Värdera din bostad online med vår blixtvärdering!

Vill du veta vad din bostad är värd? Då kan du värdera din bostad online för att få en bild av hur marknadsvärdet ser ut idag. Här går vi igenom hur en värdering online går till och berättar vilka faktorer som spelar in när vi estimerar marknadsvärdet på din bostad.

SkandiaMäklarna är en av Sveriges ledande mäklarbyråer som genomför ungefär 10 000 bostadsaffärer varje år. Vi finns till hands för dig som vill göra en smidig kostnadsfri värdering av din bostad online, något som kan hjälpa dig att lättare ta ett beslut om huruvida det är rätt tidpunkt att sälja din bostad.

Genom åren har vi hjälpt hundratals svenskar att värdera lägenheter och hus online. Vår styrka är vår genuina kunskap om bostadsmarknaden, vår starka lokalkännedom och vår långa erfarenhet av bostadsförsäljningar. Vi håller dessutom alltid en kontinuerlig uppsikt över den ständigt föränderliga bostadsmarknaden för att alltid ha de rätta förutsättningarna att sälja bostäder med bästa möjliga lönsamhet för våra kunder.

Lite om dig

Ta del av vår integritetspolicy

Din adress

Ta del av vår integritetspolicy

Fakta om bostaden

Ta del av vår integritetspolicy

Kort beskrivning av bostaden

Beskriv i korthet bostadens skick och sådant som kan vara viktigt för värderingen.

Ta del av vår integritetspolicy

Bifoga filer

Ladda upp årsredovisningar och bilder på bostaden. Maximal filstorlek är 5 MB per bild eller fil och högst 5 filer per objekt kan laddas upp.

Ta del av vår integritetspolicy

Värdera bostad online – så går det till

När vi värderar din bostad online utan ett fysiskt möte baserar vi värderingen på uppgifter du lämnar om din bostad kombinerat med ett antal yttre faktorer. För att värderingen ska bli så välgrundad som möjligt får du således börja med att svara på ett antal frågor om bostaden, så att vi har så mycket information som möjlig att arbeta med. När detta är gjort påbörjar vi vår analys. Standard är att du får en blixtvärdering via mejl inom en arbetsdag.

Vad baseras värderingen på?

När vi gör en bostadsvärdering online baseras den på flera olika aspekter som alla spelar in när vi kommer fram till ett presumerat slutpris:

 • Adress & läge
 • Bostadsform
 • Boarea
 • Bostadens skick
 • Planlösning
 • Våningsplan
 • Eventuell balkong, uteplats eller trädgård
 • Stambyte
 • Uppvärmningskostnad
 • Dagens ränteläge
 • Statistik på försäljning av liknande bostäder i området

 

Hur tillförlitligt är det att värdera sin bostad online?

Under förutsättningen att det är en legitimerad fastighetsmäklare med god lokalkännedom och god kunskap om bostadsmarknaden som gör värderingen online kan du få en mycket god bild av vad du kan förvänta dig för slutpris när du säljer din bostad.

För att göra en så verklighetstrogen värdering som möjligt inför en bostadsförsäljning kan det dock vara bra att utföra en fysisk värdering. Då ges större möjlighet att se vad är unikt med just din bostad.

SkandiaMäklarna utför även fysiska värderingar där vi kommer ut till dig och tittar på din bostad. Kontakta oss så hjälper vi dig att avgöra vilken typ av värdering som passar just dig.

Kontakta oss för en bostadsvärdering online

Vill du göra en lägenhetsvärdering eller en husvärdering online? Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan, så återkommer en lokal Skandiamäklare med en blixtvärdering via mejl inom en arbetsdag. Våra värderingar online är helt kostnadsfria, och du förbinder dig heller inte till något när du låter oss värdera din bostad.

Om du bestämmer dig för att sälja din bostad kan du räkna med att vi vårdar ditt förtroende med omsorg. Med oss som fastighetsmäklare får du alltid en trygg och smidig bostadsförsäljning med en lönsam affär som resultat.