Solna

Blomgatan 14

Såld
  • 3 rum
  • 74 kvm
  • Bostadsrätt

Optimalt planerad 3:a med låg avgift i ekonomiskt stark förening!

Exklusivt totalrenoverad pärla om 74kvm med bästa tänkbara planlösning! Belägen i en väldigt ekonomiskt stabil förening med låga avgifter och närhet till flertalet kommunikationer, skolor, butiker och restauranger gör detta till ett drömboende!

Lägenheten skänks genomgående ett fantastiskt ljusinsläpp tack vare en genomgående planlösning med fönster i två väderstreck. Genomgående håller bostaden högsta skick med genomgående vackra golv i enstavsparkett och noga utvalda färger som pryder väggarna, som går ton i ton med varandra. All el och samtliga eluttag är omdragna och utbytta 2023. Denna välplanerade bostad disponeras över ett rymligt och lättmöblerat vardagsrum med intilliggande kök och en väl tilltagen matplats som knyter dem samman. Härifrån nås även lägenhetens stora balkong i rakt söderläge med fri och grönskande utsikt. Tack vare att lägenheten ligger högt upp i huset ges en insynsskyddad utsikt ut mot grönska och himmel! Köket är stilrent renoverat och förutom exceptionell förvaring i de många under- och överskåpen ges också väldigt god arbetsyta längs den påkostade bänkskivan. Fullstor kyl & frys samt all annan maskinell utrustning som önskas. Master Bedroom är rymligt och har mycket bra förvaringsmöjligheter i en hel vägg av garderober samt klädkammare just utanför. Ytterligare ett sovrum i bra storlek med plats för säng, skrivbord samt övrigt möblemang och ett helkaklat badrum med badkar och bra förvaring. Till lägenheten hör ett stort källarförråd om och som medlem i föreningen får man nyttja flertalet tvättstugor! I denna port finns även föreningens grovtvättstuga. Om så önskas är det inga problem att installera tvättmaskin i badrummet, något som dock inte behövts av nuvarande ägare då det alltid finns lediga tider i tvättstugorna.

Föreningen Blomgården har väldigt god ekonomi, är en äkta förening och äger marken. Föreningen bildades 2001 och består av totalt 116 lägenheter varav fem lägenheter upplåts som hyresrätt och en lägenhet som tidigare använts som övernattningslägenhet. Denna lägenhet har sålts i skrivande stund och hela köpeskillingen om 2 840 000kr kommer gå in till föreningens kassa för att ännu förbättra ekonomin. Hyresrätterna utgör enligt föreningen ett förmögenhetsvärde om flertalet miljoner kronor. Föreningens kassa beräknas till lite drygt 3,4 miljoner kronor. Från fastighetsköpet år 2001 har föreningen flitigt amorterat ner lånen och har idag en skuldsättning på endast 2 203kr/kvm - detta är en väldigt god nivå med tanke på de många antal lägenheterna, det framtida värdet i hyresrätterna och den goda kassan. En A+ förening att trivas i! Det finns boendeparkeringar i området och grannföreningen hyr ut garageparkering i mån av plats. Förråd samt tvättstugor i samma huskropp. I Rudviken finns hela tre förskolor, flertalet lekplatser för de små och i närheten av föreningen finns en sommartid populär plaskdamm för barn att leka vid.

Läget i Rudviken passar den som har höga krav på sin omgivning. En promenad från bostaden finns lugna grönområden i anrika Hagaparken såväl som storstadspulsen i Vasastan. Ett stenkast från Blomgatan ligger även Solna Centrum, som förutom över 120 butiker innehar både tunnelbana, tvärbana och bussar samt pendeltåget från Solna Station. För mer shopping och upplevelser finns såväl Mall of Scandinavia och Friends Arena i närheten. I Rudviken finns tre förskolor, flertalet lekplatser och en populär plaskdamm för de små. Tunnelbanans nya gröna linje kommer att ha en station i direkt anslutning till Rudviken vilket förutom att öka kommunikationerna även kan antas ha en positiv effekt på försäljningsvärdet. Dessutom har Solna Sveriges näst lägsta skatt!

Mer om mäklarna