Tynningö, Tynningö

Hemviksvägen 4

Såld
  • 10 rum
  • 280 kvm
  • Villa

Stämningsfull skärgårdsfastighet med strålande havsutsikt och sjöbod, brygga och strand

På den vackra ön Tynningö i Stockholms inlopp, ett stenkast från reguljära färjan, ligger denna stora sekelskiftesfastighet med utsikt över farleden.

På den vackra ön Tynningö i Stockholms inlopp, ett stenkast från reguljär bilfärja, ligger denna stora sekelskiftesfastighet med utsikt över farleden. Det klassiska huset ursprungligen ifrån 1904 ligger majestätiskt placerat på stor parkliknande tomt på ca 1 hektar med egen skog i ryggen. Tillbyggt till nuvarande 280 kvm plus stort källarplan, garage och vinkällare på sammantaget 160 kvm, genomgånget och fasadrenoverat under 1990-talet. De stora vackra rummen i fil binds ihop av dubbeldörrar. Vackra fönster i gott skick, renoverade eller utbytta, ger det underbara ljusa känsla som är typiskt för ett hus från denna tid. Fina skurgolv i delar av huset och fyra fungerande, delvis omsatta kakelugnar.
De generösa terasser, altaner under tak samt glasverandan ger kontakt med havet utanför och trädgården som är drygt en hektar och utgörs av parkliknande gräsmattor och en del skog.
En stig genom gles skog leder ner till tillhörande sjöviste på ca 800 kvm med brygga infogad längs berget, sjöstuga och möjlighet till sandstrand, se karta.
Ett komplett skärgårdshemman för den stora familjen eller som släktställe. De utmärkta kommunikationerna till Stockholm gör permanent boende lämpligt men kan med fördel användas som sommarhalvårsboende.
Tillträde oktober 2022 eller tidigare vid överenskommelse. Aktiv försäljning och mer presentationsmaterial och bilder läggs ut i vår. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare vid intresse.

Mer om mäklarna