HELA LISTAN: Sveriges 100 bästa design och inredningsbloggar

HELA LISTAN: Sveriges 100 bästa design och inredningsbloggar

Kanske tror du att du har koll på Sveriges design- och inredningsbloggar? Det trodde vi med. Men efter att ha gett oss katten på att hitta de 100 bästa inom alla kategorier, så kan vi bara konstatera att det finns fler än man tror! Och riktigt bra sådana, som inspirerar och förgyller för alla typer av hem oavsett inredningsbudget. 

Inredning och design ligger oss på SkandiaMäklarna varmt om hjärtat. Vi vet hur viktigt det är med ett hem att trivas i och att ett hem är en dynamisk miljö som alltid förändras med årstider och trender.

Inspiration är viktigt när man ska inreda och skapa sitt drömboende. Vi har därför botaniserat bland Sveriges absolut bästa bloggar om inredning och design. Det har inte varit lätt men vi har till slut lyckats välja ut Sveriges 100 bästa inredning och designbloggar, alla med sin unika stil, ton och förmåga att inspirera! Vi ville hitta bloggar som passar alla inredningssmaker och av alla storlekar.

Från stort till litet, från vintage till trendigt - här finns något för alla och vi hoppas att ni ska hitta många timmar av inspiration till hur man kan förändra ett hem till ett drömboende!

Trevlig läsning!


20 Kvadrat

20 Kvadrat är en stilren blogg som drivs av stockholmaren Josefine. Den är välfylld med fantastisk inspiration för dig som vill ha ett vitt hem med svarta detaljer. Så välfylld att Josefine nämner att hon börjar bli trött på det. Inte en blogg för dig som gillar färger. Finns även på instagram som @20kvadrat.


Add Simplicity

Addsimplicity är Feng Shui-konsulten Jannice Wistrands blogg och handlar om hur du skapar ett harmoniskt hem med hjälp av inredning. Ett måste för den som vill lära sig hur man med inredning inte bara får ett vackert hem utan även finner inre harmoni.


Mormorsglamour (Af Nord)

Mormorsglamour drivs av Helena som brinner för att ge nytt liv till vackra, gamla ting. Hon är utbildad återvinningsdesigner och visar både vackra saker hon hittat i butiker och ger smarta tips på hur man enkelt kan göra sina egna, personliga inredningsdetaljer.


Anna Gillar

Anna gillar visar upp vackra bilder på luftiga rum med sköna, dova toner. Hon hämtar särskilt inspiration från New York-stilen med mycket svartvitt men gillar även den gamla stilen med handgjorda glasflaskor och mattor från förr. Bilderna har en stillsam känsla med unika detaljer.


Anna Leena

Anna Leenas hem är en blogg helt dedikerad till det minimalistiska. Anna Leena visar vackra bilder på avskalade, vita rum med några få detaljer i svart och grått. Hon ger inspiration till hur man själv kan göra egna billiga grafiska inredningsdetaljer ofta med så lite som lite trä, spikar och vit färg.


Blackbird

Blackbird drivs av butiksägaren Charlotte som även arbetar som inredare och stylist. Hennes blogg blev nyligen utsedd av Sköna Hem till en av de bästa inredningsbloggarna i Sverige. Hon delar med sig av allt hon inspireras av, vilket främst är skandinaviska toner med stora, vita ytor och inslag av ljusa trädetaljer.


Blomsterverkstad

Blomsterverkstad drivs av Minna Mercke Schmidt som brinner för allt som har med trädgård och blommor att göra. Hon arbetar med att styla trädgårdar och delar med sig av sina verk. Här får du tips på hur du kan få in naturen i ditt hem i form av vackra dekorationer.


Clipboard

Clipboard är full av inspiration för den som älskar klassisk skandinavisk design. Här bjuds läsaren på formspråk med vackra vita rum fulla av snyggt slitna trämöbler. Bildspråket kommunicerar lugn och vilsamhet. Linnéa, som driver Clipboard, delar även med sig av vackra modebilder som går hand i hand med inredningen.

