Värmdö, Värmdö

Lillskogsvändan 10

Såld
  • 2 rum
  • 36 kvm
  • Villa

Äkta sommarhem på stämningsfull tomt

Runt en naturligt omgärdad gårdsplan ligger detta rara hus och ett fint gästhus vackert placerade. Huset har en härlig altan under tak med plats för stora kräftskivan. Huset har många bevarade originaldetaljer och har omgjort tak. På Saltarö är det aldrig långt till vattnet.

Runt en naturligt omgärdad gårdsplan ligger detta rara hus och ett fint gästhus vackert placerade. Tomten är kuperad vilket ger ett fint utrymme under huset för trevlig verkstad med spröjsade fönster. Huset har en härlig altan under tak med plats för stora kräftskivan. Huset har många bevarade originaldetaljer och har omgjort tak. Här finns en liten hall, ett sovrum med platsbyggda våningssängar och några inbyggda garderober. Funktionellt kök med originalsnickerier och utgång till altanen i väster. Vardagsrummets stora fönster gör det ljust och här finns plats för både matbord och soffgrupp. Trevlig öppen spis som bör provtryckas.
Altanen utanför köket är ett rejält trädäck fint infogat mot berget och ligger delvis under tak. Här är det sol större delen av dagen och man har underbar närvaro av naturen runtomkring. Här går en liten stig till tvättrum och utedass. Uteduschen behöver fixas lite men så härligt att använda på sommaren.
Det fina gästhuset är ca 14 kvm och har två sovrum med våningsängar i båda och garderober för förvaring. Här finns en liten hall med sittplats och en trevlig entréverandamed bänkar.
Tomten har byggrätt 60 + 40 kvm men ligger inom prioriterat förändringsområde vilket innebär planerad start för detaljplanearbete med ökad byggrätt och VA under 2021-2025. Läs mer på Värmdö kommuns hemsida.
På Saltarö är det aldrig långt till vattnet. Båtklubben kan ordna med båtplats på en av de många bryggorna. Flera fina bad att välja mellan. Till bussen tar det 7 minuter.

Mer om mäklarna