Gamla Huvudsta/Solna, Solna

Lundagatan 9

Såld
  • 3 rum
  • 79 kvm
  • Bostadsrätt

Stor 3:a med solig balkong i charmiga Gamla Huvudsta!

VISNING DENNA HELG. VISNINGSTIDER UPPLAGDA
I ett hus beläget i det centrala Gamla Huvudsta nära intill Solna Centrum hittar du denna lägenhet - en väldisponerad och rymlig trerummare med stora sällskapsytor och plats för alla i familjen. Här flyttar du in i en lägenhet som har stor potential att förfinas efter er smak och behov. Två rymliga sovrum, ett ordentligt arbetskök med plats för ett matbord storlek större, ett stort vardagsrum med plats för större soffa, tv och bokhyllor och annat vardagsrumsmöblemang för att skapa en social och trivsam mötesplats. Lägenheten har en rymlig balkong som utlovar många timmars solsken från tidig dag till sen kväll. Lägenheten har idag ett badrum med badkar och en intilliggande wc. Här kan finnas goda möjligheter för dig som vill ha ett större badrum att kombinera dessa för maximal yta och komfort.

Allmänt om föreningen
Föreningen bildades 2001 och består av fastigheten Björnen 10 med adresserna Lundagatan 9-11 i Solna. Föreningen innehar 54 stycken lägenheter varav för närvarande 5 st av dessa upplåtes med hyresrätt. Det finns även 2 st lokaler i föreningen. Föreningen äger marken. Ingen avgiftsförändring är planerad i nuläget. Det finns tvättstugor i vardera hus och cykelförråd i källaren. En gemensam uteplats med utemöbler och grillplats finns mellan de två husen. Föreningen bredband från ComHem på 250/50 Mbit/s. Det finns en tvättstuga i vardera hus. Varje medlem får antingen ett vinds- eller ett källarförråd på ca 2,5 kvm. Föreningen disponerar över parkeringsplatser med kössystem.

Kort om fastigheterna
Brf Björnen 10 ingår med sina två hus (Lundagatan 9 och 11) ingår i en grupp om fem punkthus. Husen är uppförda i fem och sju våningar med ädelputsade fasader och sadeltak. Intressant är den anpassning till stadsbilden som gjordes när dessa hus byggdes; husens utbredning, höjd och form var redan given. Det har bidragit till att arkitekturen är präglad av två byggnadsskeden, 1950-talets fortfarande hantverksbetonade byggande och 1960-talets mer rationaliserade flerbostadsbyggande vilket delvis givit husen en brist på arkitektoniskt sammanhang.

De är tydliga byggmästarhus – kvalitetsmaterial så som koppar, ädelputs, tegelpannor etc. lyfter den i övrigt något ambivalenta arkitekturen. Det var vanligt under de s.k. rekordåren att byggmästare som byggde för egen räkning satsade på mer påkostade och hållbara material. Som grupp är de ett positivt inslag i stadsbilden och ger tillsammans med den södra raden av punkthus en fin enhetlighet i stadsrummet. Trots vissa förändringar av entréer och balkonger är punkthusen ett fint exempel på kvalitetsbyggande och stadsbildsanpassning från 1960-talet.
/saxat ur Bebyggelseregistret/

Kommunikation: Solna C T-bana - 1 km, Västra Skogen T-bana 1,1 km, Bussar som går på gatan utanför är 113, 152:an, 507:an

Här bor man vid ett av Solna bästa lägen - alldeles intill Solna Centrum! Med en kort promenad når du Solna centrum och inom några minuter är man vid Strandpromenaden vid Huvudsta strand. Från lägenheten har du även en rimlig cykel och promenadtid till Stockholms innerstad och city.
Här finns allt och lite till för familjen som vill kunna njuta av det bästa Solna har att erbjuda. Nära mataffär, restauranger, gym & bageri och ca 5 minuters promenad till t-bana, bussar och tvärbanan. För den som gillar shopping finns även Mall of Scandinavia med dess rika utbud av restauranger och klädesbutiker. Där ligger även Friends Arena som attraherar såväl internationella artister som högkvalitativ fotboll och populära evenemang. Att bo i Solna ger dig som reser mycket ypperliga möjligheter då Arlanda flygplats ligger ca 30 min och Bromma flygplats endast ca 10 minuter från hemmet med bil.

Vi ses på visning!

Mer om mäklarna