Underbar vinkel i syd-/västläge. Sommarens favoritplats för trädgårdsrelax

Sundby, Spånga

Stackvägen 9A

Såld
  • 7 rum
  • 160 kvm
  • Villa

FAMILJEVILLA OM TOTALT CA 270 KVM. TOMTGRÄNS MOT SKOGSDUNGE. GARAGE!

Rymlig familjevilla, med en totalyta om hela ca 270 kvm! Bostadens sammanlagda kvadratmetrar erbjuder mycket på en diger önskelista. Här finns: två riktigt generösa sällskapsrum där det ena ligger i fil med matsal, eldstad i vardagsrum, upp till fem sovrum om man delar det stora allrummet på entréplan, två badrum, fantastiska förvaringsmöjligheter i garderober i förråd och på vind, möjlighet att skapa det egna hemmagymmet, det efterlängtade rymliga garaget som nås inifrån huset samt installerad bergvärmepump! Under sommarhalvåret expanderar sällskapsytorna ytterligare då vardagsrummets altandörr öppnas upp mot det väl tilltagna trädäcket i lummig trädgårdsmiljö!

DET UNDERBARA ENTRÉPLANET. Då man kliver in genom huvudentrén välkomnar den generösa hallen med kapprumsdel. Kapprummet har fina förvaringsmöjligheter för den stora familjens alla ytterkläder och skor i såväl öppen som i dold lösning. Planets väl tilltagna allrum är favoritrummet för de yngre familjemedlemmarna då kompisarna kommer hem på besök. Här finns också ett stort sovrum, vilket lätt kan bli två i motsvarande storlek, om planets allrum delas (se föreslagen planlösning). Här finns även wc med dusch samt en stor tvättstuga, ett rymligt förrådsrum samt garaget som nås inifrån bostaden, en dröm för den mecka-/motorintresserade!

DET VÄLPLANERADE OCH RYMLIGA FAMILJE- OCH SÄLLSKAPSPLANET EN TRAPPA UPP. Via vackert trapphus med glastegel i yttervägg samt fin trappa av ek nås övre våningsplan. Det rymliga och lättmöblerade vardagsrummet med matsal i fil inspirerar till glada middagsbjudningar och lika uppskattade mingelkalas! På planet finns också köket med matlagningsdel samt stor matplats för vardagens alla måltider. Via kökets altandörr nås balkong i högt österläge vilken är den självklara platsen för goda sommarfrukostar i värmande förmiddagssol. På planet finns idag också tre sammanhängande sovrum, alla med inbyggda garderober och ett badrum med barnfamiljens efterlängtade badkar på plats.

GARAGET. Här finns lyxen att nå ett väl tilltaget garage inifrån huset! Inga promenader i regn och rusk behöver utstås för att hälsa på moppen, mc:n, cykeln eller kanske sportbilen.

ÖVRIGT. Vackert lummig och spännande tomt om 794 kvm, med tomtgräns mot lekvänlig skogsdunge! Flera förskolor och Sundbyskolan med årskurs förskoleklass - årskurs 9, ligger på bekvämt promenadavstånd. Till Spånga torg promenerar man på mindre än 15 minuter. Närmaste busshållplats ligger endast ca 300 meter bort, bussfärden till Spånga torg tar inte mer än ca 3 minuter!
På Spånga torg, med sitt fina 'småstadsutbud' hittar man bland mycket annat flera restauranger, matvarubutiker, frisör, vårdcentral och apotek samt fantastiska kommunikationer vilket gör det lätt att pussla ihop vardagen och att föredra kommunala medel då det är dags att bege sig till arbetet. Med pendeltåg från Spånga station till Stockholms Central tar resan endast 14 minuter, kliver man av vid Odenplan så tar resan inte längre än 10 minuter.
Välkommen till Stackvägen 9A!

MER OM NIKOLAUS 14:
- Den uppvuxna och skyddade tomten är ett spännande paradis för familjens små på upptäcksfärd! På tomten finns även plats för den efterlängtade studsmattan, gungställningen och kanske en lekstuga?
- I den uppvuxna trädgårdstomten, om 794 lummiga kvadratmeter, njuter man av sommarmånadernas vackra grönska, ljuvliga dofter och naturligtvis blomning!
- Trädgården bjuder på ett flertal möjliga uteplatser där det generösa trädäcket är en självklar favoritplats, en annan uppskattad plats är den väl tilltagna balkongen som badar i morgon- och förmiddagssol.
- Balkongen nås via altandörr från köket, den ligger i öster och är den perfekta platsen för sommarens goda frukostar!
- Det generösa trädäcket, som nås via altandörr från matsalen/vardagsrummet, är favoritplatsen för sommarens övriga måltider och avkopplande relax.

SÄLJAREN BERÄTTAR:
'Vi köpte Stackvägen 9A hösten 2000 och flyttade in i mars 2001, då vår dotter var tre år och vår son tre månader. Huset var vid inflyttningen fullt med hantverkare som gjorde om köket och lade nya golv i sovrummen. Jag var bara delvis mammaledig eftersom jag driver eget företag, men vi inredde det stora rummet på entréplan till vårt gemensamma kontor så att vi lätt kunde kombinera småbarnslivet med arbetet.
Sovrummet på entréplan var till att börja med gästrum, vilket var mycket uppskattat av farmor och farfar som kom på besök från Småland och mormor som tog flyg eller tåg ända ifrån Oslo.