Dahlarna

Viktoria driver bloggen Dahlarna där hon visar upp alla typer av inredning och design som inspirerar henne. Bloggen är bred och visar allt från zebrarandiga filtar och rosa kuddar till diskställ och värmande små dikter som är skrivna på väggarna.


Daniella Witte

Daniella delar med sig av sitt välstylade hem samt de kreationer hon skapar i sitt arbete som inredningsarkitekt. Hennes hem var nyligen med i ett nummer av ELLE Decoration UK, ett av världens mest inflytelserika inredningsmagasin, där Daniella beskrev sitt hem som ”perfectly imperfect”.


Designbird

Modesignern Camilla Schmidt driver livsstilsbloggen Designbird. Den är full av allt från vacker inredning till bilder från modevisningar med häftiga kläder som hon inspireras av. Här ryms också avslappnade semesterbilder med stilla havsvyer. Camilla visar i vackra kollage hur flera aspekter av inredning, mat och mode kan föras samman.


DosFamily

Jenny och Isabella är fotografen respektive inredaren som slagit sig samman för att skapa en riktigt inspirerande blogg med en twist på det mesta. Bilder av en mormor med clownmask samsas med artkollage av glada kvinnor med roterande huvuden för en idéfylld och helt oförutsägbar upplevelse.


Down2theWire

Anrika herrgårdsmiljöer som ger inspiration kombineras med konkreta tips på den trendigaste soffan och lampan i inredaren Louse Liljencrantz vackra och personliga blogg. Hon gillar en bred inredningsstil och hennes lantställe var nyligen med i ett inredningsreportage i SvD Magasin.


Drömhus

Den tidigare narkossköterskan Helena bestämde sig för att göra en drastisk förändring och startade eget företag inom inredning och fotografi. Genom bloggen får man följa hennes liv med inredningsuppdrag, semestrar med designade spaupplevelser och fritidshusrenoveringsbekymmer. En blogg fylld med inspiration, särskilt för den som drömmer om en liknande livsförändring!


En mammas dag

Weronica skriver reflekterande om vackra bilder och hur de inspirerar henne nu och i det förgångna. Hon inspireras av årstider och deras olika sinnesstämningar. I bloggen berättar hon både om roliga fotoutställningar och spännande tv-serier med snygga inspelningsmiljöer. Perfekt för dig som vill ta fram det vackra i vardagen.


Fialinsstil

Fialins Stil är ett kollage av allt sådant som inspirerar bloggerskan Sofia. Alltifrån vackra bukettblommor inslagna i chanelpapper till mysiga bilder av matlagningsstunder med perfekta råvaror. Sofia gör sina egna silversmycken och inspireras särskilt mycket av fotografen Helmut Newton.


Fixa & Dona

Hildur Blad älskar allt som har med inredning och form att göra. På Fixa & Dona får man följa med i Hildurs inredningsfunderingar och ta del av många praktiska tips. Hon berättar bland annat om smarta tapetval och hur man utan större kostnad kan göra ett IKEA-bord alldeles unikt.


Formfront

De två inredarna Linda och Tove låter läsaren följa med i deras funderingar om vad som inspirerar dem och vad de tycker är extra hett just nu. På bloggen visar de det bästa de hittat från IKEA-katalogen, förklarar olika inredningsuttryck och visar upp vackra, ofta gråtonade, miljöer.


Formrepubliken

Formrepubliken har funnits ända sedan 2008 och är en hyllning till smart formgivning och vackra former. Bloggen fokuserar mycket på fina kollektioner med spännande samarbeten mellan möbelföretag och designers, vilket är perfekt för dig som alltid vill veta vad som är på gång i inredningsvärlden.


Fridas Fina

Frida är den före detta webbutiksägaren som numera har en egen designbyrå. Hon driver en blogg som är full av vackra bilder, framför allt natursköna landskap och söta bilder på barnen. Hon delar även generöst med sig av tips om hur man kan göra sina egna inredningsprylar som gör hemmet unikt.


