Kvarnholmen, Nacka

Mjölnarvägen 18

Såld
  • 2,5 rum
  • 80,5 kvm
  • Bostadsrätt

Gavellägenhet med högt läge och balkong i söderläge.

Välkommen hem till denna fantastiska 2,5a (möjlig 3:a) i populära Qvarnen Tre Kronor som ligger med första parkett på kajen i expansiva Kvarnholmen. Här bor du mitt i en myllrande ny stadsdel med en fot i innerstan och en i skärgården, här har man renoverat och bevarat de gamla industrierna och minst sagt skapat en unik historisk boendemiljö som är svår att hitta någon annanstans. Denna stilrena och ljusa 2,5:a om 80,5 kvm ligger högt belägen på våning 7 av 10. Det som kännetecknar denna lägenhet är den äldre charmen som varsamt har bevarats med en takhöjd om 2,75 m, genomgående spröjsade fönster och underbara spegeldörrar. Förutom det bjuds du även på detaljer såsom djupa fönsterbänkar i natursten och en underbar naturoljad 1-stav ekparkett. Lägenheten har stora sociala ytor med en öppen planlösning och ett rymligt vardagsrum. Här finns ett härligt ljusinsläpp från två väderstreck och utgång via dubbeldörrar till den mysiga balkongen i söderläge.

Lägenheten har två trevliga sovrum, ett stort sovrum med intilliggande klädkammare och ett mindre sovrum som har ljusinsläpp via glasvägg mot matplats och vardagsrum. I detta sovrum finns det bygglov för ett fönster vilket skulle innebära ännu mer ljusinsläpp och att lägenheten kan benämnas som en 3:a.

Köket från Vedum som ligger öppet intill matplats och vardagsrum är påkostat och smakfullt. Utöver bänkskivor i svart granit så finner du även detaljer såsom spotlights i både tak och över arbetsbänken. Köket är genomgående utrustat med vitvaror från Siemens.

Badrummet är rymligt och även det stilfullt inrett med en känsla för detaljer. Det finns goda ljuskällor i både tak och ovanför spegel. Förutom det finns det även golvvärme, badkar och en funktionell tvättdel med arbetsbänk och bra förvaring.

Den höga standarden och den exceptionellt bra planlösningen skapar således en funktionell och stilren 2,5:a med maximalt ljusinsläpp.

Qvarnen Tre Kronor uppfördes 1898 och har varsamt renoverats av Riksbyggen. Idag erbjuder huset ett boende utöver det vanliga. I föreningen finns bland annat ett eget gym med bastu, lyxig föreningslokal med strålande utsikt över Stockholms inlopp, övernattningslägenhet samt garage under huset med garanterad plats. Det finns gott om laddplatser för elbil. Fastigheten är tillgänglighetsanpassad med dörrautomatik, trapphiss och ramper mm.

På Kvarnholmen finns flera smultronställen som restaurangerna Don Felice och Deli Molinari, Don Bar med uteservering i kvällssol, Delselius bageri och glassfabriken SNÖ. Kommunikationer in till Slussen och Nacka är mycket bra och tät busstrafik till Slussen och SL-båtar till Nybroplan och Lidingö/Ropsten/Skärgården. En hållplats bort med båten ligger Blockhusudden på Djurgården vilket är en perfekt resa för söndagspromenaderna. Möjlighet till båtplats finns då området har många båtklubbar.

Mer om mäklarna