En ljuvlig del i längan

Vällingby Nälsta, Spånga

Östergökssvängen 11

Såld
  • 5 rum
  • 135 kvm
  • Villa

SOLBADANDE LÄGE, GRANNE MED PARKEN!

Ett drömmigt boende! Finns välplanerade och familjevänliga bostadsytor, fyra lättmöblerade sovrum och underbara sällskapsytor på önskelistan? Välkommen till ett oerhört lättälskat boende som med sitt läge är en dröm för såväl stora som små familjemedlemmar. Den leksugna hittar alltid kamrater i närheten, på andra häcken i söderläge nås Nälstas fantastiska parkområde med plana gräsytor och rolig parklek. På kort avstånd, utan biltrafik, nås även den uppskattade BMX-parken!
Här är en bostad där många barn och vuxna får plats, som har ytor för hobbies och fritidsintressen samt till vilken du gärna bjuder släkt och vänner på middagsbjudningar! Sedan nuvarande ägare flyttade in år 2012 har den älskade bostaden löpande pysslats om. Samtliga ombyggnader och renoveringar har utförts med känsla för att skapa mysiga, vackra och praktiska hemmamiljöer vilka skapar livskvalitet för hela familjen!

DET SOLIGA SÄLLSKAPSPLANET. I det smart inredda kapprummet finns yta att förvara vardagens ytterkläder och skor i såväl dold som i öppen lösning, i trapphusförrådet kan ytterkläder och skor som inväntar nästa årstid rymmas. Det generösa köket med matplats för många är den självklara platsen för efterlängtat umgänge med familj och vänner, efter en god måltid flyttar man över till det solbadande vardagsrummet med stora fönsterytor och glasad altandörr mot den insynsskyddade terrassen i högt södervänt läge. Terrassen suddar ut gränserna mellan ute och inne samt expanderar sällskapsytorna under sommarhalvåret! Här finns även en mycket fräsch och väl inredd tvättstuga, även tvättstugan har glasad altandörr mot terrassen. På planet finns även wc med dusch!

EN TRAPPA UPP. En trappa upp finns den större barnfamiljens dröm, hela fyra sammanhängande sovrum! Med access från hallen finns dessutom en väl inredd walk-in-closet, en dröm för den klädintresserade! På planet finns också ett helkaklat lyxigt badrum, med dubbla tvättställ och det efterlängtade badkaret på plats.

DEN TILLBYGGDA VINTERISOLERADE BODEN, MED ALLRUM OCH ETT VÄL INRETT FÖRRÅDSRUM:
Den fina boden förvandlades efter tillbyggnad och inredning till ett fantastiskt 'häng' för familjens barn med kompisar på besök!
I den väl inredda förrådsdelen finns yta att förvara mycket på många meter hyllplan och klädstänger!

ÖVRIGT. Utöver fantastiska utomhusmiljöer i ett generöst och insynsskyddat trädäck på entrésidan och en lika generös terrass i högt södervänt läge på gårdssidan så finns även Starboparkens vackra välordnade promenad-/gräs- och lekytor på andra sidan tomtgräns! Strax intill finns dessutom det efterlängtade garaget, i separat länga. Läget är perfekt för familj med barn i alla åldrar! Populära Starboparken är den självklara samlingsplatsen för områdets leksugna barn, och på kort promenadavstånd ligger dessutom Nälstabadet med flera bassänger, servering och minigolf! Det är bekvämt promenadavstånd till flera förskolor, Nälstaskolan, Spånga Torg och Vällingby Centrum med ett stort utbud av butiker samt kommunikationer. Från Spånga station tar du pendeln till Odenplan på ca 10 min. Välkommen till Östergökssvängen 11!

STOCKHOLM VIGSELRUMMET 7:
- Friköpt tomt om 250 kvm i skyddat och mycket barnvänligt läge. Gårdssidans terrass i högt solbadande söderläge är den perfekta platsen för sommarens många måltider och för soldyrkaren! På entrésidans trädäck njuter man av eftermiddags-/ och kvällssol vid grillmiddagarna!
- På entrésidan hälsar murgröna, schersmin, kaprifol, klematis, rhododendron och ljuvligt doftande lavendel välkommen hem. Entrésidans uppvuxna träd bidrar till trädäckets insynsskydd. Här finns även utrymme för parkering av familjens cyklar.
- Den uppvuxna pilen och björken i parken just utanför tomtgräns bidrar till gårdssidans lummighet och insynsskydd! På egen tomt finns bland annat ett äppelträd samt dvärgsyren och syrenhortensia som blommar vackert!
- Via grind i häcken nås områdets fantastiska parkmiljö: Starbo-parken! Parkens fina promenadvägar, lekytor, stora ängar, cykelpark och fotbollsplan är den självklara samlingsplatsen för leksugna barn.
- På entrésidan finns det utbyggda förrådet, som idag är året-runt-isolerat' och inrett med en fin allrumsdel och en välplanerad förvaringsdel.
- Eget garage finns i länga på nära avstånd.

