Vaggeryd, Vaggeryd

Hyltan 2

Såld
  • 7 rum
  • 200 kvm
  • Villa

ANNO 1885 OMRINGAT AV GRÖNSKA!

Här presenteras en sekelskiftesvilla anno 1885, omringat av grönska!

Detta boende passar perfekt för dig som vill åt naturen, en bit från stadspulsen! Här ser ni en rymlig 1 och 1/2 plansvilla från 1885 om hela 200 kvm! Här har härliga originaldetaljer bevarats såsom farstukvisten, brädgolven, takhöjden och den vedeldad spisen. Vidare ser ni ett ljust och rymlig kök utrustat med det mest väsentliga, ett nyrenoverat badrum (-18) i helkaklat utförande med golvvärme och egen tvättsektion, flertalet sovrum och sociala ytor som 200 kvadrat medför. Från början var tanken att det skulle vara ett tvåfamiljshus, därav köket på övervåningen. Taket lades om -06, huset fick nya fönster som är ca 10 år gamla, nyare varmvattenberedare och fiber är indraget. Dubbla luft-luftvärmepumpar agerar komplement till braskaminen som håller nere driftkostnaderna.
Biluppställningsplats för flera bilar på framsidan. Dessutom installerades solceller 2022.

Öppna upp ytterdörrarna och insup lugnet och naturens ljud mot baksidan, för att spendera eftermiddagarna på trädäcket i kvällssolen. Trädgårdstomten är perfekt för lek och spring. För den med gröna fingrar är detta sannerligen ett paradis med stora odlingsmöjligheter och ett växthus att nyttja. Notera att tomten även innefattar en del skogsmark.

Här bor man med naturen som närmsta granne - väldigt privat men fortfarande med närhet till det mesta. Med bilen så når man Vaggeryd på ca 20 minuter och Jönköping på ca 25 minuter, ett behagligt pendlingsavstånd till service men tillräckligt långt bort för en lugn och stillsam hemvistelse. Förskola och skola upp till årskurs 6 erbjuds i Ödestugu ca 4 km bort. Skolskjuts erbjudes.

Mer om mäklarna