Drömmig tomt om hela 1.072 kvm. Terrass i solbadande syd-/västläge!

Sundby, Spånga

Allmogevägen 11

Såld
  • 5 rum
  • 104 kvm
  • Villa

40-TALSPÄRLA INVID SKOGSDUNGE! TVÅ ELDSTÄDER. BERGVÄRME. GARAGE.

ÄR DENNA FINA BOSTAD INTRESSANT FÖR DIG?
PÅ SKANDIAMÄKLARNAS HEMSIDA REGISTRERAR DU DITT INTRESSE, VILKET GER MIG MÖJLIGHET ATT ÅTERKOMMA TILL DIG VID FÖRHANDSVISNING.
MVH/ANNICA OPPENHEIM STENMAN.

Solbadande familjevilla med ett lummigt och skyddat läge invid skogsdungen, där vägen tar slut.
Sedan nuvarande ägare flyttade in år 1998 har bostaden löpande renoverats och befinner sig i mycket gott skick. Den vattenmantlade braskaminen tillsammans med bergvärmepumpen från 2023 ger låga driftkostnader.
Den fina familjevillan har tre bra sovrum, ett lättarbetat kök i fil med matrum, ett vardagsrum med vacker öppen spis och ett fantastiskt SPA-rum med både badkar, bastu och vattenmantlad braskamin: här kopplar man gärna av i bad efter en intensiv arbetsvecka!
Huset har en bostadsyta om 140 kvm. Det vidbyggda garaget som nås inifrån huset tillkommer. Garaget har en yta om 27 kvm.

ENTRÉPLAN, MED SPA OCH TVÅ SOVRUM. Entrén och den möblerbara hallen har fina avhängningsmöjligheter och bra yta för placering av arbetsplats eller en mysig läsfåtölj.
År 2014 byggdes det kombinerade SPA-/tvättstugerummet i lyxig lösning, med ett vackert badkar, bastu med två lavar, duschyta med klarglasdörrar, tvättställ i kommod, vägghängd wc och tvättutrustning i diskret och välplanerad lösning. En vattenmantlad braskamin installerades för sitt fantastiska mervärde i att värma upp vattnet i cisternen då den används, och för myskänsla då man kopplar av i ett skummande bad. På planet finns även två fina sovrum. Inifrån bostaden nås det vidbyggda garaget om 27 kvm, med väl tilltagen takhöjd!

ÖVRE VÅNINGSPLAN, MED SOLBADANDE SÄLLSKAPSYTOR OCH UTGÅNG TILL GENERÖS TERRASS. De soliga sällskapsrummen i fil utgörs av matrum och vardagsrum med öppen spis, i vardagsrummet finns även altandörr mot den generösa terrassen i syd-/västläge! I direkt anslutning till matrummet ligger det lättarbetade köket med fönster i två väderstreck och ett platsbyggt frukostbord.
På planet finns också ett sovrum med platsbyggd arbetsplats i smart lösning samt badrum med dusch.

GARAGET OM 27 KVADRATMETER. Det rymliga garaget, som nås inifrån huset är drömmen för den bil-/motorintresserade! Här är det lätt att inspireras till att pyssla om sin älskade cykel, moppe eller bil oavsett årstid eller väderlek!

ÖVRIGT. Uppvuxen, lekvänlig, lummig och solbadande trädgårdstomt om hela 1.072 kvm! Etablerade träd, blommande buskar och välfyllda blomsterbäddar ger en ombonad och vacker utomhusmiljö som är lätt att sköta, här har man kommit till villaägarens efterlängtade njutningsfas! Ytterligare vardagslyx är det bekväma promenadavståndet till förskolor, skolor och flera bussar som snabbt tar dig till Spånga Torg med en mångfald av butiker och fantastiska kommunikationer, vilket gör vardagspusslet lätt att lägga. Från Spånga station till Odenplan reser man på ca 10 minuter, åker man vidare till Stockholms Central tar resan totalt ca 14 minuter.
Välkommen till Allmogevägen 11!

LITE MER OM STOCKHOLM CYPRANIUS 11, OCH NÄROMRÅDET.
- Den underbara tomten är placerad längst in på Allmogevägen, granne med skogsdungen som övergår i Sundbys trevliga koloniträdgårdsområde.
- Den väl tilltagna terrassen i skyddat syd-/västläge är sommarens absoluta favoritplats för goda måltider, umgänge och relax!
- Har man leksugna barn med mycket spring i benen så är detta tomten man söker, tomtens utformning ger möjligheter till mycket kul! Här kan man leka på plana gräsytor, gömma sig bakom blommande buskar och hoppa på den efterlängtade studsmattan som gömdes i det stora födelsedagspaketet! Redan idag finns en rejäl gungställning och en mysig lekstuga på plats. När man är lite större så lockar skogsdungens spänning!
- För den trädgårdsintresserade finns här alla möjligheter att fortsätta odla och förädla, redan idag har den uppvuxna trädgårdstomten ett rikt utbud av gott och vackert, lite längre ner i texten har säljarens berättat mer om den älskade trädgårdens utbud.
- Den grusade infarten mot garaget rymmer flera bilar.

SÄLJAREN BERÄTTAR:
Vårt hus var från början tjänstebostad åt flygplatschefen på Bromma, men såldes till oss av Gatu- och fastighetskontoret 1998.
Vårt första hus - vilken lycka! Här har vi nu bott i 26 år, renoverat, bildat familj och umgåtts med nära och kära.
Tryggt, enskilt läge på återvändsgata, naturen och fina promenadvägar inpå knuten, supertrevliga grannar, närhet till dagis, skola och kommunala medel har gjort att vi har trivts enormt bra.
Nu när sönerna är vuxna och utflugna ur boet har det blivit dags att pröva något nytt. Så vi lämnar vårt mysiga hus för ett liv på landet med hästar, höns och kanske bin :-)?
Hälsningar från Jessica och Johannes!

