Centrum, Helsingborg

Nedre Långvinkelsgatan 7

Såld
  • 6 rum
  • 160 kvm
  • Bostadsrätt

Sekelskiftsvåning mitt centrala Helsingborg med vackra attribut - Anno 1890!

Mitt i hjärtat av Helsingborg och stadens paradgata - Kullagatan, kan vi nu erbjuda denna mycket charmiga etagevåning från sent 1800-tal. Lägenheten fördelar sina 160 kvadratmeter på två plan och erbjuder hela sex rum, två balkonger, två badrum och praktiskt kök.

Entréplan präglas av pampiga salonger med fiskbensparkett, takrosetter, spegeldörrar, vackra snickerier och stuckaturer. Vidare finner vi ett påkostat kök från Kvänum, två balkonger, ett helkaklat badrum samt ett master-bedroom.
Det övre våningsplanet bjuder på tre stora sovrum med maximal vindscharm, synliga bjälkar, takfönster samt ett badrum med tvättmöjlighet. Lägenheten genomgick en omfattande renovering 2018, badrum och kök har renoverats mellan 2014-2017.

Här bor man med lyxen av nutidens bekvämligheter samtidigt som vi avnjuter en atmosfär från svunna tider intill mysiga Landborgen och Helsingborgs shoppingstråk. Området präglas av unika färgglada fastigheter som länkar myllrande och nöjesfyllda torg med lugnet i stadens norra delar. Det centrala läget är anpassat efter livsnjutarens livssyn med nöjen, shopping, ett rikt restaurangutbud och resande via Helsingborgs C alldeles runt hörnet. En plats man ogärna lämnar när man väl har fått smak på den.

Nettoavgiften har senaste åren landat på ca 280 SEK/månaden. Detta beror på att fastigheten är en tredimensionell fastighet, vilket innebär att lokalerna är separerade från bostadsrättslägenheterna. Intäkterna från lokalerna går in en separat ekonomisk förening som ägs av bostadsrättsföreningen medlemmar. En gång om året beslutas en utdelning av överskottet. Överskottet har tidigare år landad på 90 153 SEK för aktuell bostadsrätt, vilket efter skatt (25%) resulteras i en nettoavgift på ca 280 SEK i månaden. Den faktiska avgiften innan avdrag för utdelning (5912 SEK/mån) har varit oförändrad sedan 2002. Föreningen har god ekonomi med goda likvida medel för att möta dagens marknadsläge och framtida underhåll.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse till ansvarig mäklare!

Mer om mäklarna