalgolv. Tillsammans med moderna bekvämligheter skapas ert nästa, kompromisslösa drömboende.

I bostadens entré möts du av en välkomnande tambur med platsbyggd avhängning och klinkergolv med golvvärme. Från tamburen tar du dig till bostadens första rum, beläget mot lugn innergård och perfekt som kontor/gästrum eller barnrum. Åt motsatt håll kommer du in i hallen som fungerar som ett nav till resten av bostaden.

Badrummet är mycket påkostat med sekelskiftsdetaljer, handslaget kakel, bänkskiva i kvartskomposit samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare i platsbyggd lösning.

Master Bedroom är beläget mot den lugna innergården. Här finner du platsbyggda garderober, en klädkammare och bra med utrymme för en stor dubbelsäng.

Stort vardagsrum med gott om plats för stor soffgrupp, tv-möbel och sideboards. Rummet har halvöppen planlösning med spröjsade pardörrar i glas in mot köket.

Köket är även det mycket påkostat och försett med gott om arbetsyta och förvaring längs den långa bänkskivan. Köket rymmer ett stort matbord och har även en köksö. Härifrån nås bostadens soliga balkong i sydostläge med sol från morgon till eftermiddag samt utsikt över Stråket i Gamla Råsunda.

2022 genomfördes en påkostad och genomtänkt totalrenovering av bostaden där planlösningen ändrades totalt. Mycket ovanligt med så bra planerade sekelskifteslägenheter i Gamla Råsunda! Originalgolvet i furu har slipats och laserats, golvlister har höjts, alla rum har ramats in med tak- och vägglister samt speglingar i två rum. Elen är helt nydragen, med Plejd genomgående installerat vilket gör att du kan styra belysningen från din telefon. Nedan följer en mer detaljerad lista om varje rum följt av mer information om föreningen;

TAMBUR
- Klinkergolv från Bricmate (Ceppo Di Gre) med golvvärme
- Platsbyggd hatthylla och avhängning i ek

HALL
- Plats för byrå eller annat möblemang
- Ett nav till resten av bostaden

VARDAGSRUM
- Pardörrar i glas mot vardagsrum
- Möjlighet att installera kakelugn

KÖK
- Påkostat kök från Ballingslöv
- Bänkskiva samt stänkskydd i kvartskomposit från TechniStone
- Köksö med sittplatser och extra förvaring
- Nya vitvaror med garanti från Siemens
- Vinkyl från Avintage
- Automatisk fläkt från RørosHetta
- Plats för stort matbord (upp till 240cm)
- Fin väggfärg i beige ton som vackert gifter sig med de gråa skåpsluckorna och de vita snickerierna

BALKONG
- Sydostläge med sol från morgon till sen eftermiddag
- Rymlig yta med plats för såväl sittgrupp som odlingar
- Utsikt över Stråket i Gamla Råsunda

MASTER BEDROOM
- Insynsskyddade fönster mot en av Råsundas finaste innergårdar
- Platsbyggd garderobsvägg med förvaring
- Praktiskt förråd/klädkammare

SOVRUM 2
- Insynsskyddade fönster mot en av Råsundas finaste innergårdar
- Perfekt som kontor, gästrum eller barnrum
- Plats för 80x200cm (eller 90x190cm) säng samt plats för skrivbord och kontorsprylar

BADRUM
- Klinkergolv och extra golvsockel från Bricmate (Norrvange Light Grey) med golvvärme
- Specialbeställt handslaget kakel från Natucer
- Platsbyggd (och inbyggd) lösning för kommod och kombinerad tvätt/tork med toppskiva i kvartskomposit från TechniStone
- Stor och rund spegel från House Doctor
- Lyxig belysning från svenska Haven
- Dusch och tvättställsblandare i äldre stil från Duschbyggarna
- Praktisk och stilren förvaring i duschen från Finska NAKA

FÖRENING
Bostadsföreningen Solgården U.P.A bildades för över 100 år sedan och är en äkta, stabil förening som äger marken. Fastigheten har tagits väl omhand om och många stora renoveringar har redan utförts samtidigt som föreningen lyckats hålla en god ekonomi med en idag väldigt låg skuldsättning under 1000kr/kvadratmeter! Se årsredovisning 2022 för mer information. Som medlem i föreningen erbjuds många förmåner! Bland annat en underbar innergård med sittplatser och grill på sommaren, där grönska och vackra fasader skärmar. På innergården finns även ett mindre hus med 2 cykel-/barnvagnsrum samt ett soprum. I källaren finns hobbyrum, bastu, dusch och wc. Det finns även en tvättstuga med tillhörande torkrum, 2 tvättmaskiner, torktumlare och mangel. En nyrenoverad relaxavdelning med bastu, dusch och wc finns källarplanet på Stråkvägen 4A och i källaren på Parkvägen 8 finns ett hobbyrum.

BF står för bostadsförening och är för de föreningar som bildades innan bostadsrättslagen tillkom 1930. De omfattas inte av bostadsrättslagen, men fungerar i allt väsentligt likadant. Till skillnad från bostadsrättsföreningar styrs inte bostadsföreningar av Bostadsrättslagen, utan av Lagen om ekonomiska föreningar och av föreningens stadgar. "U.P.A" i slutet på dessa föreningars namn står för "utan personligt ansvar". Dvs precis som i en bostadsrättsförening kan man som medlem inte ställas till personligt ansvar för föreningens skulder och affärer, utöver de medlemsinsatser som har betalats till föreningen. I denna bostadsförening finns ingen s.k. hembudsklausul, vilket är att anses som positivt.

OMRÅDE
På Stråkvägen erbjuds ett boende mitt bland charmiga promenadstråk och mysiga caféer, butiker och restauranger samt med flertalet kommunikationer inom kort gångavstånd. Buss 515 med kort restid till Odenplan går just utanför porten och tunnelbana nås närmast från Näckrosens nedgång endast ett fåtal minuter bort eller Solna Centrum. Solna Centrum har, förutom över 120 butiker, tunnelbana, tvärbana och bussar samt pendeltåg nås från Solna Station, också det bara en promenad bort. För mer shopping och upplevelser finns såväl Westfield Mall of Scandinavia och natursköna områden som Råstasjön, Lötsjön och Hagaparken i närheten. Under en minuts promenad från bostaden nås av White Guide den uppmärksammade restaurangen Sardin som är en av alla upplevelser i närområdet som måste bockas av! Sommartid ställer Enricos Vinbar ut bord och stolar på Stråket där ett glas vin med fördel kan avnjutas. Gott om parkeringsplatser finns runt Stråkvägen/Parkvägen såväl som Råsundavägen och alla dess tvärgator. För 400kr i månaden eller 1000kr per kvartal ges Boendeparkeringstillstånd vilket inte bara gäller för en del av Råsunda utan näst intill hela kommunen.

Mer om mäklarna