Hannas Room

Hannas Room drivs av en stilkonsultbyrå som tar sig an en stor mängd renoverings- och förändringsprojekt. På hemsidan samlas inspirerande bilder i snygga kollage. Inredning, mode och skönhet – allt finns representerat, med en förkärlek för vita väggar, trägolv och klassisk brittisk charm.


Hannasinspo

Inredaren Hanna visar upp spännande projekt hon har på gång, om det så är ett jobbuppdrag eller ett nytt stilrent sovrum hemma. Hon har ett återkommande tema där hon visar upp de finaste ”måste-ha-sakerna” hon hittat under veckan och går även att följa på instagram @hannasinspo.


Helt enkelt

Älskar du den svartvita stilen med enkel inredning enligt devisen ”less is more”? Då är Helt Enkelt en blogg som inte får missas. Den är full av vackra bilder på vita väggar, enkla trädetaljer och gråtoner; här finns helt enkelt massor av inspiration. Vinner kanske pris för mest originella påskägg?


Hemmariket

Stylisten Charlotta älskar skandinavisk design och speciella ting med starkt formspråk. På bloggen visar hon upp just detta och tar även med läsaren till modemässor som den svenska Formex-mässan och den välkända möbelmässan i Milano. Vill du ha stenkoll på inredning är Charlotta dessutom bra på att förutspå trender.


Hemtrender

Allt som har med hemmet att göra har en plats i bloggen Hemtrender. Bloggaren kallar sin blogg för sitt digitala anteckningsblock: här hamnar allt hon hittar och tycker är fint. Alltifrån vackra blomväxter till mortlar i marmor visas upp för garanterade vill ha-känslor. Varning för köpsug!


Heurling

Den grafiska formgivaren Åsa driver bloggen som bär hennes efternamn. Den visar framförallt upp hennes vackra hem som hon ständigt renoverar och gör om. Man får även se vackra designuppdrag hon nyligen gjort, bland annat åt inredningsföretaget Brita Sweden. Särskilt intressant för den som gillar nyskapande webbdesign.


Hitta hem

Hitta Hem är bloggen för dig som vill ha tips om hur man skapar den ultimata hemkänslan med hjälp av inredningsdetaljer. Marie och Pella bjuder på snygga miljöer och praktiska tips om hur man gör sitt eget byråhandtag av ett läderskärp. Matta färger och skandinavisk form inspirerar.


Husligheter

Frilansskribenten och självutnämnda retroälskaren Maria driver Husligheter som tar upp om allt som har med inredning att göra. Snygga lägenheter hittade på Hemnet visas upp och det bästa från andra inredningsbloggar samlas ihop så att du hittar allt som hänt inom inredningsbloggsfären på ett ställe.


Ica Carlsson

På den självbetitlade bloggen delar Ica med sig av vackra saker hon hittat i sitt arbete som inredare och föreläsare inom inredning. Hon bjuder även på mycket nyheter om spännande samarbeten inom designvärlden. En bra källa till information för den som vill hålla sig à jour.


Inredningsbloggen

Alla som älskar färger och konst kommer uppskatta Inredningsbloggen. Med sina spännande små konstverk och starkt röda inredningsprylar har den här bloggen en lite annorlunda nisch. Även vackra blommor från soliga miljöer och söta virkningar har en självklar plats på bloggen. Det blir aldrig tråkigt eller enformigt!


Inredningshjälpen

Inredningshjälpen är full av idéer om vad som är trendigast för tillfället inom inredningsvärlden. Just nu är skribenten särskilt fascinerad av genuina naturmaterial som rotting och slitet trä men tipsar även om det senaste designmodet, som att kombinera två material i samma produkt.


Alla Dagars Kaos

Iris blogg handlar om precis det den heter – hur man renoverar och inreder i vardagskaoset. Läsaren får följa med på Iris äventyr i att lägga nytt golv och tapetsera sovrummet som hon berättar om med en stor dos entusiasm. Här ryms dessutom en redig dos matkaos för den matintresserade.