NUVARANDE ÄGARE BERÄTTAR:
Spångas bästa radhus?
Vår huspärla sedan 2012!
På husjakt efter att ha bott på Södermalm insåg vi snabbt att charmiga och trygga Spånga-Nälsta har så mycket att erbjuda i detta fantastiska område.
Huset i sig är otroligt praktiskt och yteffektivt. Under åren har vi lagt ner tid och energi för att vårda, underhålla och renovera i stort sett alla delar i huset.
Det finns ordentliga uteplatser på var sida av huset. Baksidan av huset har morgonsol som håller sig där till sen eftermiddag då solen kommer runt till framsidan. Perfekt för dagens alla måltider eller bara för ren avkoppling utomhus!
Mysiga Starboparken intill huset med nybyggda lekplatser har alltid varit populärt för barnen men även för frid och ro för den som vill ha det. Parken erbjuder fina möjligheter till utomhusaktiviteter, som exempelvis en BMX-park, och underbara stora ängar.
Östergökssvängen inte bara en trevlig gata, det är en fin gemenskap med fantastiska grannar. Ett stort plus är att man inte behöver oroa sig för störande buss- eller biltrafik - det är verkligen tyst och lugnt.
Med kort avstånd till Spånga torg har du även allt du behöver inom räckhåll. Pendeltåget tar dig snabbt och smidigt till Stockholm city på 15 minuter, medan Vällingby, Bromma Blocks och Barkarby handelsplats erbjuder ett brett utbud av mataffärer, shopping, restauranger och nöjen.
Välkommen till Östergökssvängen!
Hälsar/AnnaClara & Joel.

GEMENSAMHETSANLÄGGNING DOPVITTNET GA:2:
Avgiften till samfällighetsföreningen är 3.000 kr/år.
Samfällighetsavgiften inkluderar: inköp av material såsom gräsklippare, grästrimmer, skottkärror, stegar samt drivmedel för samfällighetens maskiner.

FIBER:
Fiber finns installerat.

LITE MER OM NÄROMRÅDET MED LEKPLATSER, UTFLYKTSMÅL, BUTIKER OCH RESTAURANGER:
- För de lite äldre barnen byggdes en Parkourbana i Nälsta under 2013. Parkourbanan, som ligger på kort promenadavstånd, har snabbt blivit mycket populär.
- Under soliga sommardagar är Nälstabadet ett populärt utflyktsmål, gångpromenad om ca 7-8 minuter. Badet med flera utomhuspooler, minigolfbana, lekplats och kafé håller öppet hela sommaren.
- Det finns fina träningsmöjligheter både på Nälstafältet, på Grimstafältet och på Järvafältet som alla ligger i närheten.
- På Spånga Torg, med gångavstånd om ca 10-12 minuter, finns ett flertal matbutiker, kötthandlaren Dennis kött, puben Caledonian Inn, flera restauranger, torgets prisbelönta konditori, vårdcentral, apotek, ytterligare småbutiker samt torgförsäljning sommartid. Här finns även SkandiaMäklarnas bobutik, välkommen in på en fika och för att prata om din nuvarande bostad och nästa.
- Även Vällingby Centrum ligger på bekvämt avstånd, här finns det mesta att önska i form av butiksutbud, restauranger, torgförsäljning sommartid, konditori och biosalonger.

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR I NÄROMRÅDET:
- Förskolor finns ett flertal i närområdet.
- Nälstaskolan ligger på mycket nära avstånd, endast ca 500 meter bort - här går barnen från förskoleklass till och med årskurs 6.
- Vällingbyskolan - här går barnen från förskoleklass till och med årskurs 9.
- Solhemsskolan/Spånga Grundskola - här går barnen från förskoleklass till och med årskurs 9.
- Kunskapsskolan - här går barnen från årskurs 4 till och med årskurs 9.
- Raoul Wallenbergs skola - här går barnen från förskoleklass till och med årskurs 9.
- Spånga gymnasium.
- Blackebergs gymnasium.

DET ÄR NÄRA TILL KOMMUNIKATIONER:
Spånga Torg, med pendeltåg som tar dig till Odenplan på ca 10 minuter - promenadavstånd om ca 10-12 minuter.
Vällingby Centrum med T-bana - gångpromenad om ca 17-20 minuter.
Buss 117 - trafikerar sträckan Brommaplan (T-bana) - Spånga Torg (P-tåg).
Buss 118 - trafikerar sträckan Vällingby Centrum (T-bana) - Spånga Torg (P-tåg) - Rissne (T-bana).

Mer om mäklarna