Älvsala/Bullandö, Värmdö

Ormbunksvägen 12

Såld
  • 3 rum
  • 60 kvm
  • Villa

Vackert läge på trädgårdstomt med skyddade uteplatser nära bad, båtbryggor och natur.

På solig trädgårdstomt med skog och berg i ryggen mitt i älskade Älvsala ligger detta lilla paradis. Här finns äpple, päron, plommon och fläder. I den egna skogen finns lingon, blåbär och kantareller.

På solig trädgårdstomt med skog och berg i ryggen mitt i älskade Älvsala ligger detta lilla paradis. Här finns äpple, päron, plommon och fläder. I den egna skogen finns lingon, blåbär och kantareller.
Här har man härlig eftermiddagssol och flera uteplatsen, bland annat en trevlig grillplats belägen på berget. Det skyddade trädäcket bakom huset har inte bara södersol och lä utan även plats för ett utekök. Tomten framför huset är plan gräsmatta med fruktträd som gjort för lek och spel eller stora midsommarkalas!
Huset är en välskött villa byggd 1985 med treisolerglasfönster, välutrustat kök och wc. Åt söder finns en helt fantastisk glasveranda. Härifrån finns glasdörrar ut från vardagsrummet och från köket. Vardagsrummet har som de andra rummen ekparkett lagd 2016, som ger ett naturligt och vackert intryck. Köket är ett praktiskt parallellkök där en kökshalvö ger trevlig access mot matplats och vardagsrum. Här finns all utrustning i god funktion och ny kylfrys. Härifrån är det naturligt att duka i glasverandan på sommarhalvåret.
Från vardagsrummet når man två fina sovrum där det ena har egen glasdörr ut mot trädgården.
Badrummet har wc och tvättkommod, duschkabin, 2019 och tvättmaskin, 2018. Plastmatta och våtrumstapet.
Uppvärmningen i huset sker med elradiatorer samt luftvärmepump och med finska braskaminen som tar tilluften från källaren. Nytt tak 2016 och ommålning av hela fasaden 2017. Från glasverandan når man vinden som har golv och potential för framtida loftvåning.

Komplementshuset på 40 kvm bildar vacker gårdsplan med huvudhuset och här finns snickarbod, vedförråd samt en isolerad del med gästrum innehållande trinettkök, därtill mulltoa. Carport med betongplatta.

Läget är utmärkt med allmänningen mitt över vägen, bad och båtbryggor inom promenadavstånd ca 800 m. Bullandö krog ger paus i matlagningen. Buss direkt till Gustavsberg och Slussen och 3 minuter till busshållplatsen.
Den som köper ett hus i området blir inte bara fastighetsägare utan också medlem i tre olika föreningar, Älvsala Nya Tomtägareförening, Älvsala Vägförening, och Bullandövägens samfällighetsförening
Båtplats går att få på samfällighetens båtbryggor i Älvsalaviken. Man kan då bli medlem i Båtsektionen mot en inträdesavgift på 6 000 kr och tecknar ett båtplatsavtal i mån av plats. Platstillgången är just nu god, särskilt för mindre båtar.
Ny detaljplan är under granskning och förväntas bli antagen inom kort. Föreslagen byggrätt: Byggnadsarea för huvudbyggnad är 180 kvm. Bruttoarea för huvudbyggnad är 240 kvm. Nockhöjd är 8,0 m. Komplementbyggnader 60 kvm.
En del av gräsmattan på Ormbunksvägen 12 är föreslagen prickmark och får inte bebyggas.
Fastigheten har egen brunn men även föreningens sommarvatten finns indraget.

Sammantaget ett rejält boende med vacker gårdsbild i fint solläge och med omväxlande tomt.
Välkommen hem.

Mer om mäklarna