Inspirera Mera

Studenten Sandra utbildar sig till grafisk formgivare och driver en blogg om allt hon inspireras av. Hon har även en egen webbshop där hon säljer unika egendesignade grafiska tryck. Bloggen är ett måste för den som gillar grafisk formgivning. För att se mer vackra bilder, följ Sandra på Instagram: @inspireramera


A Beautiful Living

På livsstilssidan Lovely Life bloggar Amelia om snygga inredningsstilar. Just nu är hon särskilt inne på dova, mörka färger. Hon delar även med sig av sina tankar om allt annat som har med livsstil att göra, exempelvis vilka läderbyxor som är snyggast till hösten och vackra höstmiljöer hon gärna vill göra fotoreportage i.


It’s A House

Karolinas blogg It’s A House innehåller massor med renoveringsidéer eftersom hon ihärdigt jobbar på att förvandla ”världens fulaste hyreshus” till det perfekta drömhemmet. Hon har nyligen gått en fotokurs så bloggen är full av snygga bilder på alla renoveringsprojekt.


Jenny Wik

I Jennys personliga blogg får man följa med i hennes vardag och hon bjuder fritt på många mysiga familje- och inredningsbilder. Nyligen var hon ute på långresa genom Nya Zeeland och Australien, därför delar hon med sig av massor av bilder på vackra hus och designmöbler hon stött på under resan.


Jeppes Blogg

Jeppes Blogg är full av spännande och unika designidéer som kombinerade affischer/bänkar/regnskydd i stadsmiljö. Han har även en nyupptäckt passion för att tillverka egna smycken för både män och kvinnor som han säljer via bloggen. Bloggen är en guldgruva om du gillar smart och kreativ design.


Joelhome

För den som gillar både vintage och modern inredning är bloggen Joelhome ett måste. Johanna har en passion för vackra ting med historia men gillar att blanda dem med modern formgivning för en unik och personlig atmosfär. Perfekt inspiration för dig som blandar arvegods med IKEA.

Killing your darlings

Massor med stämningsfylld inspiration hittas på Killing Your Darlings. Fina små DIY-vaser blandas med varma pälsar framför brasan i en stil som inredaren Åsa beskriver som skandinavisk men med inspiration från resten av världen.


Me and Alice

Me And Alice är en blogg som har funnits och skrivits av Susanne Kings sedan 2007. I hennes blogg får vi följa hennes liv som frilansande inredningsstylist, skribent och fotograf. I text och bild får vi därför inspiration direkt från Susannes hem och vad än hon finner inspirerande där och då! 

Designsplendours

På Design and Splendours ryms snygga lägenheter som inspirerar frilansdesignern Annika. Här visas enkelt inredda rum som har ett rent, skandinaviskt formspråk med små, årstidsanpassade detaljer. Längtar du efter att flytta in i de väldesignade miljöerna är detta möjligt – många av interiörerna hämtas från hus som är till salu.

My Lovely Things

På My Lovely Things så kan vi följa Anna Truelsen som är en frilansande inredningsstylist. Vi får följa hennes arbete för kunder, för magasin och hennes personliga inredningsresa med inspiration och vackra bilder!

Landinskan

Bloggerskan Sofia Landin – som kallar sig Landinskan – fullkomligen älskar svart, vitt och grått. Så mycket att hennes blogg är helt full av inspiration i svartvitt med inslag av en nyanserad gråskala. Hon driver även sin egen webbshop där hon säljer just inredning i svart och vitt.

Little Miss Fix It

Massor av praktiska tips på hur man kan sätta sin egen prägel på klassiska möbleringslösningar hittas i Little Miss Fix Its blogg. Hon gav nyligen tips på nytänkande företag som gör om IKEA:s standardbyråer och soffor till vackra designmöbler som andas lyx.

Lotta Agaton

Lottas blogg är dedikerad till sådant som inspirerar henne i jobbet som frilansande inredningsstylist. Hon delar med sig av vackra lägenheter och utrymmen hon ser i sitt jobb och är noggrann med att betona att hon aldrig skriver om produkter för betalning utan vill vara helt opartisk på sin blogg.

