Trädgården om hela 795 kvm, trädäcket och det glasat uterummet i västerläge ligger i vinterdvala

Vällingby Nälsta, Spånga

Täbylundsvägen 43

Såld
  • 6 rum
  • 130 kvm
  • Villa

RYMLIG FAMILJEVILLA, PARKNÄRA LÄGE, GARAGE, 4 SOVRUM!

Välplanerad och generös familjevilla uppförd så sent som år 2001. Den fina bostaden är uppförd på lättskött lekvänlig trädgårdstomt om 795 kvm i solbadande läge! På entréplan finns mycket fina umgängesytor i det rymliga och matlagningsinspirerande köket med generös matplats samt i vardagsrummet med yta för den rymliga familjesoffan. I både kök och i vardagsrum finns altandörrar mot den skyddade trädgårdstomten i västerläge. Utanför kökets altandörr finns ett väl tilltaget glasat uterum som förlänger möjligheten att njuta av trädgårdsliv med flera månader! Utanför vardagsrummets altandörr slår man sig ner på den del av det västervända trädäcket under bar himmel, detta är en av trädgårdens flera favoritplatser för soldyrkaren. Av villans totalt fyra fina sovrum är tre placerade på övre plan, perfekt då barnen är små och vill sova nära mamma och pappa. På övre våningsplan finns även ett mindre allrum, som kan öka i storlek om klädkammaren tas i anspråk. Två badrum finns, det ena renoverades år 2017! Till tvättstugan finns en praktisk groventré. På tomten finns även den motorintresserades fristående och vinterisolerade garage, med indraget vatten och med elbilsladdare!

ENTRÉPLAN. Den möblerbara hallen hälsar familj och vänner välkommen hem, här finns en generös klädkammare som rymmer alla ytterkläder och skor i dold lösning.
Bostadens rymliga kök har gott om förvaringsskåp och lådor, många meter praktiska arbetsbänkar samt en matplats som rymmer vänner eller stora släkten till uppskattade middagsbjudningar. Via kökets altandörr nås det glasade uterummet i västerläge, där man gärna njuter av sommarens alla goda måltider oavsett väderlek! I halvöppen lösning med köket är det lättmöblerade vardagsrummet placerat. Bostadens braskamin, som ger både myskänsla och skön tillskottsvärme då det eldas, delar av mellan rummen. Vardagsrummets altandörr mot det generösa trädäcket i västerläge är ytterligare en självklar favoritplats i trädgården. På planet finns dessutom ett väl tilltaget sovrum, perfekt som ett alternativt Master Bedroom, ett tonårsrum eller ett tv-/lekrum då barnen är små. Här finns också ett lyxigt badrum med dusch. Tvättstugan har gott om förvaringsmöjligheter och en groventré från trädgården, perfekt då rena tvätten skall torka i sommarsol och då lekglada barn kommer hem med smutsiga kläder efter några timmar med kompisarna i den närbelägna parken.

DET PRIVATA SOVRUMSPLANET EN TRAPPA UPP. På övre plan välkomnar bostadens musikrum/lekhörna, om klädkammaren tas i anspråk så blir allrummet riktigt rymligt! På planet finns dessutom tre fina sovrum som vid behov kan delas till fyra (se förslagen alternativ planlösning) samt ett badrum med badkar där takfönstret ger fint ljusinsläpp!

DET VINTERISOLERADE GARAGET, I FRISTÅENDE BYGGNAD. Här finns möjlighet till utövning av roliga hobbies eller kanske ett hemmagym som kan användas under alla årets månader? Det vinterisolerade garaget användes av tidigare ägare som ett hemmakontor, med förrådsdel. Eller är garaget helt enkelt platsen för förvaring av bil, mecka med cykeln, moppen eller mc:n? I garaget finns indraget vatten. Framför garaget finns plats för parkering av två bilar. Laddare för laddningsbar bil finns monterad.

FASTIGHETEN HAR TVÅ INFARTER, BÅDA MED UPPSTÄLLNINGSPLATS FÖR BIL. Kör man hem via Järnekvägen så finns ytterligare parkeringsyta på egen tomt, utanför staket med grind mot tomten.

ÖVRIGT. Bostaden har en mycket bra läge, nära allt som gör det lätt att lägga vardagspusslet! Här är promenadavståndet kort till Nälstas fantastiska lekytor i form av ängar, BMX-bana och populära Starbo-parken! Det är även nära till flera förskolor, Nälstaskolan (6-års t.o.m. åk 6), Vällingbyskolan (6-års t.o.m. åk 9) samt bussar i flera väderstreck.
Med ca 5-6 minuters promenad nås närmaste busshållplats som snabbt tar dig till såväl pendeltåg som till T-bana. Närbelägna Vällingby Centrum och Spånga torg är svårslagna knutpunkter för kommunikationer i alla väderstreck. I Vällingby Centrum finns även ett rikt utbud av butiker av alla slag, även på Spånga torg finns matbutiker, populära delikatessbutiker, konditori, gym, vårdcentral, apotek och annat som behövs i vardagen. Välkommen till Täbylundsvägen 43/Järneksvägen 5!

