Bergshamra, Solna

Mårdstigen 10

Såld
  • 2 rum
  • 55 kvm
  • Bostadsrätt

Ljus och charmig vindsvåning i äldsta delarna av Bergshamra!

Vindsvåning högst upp i huset med solig balkong! Stora fönster och en charmig vindskaraktär. Här trivs du från första stund i en härligt ljus lägenhet som har gott om förvaring och är centralt belägen i lugna och mysiga Bergshamra. Tilltaget kök med takfönster, i öppen planlösning mot vardagsrummet, med bra arbetsytor, många skåp och möjlighet till härligt ljus matplats invid balkongen. Vardagsrummet med dess vindskaraktär har gott om plats för sällskapsdel och öppenheten mot köket tillsammans med det stora fönstret mot grönska. Stort sovrum med plats för både dubbelsäng och mycket förvaring. Fräscht badrum med takfönster, tvättmaskin och dusch. För dig som vill ha det där lilla extra!

Förening
Brf Bergshamra är en äkta bostadsrättsförening med byggår 1953-1955. Föreningen består av 9 flerbostadshus och upplåter 395 lägenheter med bostadsrätt samt 15 lokaler med hyresrätt. Total bostadsyta om 28 422 kvm och total lokalyta om 2 639 kvm. Föreningen förvärvade fastigheten år 2013.
Såhär beskriver föreningen på sin hemsida:
Den första bebyggelsen i den nya stadsdelen Bergshamra blev, efter en arkitekttävling, dessa s.k. stjärnhus, ritade av arkitekterna Sven Backström och Leif Reinius. De tillhörde de mest anlitade bostadsplanerama i landet, och stjärnhuset ? där tre huskroppar utgår från ett trapphus ? är deras skapelse. Husen byggdes mellan 1953 och 1955.
Planlösningen gör att alla lägenheter får ljus från minst två håll. Hustypen fogas ofta ihop till kedjor som mjukt följer terrängen. Husen har fasader i huvudsakligen grå spritputs med inslag av färgade partier och med breda vita eller gula fönsteromfattningar. Gårdarna var en viktig del av bostadsområdet. De skulle vara stora och lummiga och avskärmade från trafikstråken.

Avgift
Avgiften består av två delar, en del avgiften som baseras på andelstalet och ett bränsleavgift som baseras på lägenhetsytan. Till detta tillkommer obligatorisk avgift för bredband och IP-telefoni (ej samtalen). Vatten ingår. Tilläggsförsäkring för bostadsrätt ingår ej i avgiften och tecknas av medlemmen själv.
Källarförråd ingår. De flesta lägenheterna har två förråd, ett källarförråd och ett mindre s.k. matförråd..
Avgiftshöjning från och med årsskiftet (2023-01-01). Styrelsen har tagit beslut om att höja både bostadsrättsavgiften och bränsletillägget med 8,7% från och med årsskiftet. Avgiften förbredband är oförändrad. Beslutet togs för att avgiften ska reflektera inflationen i samhället.

Parkering
Föreningen har ca 230 parkeringsplatser för uthyrning till medlemmar. Av dessa är ca 25 st i varmgaraget på Ekorrstigen, 135 st vanliga utomhusplatser, 60 st utomhusplatser utrustade med eluttag för motorvärmare, 10 st utomhusplatser utrustade med laddbox från InCharge. Utöver dessa finns ett fåtal MC-platser, utomhus och i garaget.
Avgiften för våra parkeringsplatser utgörs av ett baspris (som anges nedan) samt ett indextillägg, vilket hämtas från konsumentprisindex föregående år. Denna avgiftsuppräkning görs varje år. Exempelvis höjs p-platsernas avgift från och med 1 januari 2022 med 2,816%. Denna höjning hämtas från det i oktober 2021 framräknade konsumentprisindexet. Baspriser för de olika parkeringsplatserna är följande:

Bil
Garage 850 kr/mån
Utomhus 450 kr/mån
Motorvärmare 600kr/mån inkl el.
Laddplats 750kr/mån exkl el.

Motorcykel
Garage 350 kr/mån
Utomhus 250 kr/mån

Området:
Välkommen hem till Bergshamra - din egen oas i Nationalstadsparken! Bergshamra som stadsdel är omgiven av vatten, Stocksundet, Edsviken och Brunnsviken, och många grönområden, t.ex. Ulriksdals slottspark och Tivoliparken. Samtidigt ligger Bergshamra centralt, mitt emellan Stockholm city och Danderyd. Här bor du med mycket goda kommunikationer - både T-banans röda linje (Bergshamra) och bussar. Med tunnelbanan når du Universitetet på cirka två minuter och Östermalmstorg på cirka tio minuter. Du har cykelavstånd till innerstan. På behagligt promenadavstånd når du Mörby centrum, Mall of Scandinavia samt nationalarenan Friends Arena. För barnen finns flera förskolor och grundskola för alla årskurser. I området finns mataffärer (Coop Konsum, ICA Nära), apotek, gym, bibliotek, vårdcentral, bageri och restauranger. På promenadavstånd finns också en rad välrenommerade restauranger och caféer: Bockholmens hav och restaurang, Skafferiet i Ekoparken, Rappnes trädgård, anrika Ulriksdals Wärdshus och slottscafé, som ligger precis invid Edsviken med bad och rekreationsmöjligheter. Utanför dörren finns fina strövområden och motionsspår, bland annat runt Brunnsviken, vid Ulriksdals slott, i Hagaparken, Tivoliparken, Bockholmen och norra Djurgården. För dig som vill bada utomhus i bassäng finns Svedenbadet! När det blir för kallt finns Mörbybadet på promenadavstånd eller en station bort med tunnelbanan. Vintertid plogas isarna i Brunnsviken och Edsviken för skridskoåkning.

Mer om mäklarna