Solbadande tomt i priviligerad gränd

Nälsta, Vällingby

Västergöksvägen 51

Såld
  • 4 rum
  • 120 + 7 kvm
  • Radhus

Lättälskad del i barnvänlig gränd. Två solbadande insynsskyddade trädäck!

Småbarnsfamiljens drömläge? Ett mer barnvänligt och idylliskt läge är svårt att hitta! De privilegierade radhusen med adress Västergöksvägen 41-73 ligger placerade i en privat gränd, granne med populär lekplats och lekvänliga gräsytor. Bostäderna är ritade av arkitekt med stort engagemang för detaljer, där fasadernas vackra tegel återkommer som detaljer i den invändiga miljön.
Bostadens 120 välplanerade kvadratmeter utgörs av en underbar sällskapsyta på entréplan i kök med matplats samt 'allrumsdel', ett solbadande och väl tilltaget vardagsrum med öppen spis, tre fina sovrum som lätt kan bli fyra, två våtrum samt en fantastisk tvättstuga.

DET UNDERBARA ENTRÉPLANET. På entréplanet finns köket i öppen lösning mot matplats för de riktigt stora middagsbjudningarna samt en avkopplande 'allrumsdel'. På planet finns även ett sovrum, ett helkaklat badrum med dusch och den toppfräscha tvättstugan.

EN TRAPPA UPP. På övre våningsplan finns ett fantastiskt vardagsrum med hel fönstervägg och bostadens vackra eldstad, ytterligare två fina sovrum och ett helkaklat badrum med det efterlängtade badkaret på plats. Om familjens behov kräver så kan det rymliga vardagsrummet delas av till ytterligare ett sovrum.

ÖVRIGT. Den soliga tomten om 178 kvm har lekvänliga gräsytor för de små, då man har blivit lite större så är parkens lekytor den självklara platsen för skratt och bus med kamraterna i närområdet. Det ena av två väl tilltagna trädäck nås via glasad altandörr från matplatsdelen, ett mycket generöst och insynsskyddat trädäck som inbjuder till relax och många goda måltider. På entrésidan, som vetter mot den mysiga gränden, finns det andra generösa trädäcket som badar i sol från lunchtid till sen kväll! Tomtens två trädäck är sommarens självklara favoritplatser för alla goda måltider, väljer man fullt solläge eller svalkande skugga? Det är temperaturen som avgör!
Välkommen till ett mysigt och fantastiskt barnvänligt boende på Västergöksvägen 51!

MER OM STOCKHOLM MORGONGÅVAN 11:
- En underbar bostad i populär radhuslänga med barnvänligt läge i privat gränd, granne med populär lekplats och stora gräsytor som självklart används för bollspel och lek!
- På den friköpta tomten om 178 kvm skiner solen från tidig morgon till sen kväll. Soldyrkaren börjar dagen med frukost på den insynsskyddade kökssidans trädäck, här skiner solen till en bit efter lunchtid.
- På entrésidans mysiga trädäck och plana gräsytor njuter man av solens värmande strålar till sena kvällen.
- Ett trädgårdsförråd finns innanför grinden på entrésidan. I förrådet ryms det allra mesta som barnfamiljen behöver förvara.
- I garaget finns plats för en bil samt förvaring. Belysning finns. År 2023 drogs el in för att ge möjlighet att installera laddbox för laddningsbar bil. Utanför garaget finns yta för parkering av ytterligare en bil.

ÖPPEN FIBER:
Fiber finns framdraget i gränden.
Säljaren har dock bra uppkoppling för TV, dator och spel med Tele2-abonnemang.
Trådlös fiber tycks idag vara ett bra alternativ till nedgrävd fiber.

FÖR RADHUSLÄNGORNAS GEMENSAMMA ANSVAR AVSÄTTER MAN CA 3.000 KRONOR PER ÅR/HUSHÅLL:
- I summan om 1.500 kr/år/2024 ingår årskostnaden för sophämtning.
- Radhuslängorna på Västergöksvägens lilla återvändsgränd har gemensamt ansvar för grändens skötsel och för de tillhörande garagelängornas skötsel.
- Till varje bostad tillhör ett garage, med plats att parkera framför garaget.

LITE OM NÄROMRÅDET/SKOLOR:
- I närområdet finns gott om lekplatser för de mindre barnen. Där gränden övergår i generösa gräsytor ligger en populär liten lekplats som är en självklar samlingsplats för barnen i grannhusen, på kort promenadavstånd ligger även populära Starboparken, ett självklart val för leksugna barn i alla åldrar.
- För de lite äldre barnen byggdes en Parkourbana i Nälsta under 2013. Parkourbanan, som ligger på promenadavstånd, har snabbt blivit mycket populär.
- Just i närheten finns stora gräsplaner samt fotbollsplan, härliga ytor för mindre och större barn med spring i benen.
- Sommartid är Nälstabadet ett populärt utflyktsmål, gångpromenad ca 5 minuter.
- På kort promenadavstånd ligger även Gläntans IP.
- Förskola finns ett flertal i närområdet.
- I Vinstaskolan, Nälstaskolan och Solhemsskolan går barnen från 6-årsverksamheten till och med årskurs 6, därefter fortsätter man i Vinstagårdsskolan, Spånga Grundskola eller Vällingbyskolan från årskurs 7 till och med årskurs 9.
- Kunskapsskolan, med årskurs från 6-9, ligger i Solhem.
- I Vällingby Centrum finns det mesta att önska i form av butiksutbud, restauranger, torgförsäljning sommartid, konditori och biosalonger.
- På Spånga Torg finns ett flertal matbutiker, kötthandlaren Dennis kött, puben Caledonian Inn, flera restauranger, torgets prisbelönta konditori, vårdcentral, apotek, ytterligare småbutiker samt torgförsäljning sommartid. Här finns även SkandiaMäklarnas bobutik, välkommen in på en fika och för att prata om din nuvarande bostad och nästa.

KOMMUNIKATIONER:
Buss 118 - med busshållplats på Inspektorsbacken (promenadavstånd några minuter) trafikerar sträckan: Vällingby (med T-banans gröna linje) - Hallonbergen, via Spånga Station och Rissne Centrum (med T-banans blå linje).
Buss 179 - med busshållplats på Västergöksvägen (promenadavstånd några minuter) trafikerar sträckan: Vällingby City (med T-banans gröna linje) - Sollentuna Station, via Spånga Station och Kista.
Spånga Torg (restid med buss ca 7-8 minuter/promenadavstånd ca 15 min) - här finns pendeltågsstation som tar dig till Odenplan på 10 minuter/till Stockholms Central på 14 minuter samt ett flertal anslutningsbussar.
Vällingby City med T-bana samt ett flertal anslutningsbussar.

Mer om mäklarna