sävö, Västerljung

Sävö Ekbacken 1

  • 12 rum
  • 224 kvm
  • Fritidshus
Utgångspris 11 000 000 kr

Stor skärgårdsfastighet i Trosa skärgård.

Välkommen till Ekbacken på Sävö i Trosa/Nyköpings skärgård! Tillfälle att förvärva en fantastisk sjöfastighet. Här kan man bo året runt om man önskar. EN kort båtfärd från Källviks brygga.
Här välkomnas du till en helt fantastisk ö som till största delen är naturreservat med får och kor som rör sig fritt på stora delar vilket skapar en härlig atmosfär. Båda husen har en fantastisk utsikt från i princip varje rum. Ekbacken ligger skyddat längst in i viken med en stor egen brygga med möjlighet att förtöja ett flertal båtar. Djupet är ca: 1,5 - 2 m. På bryggan känner men sig inte iakttagen och här kan man ligga och njuta av utsikten och alla fina båtar i farleden på lagom avstånd. Till denna skärgårdstomt tillhör sammanlagt två byggnader. Husen erbjuder enkelt plats för tre-fyra familjer i husens 12-16 bäddar. Intill bryggan ligger det vackert belägna lusthuset som man kryper in i när det svalnar på kvällen med underbar kontakt med hav och natur. Några steg upp i slänten finner vi huvudbyggnaden med fyra rymliga sovrum, ett öppet kök med öppen planlösning mot matplatsen och vardagsrummet. I köket finns en läcker öppen spis som även nyttjas från altanen. Huvudbyggnaden omges av två stora altaner på den östra och västra sidan. Här är det alltid varmt och gott på vår och höst när solen är framme då det är relativt vindskyddat. Tomten som är en av de större på Sävö och är en lättskött naturtomt och inkluderar en egen liten sandstrand samt fina gräsytor för lek. Bilderna säger mer än tusen ord. Här får du det bästa av två världar när det gäller skärgårdslivet. Lugnt och vindskyddat vid huset och svalkande och skönt vid bryggan längst in i viken.
Genomgående bra standard med egen brunn och nyinstallerad avloppsanläggning (reningsverk). Allt är gediget byggt och i gott skick. Ca 30 min båtfärd till Trosa gästhamn där man har allt från sjömack, mängder med restauranger och fik. En kort båtfärd når du Stendörrens naturreservat. Utöver den egna fastigheten ligger det stora värdet i att röra sig fritt på Sävös naturreservat med fina stigar och strandängar.

Välkomna till ett underbart sjöställe i Trosa skärgård inom 1 timme från Stockholm. En plats för den stora familjen eller den som uppskattar att ha många övernattande gäster. Mycket goda möjligheter för bra intäkter om man kan tänka sig att hyra ut något av husen. Båtplats vid Källviks brygga ingår i förvärvet.
Sävö är en riktig pärla i den Svenska skärgården och har en rik historia. Tveka inte att kontakta mäklaren för mer info eller en privat visning. Välkommen hem!
Tillträde enligt ÖK.

Tips på länkar om området:
https://trosa.naturskyddsforeningen.se/narnatur/naturparlor-i-trosa-kommun/
https://trosa.com/stendorrens-naturreservat-till-fots-mot-yttersta-skargarden/
https://trosa.com/savo-en-harlig-o-med-vandringsleder-vandrarhem-savo-gard-med-stugor-och-cafeer/
https://trosa.com/tag/skargard/

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information.

Till intresseanmälan

Mäklare

Bostadsfakta

Bilder

Planritning

  • Huvudbyggnad
    Huvudbyggnad
  • Gästhus/ateljé
    Gästhus/ateljé

sävö, Västerljung

Sävö Ekbacken 1

Karta

Mer om mäklarna

Intresserad av bostaden? Gör en intresseanmälan!

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din intresseanmälan!
Mäklaren hör av sig så snart som möjligt.