Mackapär

Kombinationen ingenjör och inredningsfantast hittar man inte på många bloggar. Mackapär är undantaget – den drivs av ett ingenjörspar som har en egen ingenjörsfirma. På bloggen delar de med sig av smarta, unika lösningar de själva uppfunnit och sådant som intresserar dem, både vad gäller funktion och formspråk.

Mokkasin

Sofia skriver i sin blogg om allt fint som råkar komma i hennes väg. Hennes barn får en stor plats på bloggen. Bland annat hittade hon nyligen en fantastisk sjöjungfruklänning som hennes dotter fullkomligen älskar och hon tipsar gärna om andra roliga barnkollektioner.

Pejper

Pejper drivs av Sofia och Anna som samlar på allt som inspirerar dem. Kul nytt mode från up-and-coming designers, vackra trädgårdsmiljöer med nyutslagna rosor och avundsvärda lägenheter får alla plats i deras kollage av allt som har med livsstil att göra.

Pethra Etc

Pethra Etc är en blogg för dig som gillar att inreda på ett enklare sätt. Här blandas svart och vitt med lite av en rustik känsla och detaljer som har en riktig hantverkshistoria bakom sig. Den Gällivarebaserade bloggen är ett bevis på att genuin stilkänsla återfinns även utanför sydsvenska storstäder.

Purple Area

Spännande inredningsbutiker har en självklar plats på bloggen Purple Area. På sistone har det framförallt skrivits om häftiga ställen i Skåne och Köpenhamn som bloggerskan Susann har hittat, till exempel outletbutiker och designhotell. Perfekt om du behöver lite vägledning i inredningsshoppandet.

Riazzoli

Gillar du modern, skandinavisk inredning med ljusa färger är Riazzoli rätt blogg för dig. Här ryms alltifrån bilder på vackra kastruller i ljus pastell till tips på fantastiska butiker med spännande inredning, både i Sverige och utomlands.

Room by Sofie

Sofie driver en personlig inredningsbyrå som gör allt från butiksskyltningar till heminredningar. Men hennes specialitet är homestaging och på bloggen får du ta del av resultatet av hennes arbete samt personliga funderingar kring livet som inredare.

Solid Frog

Massor av inspiration från majestätiska miljöer hittas i bloggen Solid Frog. Anrika miljöer från västkusten med kristallkronor blandas med vackra balsalar i Venedig som får en att vilja fly till en annan tidsepok.

Stilitiden

Stil I Tiden handlar om inredning som både är modern och tidlös på samma gång. Den är full med inspiration som fokuserar på innovativ formgivning, retromönster som får nytt liv och klassiska designting som är oumbärliga för inredningsfantasten.

Stilstudio

Stilstudio är en blogg med massor av inspiration från fantastiska lägenheter i blandade stilar. Här får både minimalistiskt vita hem och svartmålade väggar med rosa byråer plats; alla med samma välstylade känsla.

Tant Johanna

På den egengrundade sidan Lovely Life bloggar Johanna tillsammans med flera andra om allt som har med livsstil att göra. Hon jobbar som lifestylestylist och visar upp de bästa butikerna i Göteborg. Läsaren får även följa med i köksrenoveringsprocessen som pågår i Johannas hem.

The Super Ordinary

På Mias blogg samlas allt som har med livsstil att göra. Inspirerande tidningsomslag med svartvita fotografier och nyinköpta höstskor blandas med personliga anekdoter om livet som nybliven 40-åring.

Tingelings

Personligt och trivsamt är ledorden på Tingelings blogg. Två vänner delar med sig av fina detaljer de gillar, alltifrån handvävda mattor till ett gammaldags kakelgolv finns med på bloggen som passar de som gillar en lite mysigare och mer avslappnad inredningsstil.

Trendspanarna

Skandinavisk modern design är i fokus på Trendspanarnas blogg, där två systrar delar med sig av allt som de hittar i butik och på inspirationsbilder. Det som de själva skulle vilja ha hemma har en självklar plats på bloggen och passar dig som gillar den skandinaviskt rena stilen.

