Oxön, Värmdö

Oxöstigen 21

Såld
  • 1 rum
  • 42 kvm
  • Villa

Tillfälle att förvärva ett vackert läge på unika Oxön utom planlagt område

Välkommen till Oxön och detta fantastiska läge ett stenkast från havet och egen båtplats. Här kan man ta på sig badrocken och gå ner för ett morgondopp eller bara njuta av vidsträckt utsikt över äng och vik med en kopp kaffe på altanen.

Välkommen till Oxön och detta fantastiska läge ett stenkast från havet och egen båtplats. Här kan man ta på sig badrocken och gå ner för ett morgondopp eller bara njuta av vidsträckt utsikt över äng och vik med en kopp kaffe på altanen. Privat och pastoralt läge där kyrkan fortfarande äger en del mark vilket ger vackra ängar, stora ekar och ostörd havsvik.
På tomten finns idag ett trevligt fritidshus med härlig utsikt från både huset och altanen, storstuga, kök, sovalkov och badrum med wc.
Fastigheten ligger utom planlagt område vilket medger alla möjligheter till nybyggnation av villa av önskat format. Kommunalt vatten och avlopp är på ingång inom kort. Tomtgränsen är under ändring och säljs med villkor.
I bildmaterialet i annonsen finns inspirationsbilder på ev nybyggnation. Offert på totalpris på ytterligare ett villaförslag finns och kan tillhandahållas.

Oxön är ett unikt område med sin pastorala miljö. Hela området tillhörde tidigare kyrkan och tomterna arrenderades ut. Marken har efterhand övertagits av arrendatorerna och idag finns ett enda arrende kvar.
Ek-biotop skyddar delar av området och ger vackra promenadstråk.
Vattenvägen finns många möjligheter. Här tar man sig ut till närbelägna öar eller Saltarös badplatser. Längre ut finns som exempel Bullandö krog och efter det väntar Stockholms skärgård.
Bussförbindelse till Stockholm Slussen.
Gångavstånd till populära Kyrkskolan F-6 i Ängsvik.

Mer om mäklarna