Innerstan, Vadstena

Backegatan 33

Såld
  • 4 rum
  • 105 kvm
  • Villa

CHARMIGT HUS MED ETT UNIKT LÄGE I INNERSTAN!

Bland kullerstenar och historia från medeltiden finner ni detta charmiga hus i centrala Vadstena.

Välkomna till Backegatan 33! Här finns nu möjligheten för er som söker ett mysigt hus i ett unikt läge på en av Vadstenas allra äldsta, mest pittoreska och charmiga kullerstensgator. Här bor ni med gångavstånd till både Vätterns fina strandlinje och flertalet kulturhistoriska byggnader i närheten. Huset är beläget på en fantastisk fin tomt med en lummig trädgård med trevliga uteplatser. Trädgårdens sydvästläge ger många härliga soltimmar på dygnet. Här finns flera vackra växter, fruktträd och en uteplats under tak. Huset med byggår 1954 har en boyta om cirka 105 kvm som fördelas på två plan samt ett praktiskt källarplan om 61 kvadratmeter. Ni välkomnas via gaveln in till entréplanet. Här möts ni av ett välplanerat hem med sociala ytor på entréplanet. Centrerat i hallen finner ni badrummet och rakt fram från hallen finns köket med plats för köksbord och stolar. Köket erbjuder bra förvaringsmöjligheter och här finns även ett skafferi. Till höger om hallen kliver ni in i vardagsrummet med som går i fil med matsalen. Här finns en vacker kakelugn som ger en härlig värme. Intill vardagsrummet finns matrummet med plats för ett stort bord och stolar. Både vardagsrummet och matrummet har ett fint ljusinsläpp tack vare flera fönsterpartier i olika väderstreck.

Övervåningen erbjuder en möblerbar hall med en slående utsikt över Vadstenas milt pastellfärgade hus och de kända siluetterna klosterkyrkan, rödtornet och slottet. Vidare finns två rymliga sovrum med plats för dubbelsäng och bra förvaring. På övervåningen finns även en wc.

Källarplanet erbjuder flera praktiska utrymmen och förråd. Här finns ytor för både hobbysysslor och även gästrum. Till huset finns en garagelänga med plats för en bil och två förråd. Dessa ytor är bra till att förvara utemöbler, redskap och ved. På den grusade uppfarten finns det parkeringsplats för upp till tre bilar vilket är unikt för en fastighet i centrala Vadstena!

Säljarens ord:
Det här huset och den här platsen har varit vår familj med barn och barnbarns smultronställe på jorden i dryga 50 år. Här har vi njutit av en insynsskyddad lummig trädgårdsoas inbäddad mitt i den vackraste idylliska unika innerstadsmiljön. Det perfekta läget; endast 2 min med cykel till klosterområdet och morgondopp i Vättern och ännu kortare till affärer och torg. Nyrenoverade vackra St Perskolan finns ett stenkast bort.

Välkommen med din intresseanmälan!

Mer om mäklarna