Underbaraclaras

Clara driver en av Sveriges allra största bloggar med mer än 1 miljon besökare i månaden. Hon syns ofta i media, är aktuell i P1 och har gett ut en bok om vintagekläder och inredning. Bloggen innehåller funderingar om livet i allmänhet och såklart massor av retrokläder och inredning.

Ut & In

Emelie och Emelie är duon som tillsammans har en inredningsbyrå där de stylar hem med hjälp av möbler och – framför allt - växter. På hemsidan kan du se vad de gjort tidigare och på bloggen får du ta del av det som inspirerar dem allra mest för tillfället.

Annaleenas Hem

Ju mer vitt desto bättre är devisen för Anna Leenas blogg. Vitt på vitt med några få svarta detaljer är vad som gäller här, vilket passar dig som gillar den typiskt svenska lite mer avskalade inredningen.

Nordingården

Nordingården är en blogg full med lantlig känsla. Här får du söta, lite slitna trämöbler och bilder med en lugn och avslappnad atmosfär. Även många restips får plats med förslag på mysiga fik och butiker som har den rätta lantliga känslan.

Miss Fixtrix

Vackert lantliga kök och renoveringsbestyr i New England-stil samsas med barnanekdoter i Miss Fixtrix familjevänliga blogg. Den blev tidigare under 2013 utsedd till månadens blogg av Booli.

Fröken Knopp

För den som älskar lantlig inredning i romantisk stil är Fröken Knopps blogg oumbärlig. Massor av vitt i sköna lantmiljöer med vackert slitna möbler skapar lantlivssug även hos den mest inbitne stadsbon.

Var dags rum

Allt som har med inredning att göra har en plats på Var Dags Rum. Bloggaren Erik gillar all möjlig typ av inredning och följer inte tillfälliga trender. Dessutom lovar han att han alltid tar bort klisterlapparna från sina favoritprodukter från Iittala.

Emdi

På Emelies blogg samsas praktiska inredningstips som hur man gör sitt eget sängbord på nolltid med snygga köptips som en häftig päronformad lampa. Eftersom hon har både stora och små barn finns här även massor av barnrumsinspiration. Följ hennes Instagram på @emeliedekorinredning.

Ellas Inspiration

Utsedd till årets blogg av Hus och Hem 2013. Ellas Inspiration är full med vackra inredningsidéer och fina blommor som lyfter trädgården eller balkongen. Hon blandar en rustik inredningsstil med toppmodernt svartvitt.

Villavägen 3

Villavägen 3 har massor med inspiration för den som gillar klassiskt engelsk inredningsstil med mycket mörka träslag och dekorativa tapeter. Bloggaren bor i ett vackert hus på landet och bjuder på stämningsfulla bilder från sitt hem och trädgården där hon har egna hönor. 

Med en känsla

Alltifrån vackra inredningsbilder till stämningsfulla bröllopsbilder ryms på den här inspirerande bloggen som är full av entusiasm och personlighet. Med En Känsla bjuder även på massor av fantastiska bilder av godsaker och fina råvaror samt goda recept.

Sätterlund

Fröken Sätterlund älskar både att fotografera och att inreda, en riktigt bra kombo för en inredningsblogg. Hon fyller bloggen med inspirerande före- och efterbilder på hur hon gjort om rummen hemma. Det är enkelt att inspireras av den snygga stilen och själv få lite dekorationsidéer.

Hildas hem

Hilda älskar allt som är grönt. Hon är vegetarian, shoppar second hand och handlar så mycket ekologiskt hon kan. Med hjälp av bloggen vill hon inspirera andra till att leva grönt och hon gör ett så bra jobb att bloggen nyligen blev nominerad till Sveriges bästa gröna blogg.

Trädgårdsflow

Trädgårdsfantasten hittar obegränsat med inspiration på denna blogg. Trädgårdsdflow är full av vackra blommor, innovativa planteringar och hemtrevlig inredning för trädgården. Här all finns all hjälp du behöver för att skapa din drömträdgård.