STOCKHOLM FARSARVET 4:
- Under sommartid är tomten, med sina skyddande uteplatser, villans fantastiska extrarum! Det glasade uterummet utanför köket är en klar favorit då det ger möjlighet till trädgårdsliv redan från tidig vårmånad till sena hösten. Då temperaturen sjunker så stöttar man med en värmare och relaxar till sena kvällstimmen! Utanför uterummets skjutdörr finns ett väl tilltaget trädäck, perfekt för de dagar och kvällar då sköna sommarvädret tillåter! Trädäcket nås även via altandörr från vardagsrummet.
På entrésidan njuter man av sommarens frukostar i morgonsol, kanske i en utemöbel placerad under en av de uppvuxna äppelträden?
- Soldyrkaren hittar lätt sin favoritplats i trädgårdens lummiga grönska, på öppen gräsmatta eller under en skyddande trädkrona.
- Till trädgårdens goda hör: två äppelträd med frukt som är god att äta naturell, till sommarpajen eller som mos. På tomten skördas även goda vinbär och krusbär.
- Trädgården har ett fint utbud av sommarens blommor, buskar och häckar som ger en ombonad känsla och insynsskydd.
- Trädgårdsförråd finns.
- Som fristående byggnad finns det efterlängtande garaget, en dröm för den bil-/mc-/moppe- och cykel-intresserade familjemedlemmen. Garaget är vinterbonat och har indraget vatten vilket ger mängder av möjligheter till aktiviteter som sträcker sig över årets samtliga månader, tidigare ägare använde garaget som hemmakontor. Kanske ett hemma-gym står på önskelistan? Laddare för elbil finns monterad.
- Framför garaget finns uppställningsplats för ytterligare två bilar.
- Med infart från Järneksvägen finns ytterligare en biluppställningsplats anlagd!

FIBER:
Fiber finns installerat.

LARM:
Larm finns installerat.

LITE OM NÄROMRÅDET MED LEKPLATSER, UTFLYKTSMÅL, BUTIKER OCH RESTAURANGER:
- 'Just runt hörnet' ligger en av Stockholm äldsta boplatser. Grönytan har dels en liten skogsdunge, en underbar plats för små kojbyggare, dels en plan gräsyta med utrymme för bollspel.
- I närområdet finns gott om lekplatser för de mindre barnen. Populära Starboparken, som ligger endast cirka 500 meter bort, är ett självklart utflyktsmål för områdets leksugna barn!
- På den bilfria promenadvägen mot Starboparken finns ängsliknande gräsytor, perfekt för bollspel och för barn med mycket spring i benen!
- Det är även kort avstånd till fotbollsplan.
- För de lite äldre barnen byggdes en Parkourbana i Nälsta under 2013. Parkourbanan, som ligger på kort promenadavstånd, har snabbt blivit mycket populär.
- Under soliga sommardagar är Nälstabadet ett populärt utflyktsmål, gångpromenad om knappt 10 minuter. Badet med flera utomhuspooler, minigolfbana, lekplats och kafé håller öppet hela sommaren.
- Vällingby City ligger på promenadavstånd, här finns det mesta att önska i form av butiksutbud, restauranger, torgförsäljning sommartid, konditori och biosalonger.
- Även Spånga Torg ligger på bekvämt promenadavstånd, här finns matbutiker, flera restauranger, ett prisbelönt konditori, bank, vårdcentral, apotek och den mycket uppskattade kötthandlaren Dennis kött. Här ordnas även torgförsäljning sommartid och julmarknad i december. På torget ligger även SkandiaMäklarnas butik, välkommen in för ett samtal och en kopp kaffe!

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR I NÄROMRÅDET:
- Förskolor finns ett flertal i närområdet. På närbelägna Klövjestigen ligger populära Pyssling-förskolan Järneken.
- I Nälstaskolan, går barnen från förskoleklass till och med årskurs 6.
- I Vällingbyskolan går från förskoleklass till och med årskurs 9.
- I Solhemsskolan/Spånga grundskola går barnen från förskoleklass till och med årskurs 9.
- I Raoul Wallenbergs skola går barnen från förskoleklass till och med årskurs 9.
- Spånga gymnasium.
- Blackebergs gymnasium.

KOMMUNIKATIONER:
Det är bekvämt promenadavstånd både till Spånga torg och till Vällingby Centrum.
Buss 117 (promenadavstånd om 5-6 minuter till hållplats) - trafikerar sträckan Brommaplan (T-bana) - Spånga Torg (P-tåg).
Buss 118 (promenadavstånd om 5-6 minuter till hållplats) - trafikerar sträckan Vällingby Centrum (T-bana, grön linje) - Spånga Torg (P-tåg) - Rissne (T-bana, blå linje).

Mer om mäklarna