Barnen började så småningom på förskola och skola och de fick många kompisar som gick i samma klass på gångavstånd ifrån oss. Det underlättade inte bara lek efter skoltid, utan de gick tillsammans till skolan och hämtade upp klasskamrater på vägen.
För att underlätta barnens umgänge med kompisarna inredde vi så småningom det stora rummet på övervåningen till ett spel- och filmrum och flyttade själva ner till sovrummet på entréplanet. Det blev mycket lyckat och uppskattat av alla.

Huset har ett stort härligt vardagsrum och matsal där man kan umgås med vänner. Vi har haft studentmottagningar och sommarmingel, då gränsen mellan hus och trädgård försvinner och man kan bjuda in hur många gäster man vill.
Förutom de generösa ytorna som man kan laborera med när en familj växer och får nya behov och intressen, så är husets läge en stor fördel. Baksidan av trädgården vetter mot en allmänning och ger en lummig insynsskyddad grönska. Här kan man se ekorrar som pilar upp och ner för träden och höra och se en massa olika fågelarter. Mitt i naturen, men ändå så nära in till centrum av Stockholm med buss och tunnelbana eller pendel.
Nu är barnen flyttat ut och vi planerar att flytta söderut närmare vårt sommarhus. Hoppas ni kommer att trivas lika bra i huset som vi har gjort.
Hälsar/Susanne och Anders'

FIBER:
Fiber finns indraget.

LARM:
Larm finns installerat.

LITE OM NÄROMRÅDET:
- I Sundby bor man barnvänligt, med naturen runt knuten. På kort promenadavstånd finns lekvänliga skogsområden samt stora ängar med plats för barnens lek.
- I närområdet finns ett flertal lekplatser samt fotbollsplaner.
- Landbandy/basketplan ligger i anslutning till Sundbyskolan.
- På kort promenadavstånd finns en fin strandpromenad utefter Bällstaån, här finns även en fågeldamm med parkbänkar: en skön plats att koppla av med en god bok eller spännande fågelmatning för de små.
- På kort promenadavstånd finns även Solvallas hästhagar, ytterligare ett spännande utflyktsmål för de minsta.
- På Spånga Torg finns ett flertal matbutiker, kötthandlaren Dennis kött, nyöppnade krogen Kelp (bar/mat/deli), puben Caledonian Inn, ytterligare ett flera restauranger, Spångas prisbelönta konditori, vårdcentral, apotek, ytterligare småbutiker samt torgförsäljning sommartid och julmarknad vintertid. Här finns även SkandiaMäklarnas bobutik, välkommen in på en fika och för att prata om din nuvarande bostad och nästa.
- Det är inte heller långt till gallerian Bromma Blocks, ett butikscenter med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger.
- Vällingby City med sina generösa öppettider ligger inte långt bort, här finns det mesta att önska i form av butiker, här finns även torghandel, restauranger, de flesta banker samt biosalong.

FÖRSKOLOR/SKOLOR:
- Ett flertal populära förskolor finns runt om i området.
- Närbelägna Sundbyskolan ligger på bekvämt promenadavstånd, här går man från förskoleklass till och med årskurs 9.
Det finns ytterligare ett flertal skolor som ligger på promenadavstånd/kort bussresa, bl.a:
- Ellen Keyskolan: här går man från förskoleklass till och med årskurs 9.
- Kunskapsskolan: här går man från årskurs 4 till och med årskurs 9.
- Raoul Wallenbergs skola: här går man från förskoleklass till och med årskurs 9.

KOMMUNIKATIONER:
FRÅN STACKVÄGEN 9A ÄR DET KORT PROMENAD TILL ETT FLERTAL BUSSAR. NÄRMASTE BUSSHÅLLPLATS LIGGER PÅ BROMSTENSVÄGEN (HÅLLPLATS HERDEVÄGEN):
Buss 112 - med hållplats på Bromstensvägen trafikerar sträckan: Alvik (med T-bana) - Spånga Torg (med P-tåg - ca 14 minuter till Stockholms Central via Odenplan).
Buss 157 - med hållplats på Bromstensvägen trafikerar sträckan: Lunda industriområde - Danderyds sjukhus, via Spånga Torg samt Rissne Centrum.
Buss 118 - med hållplats på Duvbovägen trafikerar sträckan: Vällingby - Hallonbergen, via Rissne Centrum (med T-bana).
Buss 512 - med hållplats på Duvbovägen trafikerar sträckan: Solna Centrum - Hässelby, via Vreten, Sundbybergs Torg samt Spånga Torg.
PÅ SPÅNGA TORG FINNS PENDELTÅGSSTATION OCH YTTERLIGARE BUSSLINJER:
Pendeltåg - från Spånga station till Stockholms Central, via Odenplan, reser på 14 minuter.
Buss 116 - trafikerar sträckan: Vällingby Centrum - Spånga station.
Buss 117 - trafikerar sträckan: Brommaplan (med T-bana, grön linje) - Spånga Torg.
Buss 118 - trafikerar sträckan: Vällingby - Hallonbergen, via Rissne Centrum (med T-bana).
Buss 119 - trafikerar sträckan: Solna Centrum - Hässelby, via Vreten, Sundbybergs station samt Spånga Torg.
Buss 512 - trafikerar sträckan: Solna Centrum - Hässelby, via Vreten, Sundbybergs Torg samt Spånga Torg.

Mer om mäklarna