Proforma

Fina stilleben och inspirerande vindsvåningar fyller bloggen Proforma. Perfekt läsning för dig som vill ha lite utförligare beskrivningar av färg- och designval och samtidigt vill hitta de där otroliga inspirationsbilderna.

Villa Von Krogh

Norskan Anine har fyllt sin blogg med sin självutnämnda stil ”Shabby Glam”. Hon visar upp många bilder från det egna hemmet och lantstället. Stilen har beskrivas som en blandning av lantlig och glamourös med stora, sköna soffor och lyxiga snittblommor.

Scandinavian Retreat

Många avundsvärda hem och villor ryms i denna blogg. Husen är oftast arkitektritade med otroliga planlösningar och spännande materialval. Stilen är skandinavisk och innefattar både svartvita hem och klassiska miljöer med ljusa träslag.

Liljor och tulpaner

Den som gillar trädgårdsliv och bakning har hittat hem på bloggen Liljor och tulpaner. Kransbindande och otroliga höstlandskap blandas med smarriga recept som passar perfekt till utomhusfikat på soliga dagar.

Emmas Designblogg

Avskalat och grånyanser är de ord som bäst beskriver Emmas Designblogg. Roliga designnyheter som Iittalas showroom och trendiga väggfärger behandlas här såväl som fina, skandinaviska miljöer i svartvitt med inslag av trä.

Livet Hemma

Livet Hemma är IKEA:s egna blogg. Med grund i IKEA:s egna sortiment av möbler och accessoarer visar den hur du kan skapa personliga vardagsrum och imponerande dukningar för en låg kostnad. Här går det även att diskutera smarta inredningslösningar med andra dekorationstokiga.

Trendstefan

Massor av snygga och inspirerande utställningar ryms på Stefans blogg. Nyligen visade han härliga bilder från projektet Re Rag Rug på Färgfabriken där olika typer av mattor i alla möjliga former knutits eller vävts samman av återvunna material.

Förvaringsdrottningen

Förvaring är ett evigt bekymmer för många som bor i små lägenheter. På Förvaringsdrottningens blogg finns dock en uppsjö med idéer om hur du kan förvara alltifrån nagellack och vinflaskor på helt unika sätt. Du hittar också smarta appar till telefonen som organiserar ditt liv på bara några klick. Vi har tidigare uppmärksammat Paulina här i bloggen, du kan läsa intervjun med henne här.

Kreativ Inredning

Kreativa lösningar står i fokus på denna blogg, där massor av tips ges på hur man kan utforma unika rum med lättåtkomliga saker. I ett nyligt inlägg tipsades exempelvis om att använda klassiska gamla skolbänkar i barnens rum för ett både kreativt och förvaringspraktiskt skrivbord.

House Of Philia

Design, mode och inredning är vad som g,äller på House of Philia, som är en av Nordens största inrednings- och livsstilsbloggar. Den är perfekt för dig som gillar elegant och stilren design med mycket kontraster i svart och vitt.

Designtjejen

Den som gillar pyssel och samtidigt vill ha en dos designnyheter får stor glädje av Designtjejens blogg. Smarta små tips som hur man piffar upp en söndagsfrukost med hjälp av vimplar och handskrivna lappar varvas med egengjorda galgmoln och IKEA-nyheter.

Calinas

Calinas presenteras som ett collage av vackra bilder och är full med livsstilinspiration. Här finns allt från personliga bilder från senaste maskeraden, till goda fikarecept. Eftersom bloggerskan nyligen gift sig ryms här också massor av bröllopsidéer.

Designinsight

Roliga små inredningsprylar med stor vill-ha känsla fyller Designinsight. Bloggaren Petra älskar inredning och fick nyligen barn. Därför finns här massor av inspiration för dig som vill fylla barnrummet med roliga detaljer och bedårande mönster.

Homey

Alla som har ett kombinerat mat- och inredningsintresse har hittat hem hos Homey. Goda tapasrecept med doft av Italien varvas med lättgjorda pyssel med imponerande resultat. Lär dig hur du gör en hemmagjord vykortstavla eller varför inte en gigantisk, stickad filt.

