Gamla Staden, Eskilstuna

Köpmangatan 19

Såld
  • 1 rum
  • 38,5 kvm
  • Bostadsrätt

Rymlig etta längs populära Köpmangatan med å-läge

Nu ges ett tillfälle att förvärva en smakfulla etta om 38,5 kvm på historiska Köpmangatan. Lägenheten ligger i markplan med egen ingång via vacker pardörr. Redan utanför bostaden slås man av den rika historien huset bjuder på med bland annat vackra spröjsade fönster, putsad fasad mot den stående träpanelen mm. Lägenheten tillhör bostadsrättsföreningen Köpmangatan 19 som äger fastigheten med fantastiskt å-läge. Utanför bostaden finns en uteplats som är föreningens egendom, dock nyttjas den enbart av innehavaren av denna bostadsrätt.
I föreningen finns en härlig brygga invid Eskilstunaån med trädgårdsmöbler i härligt syd-/västligt läge. Här bor du i Eskilstunas mest pittoreska område med vackra byggnader, kullerstensgator, mysiga gränder och butiker, dessutom med Eskilstuna ån som närmaste granne. En lägenhet som erbjuder allt man kan tänka sig, bra kök, helkaklat badrum mm. Stabil bostadsrättförening med god ekonomi vilket ger denna bostadsrätt mycket förmånlig månadsavgift på enbart 1901kr/mån. Lägenheten besitter vackra detaljer såsom högt i tak, platsbyggda fönsterbänkar samt vackra snickerier med bland annat höga golvsocklar i allmoge som skryter om bostadens ursprung. Bostaden erbjuder ett bra kök med gott om plats för ett matbord, här kan du avnjuta middagar med utsikt mot föreningens innergård. Vidare erbjuds ett helkaklat badrum med dusch, wc och tvättställ. Vardagsrum och sovdelen är rymligt och ger plats för såväl en säng samt en soffa med tillhörande mediamöbel. Via vardagsrummet nås en klädkammare - perfekt för förvaring. En genomgående mysig bostad med fantastiska omgivningar full av historia från 1700-talet. Till bostaden hör ett förråd som nås via innergården. I föreningen finns även en badflotte och roddbåt som kan nyttjas av föreningens medlemmar, varför inte ta en avkopplande tur med roddbåten på Eskilstunaån?

På Köpmangatan bor du nära det mesta, runt hörnet har du gamla staden som kantas av vackra byggnader, små gränder, caféer, restauranger, hantverksbutiker, butiker, kosmetik, blomsterverkstäder, spa, och skönhetssalonger mm. På den korta promenaden till centrumkärnan passerar du över rådhusbron som leder dig över Eskilstunaån. Endast 10-15 minuters promenadväg till Eskilstuna centralstation med täta avgångar till Stockholm, Örebro och Västerås.

Välkommen hem!

Mer om mäklarna