Mörtnäs, Värmdö

Hästkroken 9

Besiktigad Försäkrad
  • 5 rum
  • 155 + 16 kvm
  • Villa
Utgångspris 9 950 000 kr

Boka visning

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din bokning!

 

Välkommen på visningen!

Villa i utmärkt skick på stor vacker fastighet i privat läge i eftertraktade Mörtnäs

På idylliska Hästkroken i eftertraktade Mörtnäs finns denna vackra stora fastighet på nästan 4000 m² vilket kan medföra möjlighet till framtida avstyckning. Innanför pampiga grindstolpar leder en vacker granittrappa med skärgårdsinspirerat smidesräcke upp till entrén till huset som ligger stilfullt placerat på en höjd. Från huset har man vacker utblick över en välskött böljande gräsmatta och mot den omgivande naturen. Här bor man privat och insynsskyddat nära naturen men mitt i ett exklusivt och omtyckt villaområde i en villa i utmärkt skick och med högt energibetyg (B).

Från den trevliga entréplatsen belagd med gatsten stiger vi in i huset via förstukvisten. I hallen finns bra förvaringsmöjligheter, vacker sjösten på golvet och här finns en gästtoalett med dusch. När vi går vidare in i huset på vackra massiva ekgolv med golvvärme möts vi av husets hjärta - det trevliga öppna köket, fullt utrustat och med köksö och granitbänkar. Här slås man av dubbeldörrarna ut mot det generösa trädäcket och utsikten mot skogen. Till vänster ligger två fina sovrum. Mastersovrummet har en walk in closet med skjutdörrar - praktiskt i två avdelningar och två dörrar.
Utgång till stort trädäck i sydväst från sovrummet såväl som från köksavdelningen. Här lever man bästa uteliv med underbar utsikt över tomten och skogen och skyddad från insyn. Fortsätter vi in i huset når vi ett stort, helt fantastiskt vardagsrum med ateljékänsla och en enorm takhöjd. Här finns möjligheter att disponera det generösa utrymmet på fler sätt med att exempelvis bygga en loftvåning. Ljuvliga glaspartier mot skog och tomt ger fint ljusinsläpp.
Härifrån går en vacker trappa ner till souterrängvåningen, som är begränsat inmätt som boarea vilket gör att man disponerar betydligt mer yta än aviserade 133 kvm. Här finns teknikrum och bra förvaring och även tvättstuga med utgång till tomten. Men framför allt finns här en helt fantastiskt elegant spaavdelning med spabad och dusch och vackra mosaiker, snickerier och naturligtvis en stjärnhimmel. Dessutom finns här ytterligare ett sovrum. Från spaavdelningen finns en dörr ut och via en träbrygga kommer man direkt ner till bastun.
Från köket finns trappan upp till ett härligt och öppet loft som kan användas till sovrum, arbetsrum eller lekrum. Här finns en liten balkong.
Huset är välutrustat och välskött med bra energiekonomi och bergvärme, vattenburen golvvärme i hela huset även i souterrängvåningen, ny el i hela huset.

På tomten finns också ett rejält varmgarage med fjärrstyrd garageport och förvaring. Gästhus med pentry och kaklat badrum med vattentoalett. Bastu och vedbod. Tomten är omväxlande och vackert böljande på framsidan, naturlig bakom huset. Här finns både anlagda odlingsbäddar och ett växthus.

Hästkroken ligger förnämt i utkanten av området. Här finns cykel och promenadväg till Mölnviks köpcentrum och till Ösbyskolan. Grisslinge finns nära med cafe och badstrand. Som medlem i Mörtnäs fastighetsägarförening har man möjlighet till båtplats och bad vid fastighetsägareföreningens egen badstrand i Grisslinge samt båtplats i Mörtnäs båtklubb i Torsbyfjärden. Läs mer på mortnasff.se resp mortnasbatklubb.se

Välkommen hem.

Boka visning

  • Öppen visning. Kontakta mäklaren vid frågor. Varmt välkomna!

Mäklare

Bostadsfakta

Bilder

Mörtnäs, Värmdö

Hästkroken 9

Karta

Mer om mäklarna

Intresserad? Gör en intresseanmälan!

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din intresseanmälan!
Mäklaren hör av sig så snart som möjligt.