Maja Hägerbro

På möbler.se, som säljer alla möjliga typer av möbler för hus och hem, bloggar Maja om allt som har med inredning att göra. Hon berättar om säsongsnyheter från sina favoritmärken och delar med sig av sina favorithus från Hemnet.

Mela Rooms

Inredaren Michaela visar på sin blogg upp snygga bilder på sitt hem. Du får ta del av nyinköpta inredningsaccessoarer i en elegant, Hollywoodglamourös stil. Du kan även följa hennes Instagram på @michaelanylund.

Qreate

Du som vill få en inblick i hur det är att arbeta som Visual Merchandiser får en unik chans på bloggen Qreate. Malin berättar om hur man skapar en attraktiv monter som drar blickarna till sig och ger massor av tips på hur man skapar en stämningsfull inredning.

Stämningsfullt

En fin mix av gammalt och nytt hittas på bloggen Stämningsfullt. Fina bilder av marmorbordsskivor och stilleben i elegant svartvitt varvas med vackra naturbilder från senaste långpromenaden. Kan även följas på Instagram @vanjalundbergh.

Blommigt och prickigt

Blommigt och prickigt är en familjeägd webbutik som säljer fina modekläder och accessoarer. På bloggen visar de upp nya produkter i sortimentet och du får även följa deras renoveringsresa vars mål är att skapa det perfekta drömhuset.

Creations by Lis

Stämningsfulla bilder finns det gott om på Creations by Lis. Hon delar med sig av fina semesterbilder med italienska vyer och visar sina favoritbilder från Pinterest, ofta med naturmotiv. Hon driver även en webbshop som bär samma namn som bloggen, där hon säljer fina inredningsaccessoarer.

My Casa

I ett vackert gammalt trähus daterat 1923 bor Lisa med familj och på bloggen My Casa får man följa med i hennes hemmaliv. Lisas hem är fyllt med snygga materialval i naturtoner med massor av modern konst på väggarna.

Inredningsgalen

Inredningsfantasten Maria gillar en elegant inredningsstil med mycket svart och vitt samt metalliska inslag. Hon tillverkar både sina egna betongbord och fina smycken som man kan beställa genom bloggen om man vill få till samma snygga stil. Hon kan även följas dagligen på Instagram på @inredningsgalen1.

Alla Dagars Kaos

På den personliga bloggen Alla Dagars Kaos delar Iris med sig av sitt liv. Allt från en nyinköpt skinnjacka till semesterbantningstankar ryms här. Hon har även en stor passion för inredning och är för tillfället väldigt förtjust i fårskinnsfällar och inomhusträd, vilket gör att hon börjar känna att hennes hem påminner om en jaktstuga.

Inspiration & Design

Inspirationsdesign vann pris som Hus & Hems bloggfavorit 2011. Malin visar upp fina bilder från sitt hem som går i svartvitt med små färgklickar, ofta dova pasteller. Hon visar även kul sätt att göra sin egen personliga dukning – perfekt för den som vill piffa upp nästa middagsbjudning.

Mitt Vita Hus

Sjuksköterskan Mia driver bloggen Mitt Vita Hus som handlar om allt som har med livsstil att göra. Hon gillar dekorativ inredning i gråskala med mjuka färgtoner och mycket naturmaterial. Hon delar även med sig av sina bästa hudvårdstips och anekdoter från familjelivet.

Johannas Inspiration

Den som går i renoveringstankar hittar fullt med inspiration på Johannas blogg. Hon och hennes sambo har nyligen köpt ett renoveringsobjekt och hennes blogg är full med idéer och tankar kring hur den ultimata renoveringen ska gå till. Hon kan även följas på Instragram på @johannasinspo.

Jag älskar vitt

Jag älskar vitt är en blogg som föga förvånande passar dig som gillar en inredningsstil där vitt står i fokus. Annika som driver bloggen älskar en lite lantlig inredningsstil där det vita kompletteras av detaljer i naturträ, rost och industrimaterial.