Värmdö, Värmdö

Starvägen 2

Såld
  • 3 rum
  • 72 kvm
  • Villa

Underbart privat läge nära skog och sjö, invid Strömma kanal och krog. Bygg nytt eller bara njut!

Tillfälle att förvärva en vacker hörnfastighet i eftertraktade och eleganta Strömma. Trevligt vinterbonat fritidshus med fin planlösning och ett härligt uterum. Dessutom finns här ett helt nybyggt attefallshus som både är smakfullt och påkostat inrett med kök och bad. Kommunalt VA indraget.

Tillfälle att förvärva en vacker fastighet i privat läge i eftertraktade och eleganta Strömma. Trevligt vinterbonat fritidshus med fin planlösning och ett härligt uterum. Dessutom finns här ett helt nybyggt attefallshus som både är smakfullt och påkostat inrett med kök och bad. Kommunalt VA är betalt och indraget till tre punkter på tomten - huset, attefallshuset samt till ett blivande garage.
Villan har två sovrum, ett rejält badrum, bra parallellkök med vedspis, öppning mot matplats och utgång till fint uterum i söder och den soliga trädgården. Ljust vardagsrum med öppen spis med braskassett. Här är det bara att bo men också strålande möjligheter att bygg något eget och nytt. Attefallaren ger möjlighet till tillfälligt boende under byggtid och blir ett passande, fint extrahus på tomten som uthyrningsmöjlighet, gästhus eller generationsboende. Elegant uppfartsväg till den plana skyddade sydvästra delen av tomten. Denna del av tomten är plan och solig och här finns fruktträd som äpple och körsbär, och bärbuskar som krusbär, svarta och röda vinbär samt även björnbär, rabarber och jordgubbar. Naturen intill är full av blåbär, lingon och trattisar. Vacker berg och naturtomt i norr där man kan skapa avstånd till vägen eller bygga nytt i högt läge! Ostört och nära naturen men med buss och landsväg inom kort promenadavstånd. Bussen går ofta och tar ca 30 min till slussen. Vacker gång eller cykelväg ner till områdets badsjö Kroksjön, eller - om man vill bada litet saltare - går man ner till samfällighetens vik vid Strömma kanal.
Fastigheten har en byggrätt på 250 kvm BYA, den yta byggnaden upptar på marken, och 360 kvm BTA alltså sammanlagd yta på bostadens alla plan. Högsta höjd är 6,5 . Komplementsbyggnad sammanlagt 80 kvm. OBS se bifogad detaljplan under dokumentfliken.
Attefallshuset är placerat till vänster om den representabla uppfartsvägen, på behörigt avstånd till huvudhuset om man skulle vilja hyra ut.
Fastigheten tillhör Västerängs samfällighet http://www.vasterangen.se. Samfälligheten äger en strandtomt strax för kanalen som arrenderas av Strömma Båtklubb där man kan ansöka om båtplats.
Välkommen hem.

Mer om mäklarna