Kungsholmen - Stora Essingen, Stockholm

Essingeringen 41

Såld
  • 6 rum
  • 221 kvm
  • Villa

Charmig och ljus 20-talsvilla

Varmt välkomna till denna fantastiska fastighet på ett högt och soldränkt läge vid en vändplan i Stora Essingens villakvarter. Oavsett om du befinner dig inne i huset eller i den trevliga trädgården är vattnet ständigt närvarande. En härlig väldisponerad familjevilla byggd ca 1920 med en boarea på 221 kvm fördelat på två våningsplan. Utöver detta finns källarplan med relaxavdelning med bastu och badkar, en vinkällare som nås via trädgården, en vind och ett rymligt garage. På uppfarten finns plats för flera bilar.

I entrén finns garderober för avhängning och direkt till vänster finns en gäst-wc. Vidare finns en större ljus innerhall med stort vackert spröjsat fönster. Hallen leder in till kök, vardagsrum och till trappen mot övervåningen. Vardagsrummet är stort och har fungerande öppen spis och utgång till ett glasat uterum där man kan sitta och njuta av utsikten mot trädgården och vattnet. Från uterummet finns dörrar ut till en trapp som leder ner till ett härligt bubbelbad i trädgården med plats för fem personer. Intill det rymliga köket finns plats för stort matbord som rymmer hela familjen. Hörnrummet mellan kök och vardagsrum används idag som kontor. Intill köket finns tvättstuga med tvättpelare, vask, städskåp och egen ingång.

Övervåningen nås via en vacker trappa som leder upp i en hall med fungerande öppen spis. Det största sovrummet har balkong med kvällssol och utsikt mot vattnet och Fredhällsklipporna. Nästa sovrum har den största balkongen med oslagbar vidsträckt utsikt över stan och flera landmärken såsom Stadshuset, Globen, Gröna Lund och Högalidskyrkans dubbla kyrktorn. Ytterligare två sovrum finns varav det ena har balkong i sydväst. Mycket bra förvaringsmöjligheter i en stor klädkammare, inbyggda garderober i hallen, städskåp samt plats för garderober i alla rum. Här finns även två badrum, det större helt i marmor med dusch, wc och dubbla handfat. Även det mindre badrummet har både wc och dusch.

Området erbjuder närhet till all tänkbar service såsom matbutik, restauranger, dagis och skolor. Vackra promenadstråk och badbryggor samt utmärkta kommunikationer oavsett om du är bilburen eller nyttjar kollektivtrafiken. På endast 12 minuter åker man med 1:ans buss till Fridhemsplan, bussen åker sedan vidare mot Frihamnen med stopp vid både Hötorget och Stureplan. Du har även kort gångavstånd till tvärbanan som tar dig till Alvik på 5 minuter, där gröna linjen ansluter, samt till Liljeholmen på 8 minuter, där röda linjen ansluter.

Mer om mäklarna