Gamla Staden, Eskilstuna

Köpmangatan 11a

Såld
  • 2 rum
  • 68 kvm
  • Bostadsrätt

Oslagbart läge i Gamla stan med Eskilstunaån utanför fönstret

Med Eskilstunas i särklass mest eftertraktade läge finner vi denna rymliga tvåa om 68 kvm. En helt unik lägenhet i sitt slag med en konstellation som näst intill är omöjlig att finna i Eskilstuna - sekelskiftesrikedom i kombination med ett magiskt läge invid Eskilstunaån. Utanför fönstren reser sig Forskyrka med sin elegans inbäddad i grönska från parken. Årstidernas skiftningar serverar omväxlande vyer mot parken och dess ombonade känsla. Här bor du på hörnet, av det i Eskilstuna kallat Stockholmshuset.

Hela lägenheten är rymlig tack vare takhöjden om ca 3 meter och genomgående väl tilltagna rum. Genom högresta spegelpardörrar från hallen nås vardagsrummet som direkt från hallen skryter med sitt fina ljusinsläpp från två, stora spröjsade fönster. Utsikten är slående med en harmonisk utsikt över Eskilstunaån och Forskyrka där du kan njuta av kvällssolen. Kvällssolen strör ett kopparpuder över bostadens västliga rum som i samklang med utsikten ger ett mäktigt skådespel med ån alldeles utanför. Vardagsrummet är vältilltaget och ger gott om plats för möblemang. Från vardagsrummet, via vacker skjutdörr med stilfull spegelprofilering nås bostadens sovrum, ett häftigt rum beläget på gaveln av huset som ger harmoniskt ljusinsläpp genom det rundade hörnet med tre fönster i formation. Sovrummet ger gott om plats för en dubbelsäng samt goda förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober. Sovrummet har likt hall och vardagsrum fiskbensparketten som vackert möter upp den krämiga väggkulören i beige. Bostadens badrum är helkaklat och har ljusinsläpp via ett stort fönster. Badrummet nyrenoverat och färdigställdes under 2024, på väggarna sitter ett vacker kakel i halvförband med ett beige klinker på golvet. Badrummet är utrustat med kommod med ovanmonterad porslinsskål, belyst spegelskåp, vattenburen handdukstork, påkostad takdusch bakom vikbara glasväggar, wc samt förberett för tvättmaskin.
Bostadens kök är något över det vanliga, här erbjuds ett toppmodernt kök med karaktärsfulla köksluckor i mörkt trä. Köket andas rustik minimalism med raka, släta köksluckor i mörkt som snyggt möter upp den tidlösa stenskivan kalksten som slitstarkt agerar köksbänk och ger en mild kontrast mot den vitmålade väggen ovan bänken. Skiftningarna mellan luckor och bänkskiva skapar en varm och ombonad känsla till lägenhetens kök. Köket har fint ljusinsläpp via fönster åt två håll. Bostadens kök har ett platsbyggt köksskåp som tidigare agerat skafferi. Köket ger plats för ett matbord för fler. På golvet ligger ett plankgolv - ett rustikt golv som likt fiskbensparketten fått en ljusare nyans.

En unik byggnad från slutet av 1890-talet med vackra detaljer såsom utsmyckad fasad, fina spröjsade fönster och ett torn i hörnet, detta sammantaget ger huset en hög igenkänningsfaktor. Den tavellika vyn över åns vattenspegel mot den prunkande parken skänker i samstämd klang en elegans och lugn till bostaden trots stadens puls alldeles utanför dörren. Huset uppfördes 1898 efter ritningar av stadsarkitekten Emil Befwe som året innan ritade Eskilstuna Stadshus. Från Köpmangatan, via vacker träport nås portiken, en pampig förhall med unika detaljer såsom välvt tak med vackra målningar och granitsockel som skvallrar om husets historia. Från portiken nås föreningens gemensamma uteplats, precis vid ån. Via vackra pardörrar leds vi in till trapphuset med stuckaturer, rutigt klinker i svartvitt mm. Via en vacker pardörr nås lägenheten och du möts direkt av de tidstypiska detaljerna såsom fiskbensparkett, stuckaturer, pardörrar till vardagsrummet mm.

Köpmangatan - är ett av Eskilstunas mest välbevarade och äldsta områden. Köpmangatan kantas av vackra små gränder, fina byggnader, kulturrikedom, caféer, restauranger, hantverksbutiker, butiker, kosmetik, blomsterverkstäder, spa, och skönhetssalonger mm. På den korta promenaden till centrumkärnan passerar du över Forsbron som leder dig över Eskilstunaån. Endast 10 minuters promenadväg till Eskilstuna Centralstation med täta avgångar till Stockholm, Örebro och Västerås.

Välkommen hem!

Mer om mäklarna