TRÄDGÅRDSINTRESSERADE JESSICA BERÄTTAR OM DEN VACKRA TRÄDGÅRDENS FANTASTISKA UTBUD:
Ljuvliga buskar: här finns Smultornjasmin, Paradisbuske, Schersmin, Kaprifol, Syrener, Buskrosor, Rabattrosor, Klätterros, Brudspirea, Forsythia, Vårginst, Björkspirea, Pärlbuske, Lagerhägg, Buskpion, Japansk blodlönn, Rosentry, Rhododendron m.fl.
Den uppvuxna Måbärshäcken ramar vackert in.
Perenner: Löjtnantshjärtan, Gullvivor, Blåsippor, Funkia, Julrosor, Lammöron, Plymspirea, Praktriddarsporre, Akleja, Silverarv, Vårkrage, Blå bolltistel, Såpnejlika, Jättevallmo, Kattmynta, Kärleksört, Stäppsalvia, Flox, Lavendel, Gulltörel m.fl.
Lökväxter: Krokus, Guldlök, Allium, Vintergäck, Pärlhyacint, Rysk Blåstjärna, Påsliljor, Narcisser, Liljor m.fl.
Träd: Björk, Rönn, Rosenhagtorn, Syrenträd med vita blommor.
Gott att skörda: Äpplen från två träd, Plommon från egen gren, Rabarber och Krusbär.
Örter: Gräslök, mynta, Salvia och Oregano.

FIBER:
Fiber finns indraget.

LITE OM NÄROMRÅDET:
- I Sundby bor man barnvänligt, med naturen runt knuten. På kort promenadavstånd finns lekvänliga skogsområden samt stora ängar med plats för barnens lek.
- I närområdet finns ett flertal lekplatser samt fotbollsplaner.
- Landbandy/basketplan ligger i anslutning till Sundbyskolan.
- På kort promenadavstånd finns en fin strandpromenad utefter Bällstaån, här finns även en fågeldamm med parkbänkar: en skön plats att koppla av med en god bok eller spännande fågelmatning för de små.
- På kort promenadavstånd finns även Solvallas hästhagar, ytterligare ett spännande utflyktsmål för de minsta.
- På Spånga Torg finns ett flertal matbutiker, kötthandlaren Dennis kött, nyöppnade krogen Kelp (bar/mat/deli), puben Caledonian Inn, ytterligare ett flera restauranger, Spångas prisbelönta konditori, vårdcentral, apotek, ytterligare småbutiker samt torgförsäljning sommartid och julmarknad vintertid. Här finns även SkandiaMäklarnas bobutik, välkommen in på en fika och för att prata om din nuvarande bostad och nästa.
- Det är inte heller långt till gallerian Bromma Blocks, ett butikscenter med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger.
- Vällingby City med sina generösa öppettider ligger inte långt bort, här finns det mesta att önska i form av butiker, här finns även torghandel, restauranger, de flesta banker samt biosalong.

FÖRSKOLOR/SKOLOR:
- Ett flertal populära förskolor finns runt om i området.
- Närbelägna Sundbyskolan ligger på bekvämt promenadavstånd, här går man från förskoleklass till och med årskurs 9.
Det finns ytterligare ett flertal skolor som ligger på promenadavstånd/kort bussresa, bl.a:
- Ellen Keyskolan: här går man från förskoleklass till och med årskurs 9.
- Kunskapsskolan: här går man från årskurs 4 till och med årskurs 9.
- Raoul Wallenbergs skola: här går man från förskoleklass till och med årskurs 9.

KOMMUNIKATIONER:
FRÅN ALLMOGEVÄGEN 11 ÄR DET KORT PROMENAD TILL ETT FLERTAL BUSSAR. NÄRMASTE BUSSHÅLLPLATS LIGGER PÅ GAMLA BROMSTENSVÄGEN PÅ UNGEFÄR SAMMA AVSTÅND FINNS BUSSHÅLLPLATS PÅ SPÅNGAVÄGEN:
Buss 112 - med hållplats på Gamla Bromstensvägen trafikerar sträckan: Alvik (med T-bana) - Spånga Torg (med P-tåg - ca 14 minuter till Stockholms Central via Odenplan).
Buss 157 - med hållplats på Bromstensvägen trafikerar sträckan: Lunda industriområde - Danderyds sjukhus, via Spånga Torg samt Rissne Centrum.
Buss 117 - med hållplats på Spångavägen trafikerar sträckan: Brommaplan (med T-bana, grön linje) - Spånga Torg.
Buss 118 - med hållplats på Duvbovägen trafikerar sträckan: Vällingby - Hallonbergen, via Rissne Centrum (med T-bana).
Buss 512 - med hållplats på Duvbovägen trafikerar sträckan: Solna Centrum - Hässelby, via Vreten, Sundbybergs Torg samt Spånga Torg.
PÅ SPÅNGA TORG FINNS PENDELTÅGSSTATION OCH YTTERLIGARE BUSSLINJER:
Pendeltåg - från Spånga station till Stockholms Central, via Odenplan, reser på 14 minuter.
Buss 116 - trafikerar sträckan: Vällingby Centrum - Spånga station.
Buss 118 - trafikerar sträckan: Vällingby - Hallonbergen, via Rissne Centrum (med T-bana).
Buss 119 - trafikerar sträckan: Solna Centrum - Hässelby, via Vreten, Sundbybergs station samt Spånga Torg.
Buss 512 - trafikerar sträckan: Solna Centrum - Hässelby, via Vreten, Sundbybergs Torg samt Spånga Torg.

Mer om mäklarna