Saltsjöbaden, Saltsjöbaden

Ringvägen 20

Såld
  • 5 rum
  • 168 kvm
  • Bostadsrätt

Vacker och ståtlig sekelskiftesvåning med egen trädgård i ett av de äldsta husen i Saltsjöbaden

Modern och stilig sekelskiftesvåning med egen trädgård är nu till salu i anrika sjuvillorna. Otroligt vacker våning som bara måste upplevas.

I en av de vackra Sjuvillorna, uppförda sent 1800-tal, erbjuds nu en elegant våning om hela 168 kvm. Våningen bjuder på vackra sekelskiftesdetaljer såsom en ståtlig fungerande kakelugn, vacker bevarad takstukatur, högt i tak om ca 3,50 meter, stora höga fönster och fin fiskbensparkett. Här har man renoverat våningen i en modernstil och påkostade materialval men samtidigt bevarat den äldre stilen. Våningen bjuder på tre till fyra sovrum, vardagsrum med vackert burspråk, ett badrum, en gästtoalett och stort, vackert kök samt ett skafferi. Hela våningen är på ett och samma plan och har även en vacker trädgård med flera olika planteringar, blomstrande buskar, gräsmatta och flera sittgrupper. Här kan man njuta av solen från morgon till kväll. Våningen har även två ingångar. Denna våning har även tillgång till källaren så förvaring finns det gott om. Vill man ha sin egna studio eller varför inte gym så finns det gott om plats för detta i källaren. Här är känslan av att du bor i ett helt eget hus.

Sjuvillorna som hör till områdets äldsta bebyggelse uppfördes sent 1800-tal. De bildade från början en rad om sju villor utmed Ringvägen nära den ena slutstationen som stod färdig 1893. I Brf Sjuvillorna ingår fyra av de ursprungliga sju villorna; Villa 1, 2, 3 och 4 och består av 10 lägenheter.

Eftertraktat harmoniskt boende mitt i skärgårdsidyllen. Ett stenkast från Saltsjöbanan med 30 min in till Slussen samt omedelbar närhet till förskola och skola. Sommartid blomstrar skärgårdslivet med båtklubbar, tennisbanor, golfbana och omtyckta badplatser. På några minuters promenadavstånd nås Saltsjöbadens centrum med restauranger, caféer, badklippor, KSSS , Vår Gård samt anrika Grand Hotel.

Mer om mäklarna