Lerbo, Valla

Lerbo Björkbacken

Såld
  • 3 rum
  • 55 kvm
  • Villa

Fritidshusdröm med fantastisk tomt

Hemma på Lerbo Björkbacken finns detta mycket väl omhändertagna fritidshus med året-runt standard i vackert läge på en höjd med otrolig utsikt.

Torphusets historia går tillbaka till 1890-talet och ger en omedelbar välkomnande känsla.
Här kommer du hem till en trevlig hall med trappa till övervåningen och husets två sovrum.
Från hallen kommer man vidare till vardagsrummet med utsikt mot blomsterträdgården och en öppen spis att värma sig framför.

Vidare möts vi av det charmiga köket i trevliga toner som går hand i hand med husets rika karaktär. Här finns generöst med förvaring, ett skafferi samt en fungerande vedspis. Den något lägre takhöjden i köket gör att man inte får vara alldeles för lång om man ska vara ansvarig för disk och matlagning.
I det nyare huset finns två sovrum, ett mindre kök med utsikt mot innergården och bostadens wc och dusch som helrenoverades 2018.
Intill gästhuset finns en veranda och bostadens otroliga orangeri, byggt 2018, med klinkergolv samt indraget vatten och el. Här är gott om plats för matbord och soffgrupp så hela familjen kan njuta av trevliga middagskvällar. Här kan du också dricka morgonkaffet i väntan på solen och insupa den fantastiska utsikten mot ängarna och trädgården.

På tomten finns det en isolerad friggebod med en egen liten nybyggd veranda där kvällssolen dröjer sig kvar länge.

Trädgården är lummig och vacker med olika blommor i alla de slag och vrår som skänker ett lugn över hela fastigheten.

Här får du ett fräscht hus där du kan flytta rätt in och bara koppla av i den trevliga trädgården, eller bjuda in till stora middagar och firanden med många vänner då det finns gott om plats för sovgäster.
Det är 20 minuters bilfärd till Katrineholm och en mängd butiker och service. Från Katrineholms tågstation går det även snabbtåg till Stockholm och Göteborg.

Det har gjorts omfattande åtgärder de senaste 10 åren, till exempel:
Nytt avlopp med reningsverk 2023
Omläggning av tak i stora huset och renovering av skorsten 2021
Ny dusch/wc 2018
Fiber/bredband 2018
Nytt kök 2015 (kyl/frys från 2023)

Varmt Välkommen till Lerbo Björkbacken.
Välkommen hem!

Mer om mäklarna