Ljuvlig sekelskiftesvilla, ursprungligen uppförd 1898

Spånga, Spånga

Cervins väg 20

Såld
  • 5 rum
  • 122 kvm
  • Villa

Renoverad sekelskiftsvilla på underbar trädgårdstomt!

År 1898 stod den ursprungliga sekelskiftsvillan klar för inflytt. Sedan dess har den charmiga villan varsamt byggts till och byggts om allteftersom tidigare ägares behov ändras och utvecklats. Idag har hemmet flera fina sällskapsytor såväl ute som inne, tre generösa sovrum men möjlighet till fyra. Det påkostade köket med snickeribeställda luckor, gas-spis och arbetsbänk i kalksten bjuder på ren matlagningsglädje för hemmets kock. I direkt anslutning till köket finns den trevliga matsalen som rymmer familj och vänner till bords. Badrum/dusch på såväl övre plan som källarplan. Hemmet har skötts om enligt skolboken och bostaden har genomgått flera påkostade renoveringar där el drogs om 2005, avlopps- och vattenledningar bytts ut 2005, huset dränerades om 2008, taket lades om 2010, 2011 installerades nya fönster och 2012 blir fasader tilläggsisolerade samt får ny träpanel.

DET FINA ENTRÉPLANET. I den välkomnande hallen finns yta för möblering med garderob där hela familjens ytterkläder och skor skulle kunna förvaras. På planet umgås man gärna med familj, släkt och vänner. Här finns det påkostade köket med sitt fantastiska matrum vägg i vägg, som välkomnar släkt och vänner över för middagsbjudningar. Sällskapandet fortsätter sedan med nöje i salongen eller vardagsrummet. De två rummen i fil rymmer båda trevliga soffmöblemang där man gärna slår sig ner med vänner eller familj. På planet finns även ett av hemmets generösa sovrum samt en gäst-wc.

ÖVRE VÅNINGSPLAN. På det privata sovrumsplanet en trappa upp finns två fina sovrum. I planets möblerbara hall, i trapphusets torn, finns en mysig läsvrå man gärna slår sig ner i med favoritboken för sträckläsning. I den inre hallen finns platsbyggd förvaring bakom stilrena dörrar. På planet finns även en helkaklad wc/dusch.

KÄLLARPLANET. På källarplanet finns en rymlig tvättstuga med goda arbetsytor och generösa förvaringsmöjligheter. Flera meter arbetsbänk i mörkgrå tåligt laminat är en vardagslyx när den rena tvätten ska vikas. Här finns flera skåp för smidig förvaring av den vikta tvätten eller tvättmedlet. I tvättstugan står även hemmets värmeanläggning. På planet finner vi även badrum med det efterlängtade badkaret, här kan njutas av ljuvlig relax!

GARAGET. I garaget ryms nuvarande ägares familjebil, framför garaget finns grusad uppfart med plats för ytterligare två bilar.

ÖVRIGT. Innanför vackra smidesgrindar välkomnar grusad trädgårdsgång och med några trappsteg nås den charmiga bostaden som stoltserar på tomten i röd skrud och med vita knutar. Den uppvuxna tomten är inbäddad i lummig grönska som ger avkopplande avskildhet, just det man längtar till efter en intensiv arbetsvecka! För den odlingsintresserade finns gott om solbadande ytor för framgångsrik egenskörd. Här finns flera möjliga platser för placering av växthus och odlingsbäddar. Bostaden har ett underbart fritt och barnvänligt läge mitt i Bromstens villaidyll. På promenadavstånd finns en av områdets många populära lekplatser, med lekutrustning för både stora och små. På nära avstånd finns både Bromstensskolan, där barnen går från skolstart till och med årskurs 6 samt Ellen Key-skolan där barnen går från skolstart till och med årskurs 9. Välkomna till Cervins Väg 20!

DOMALDE 32:
- På solbadande och uppvuxen trädgårdstomt om 889 kvm, ligger denna omsorgsfullt tillbyggda sekelskiftesvilla som kan stoltsera med mysiga sällskapsytor såväl inne som ute!
- För den trädgårdsintresserade finns här alla möjligheter att odla och förädla, redan nu finns mycket vackert och gott att njuta av!
- Trädgårdens efterlängtade blomning startar redan tidig vår och dröjer sig kvar mot sena hösten! I den lummiga pergolan slår man sig gärna ner för en fikastund.
- Tomtens uppvuxna häckar och buskar invid tomtgräns ramar in och ger fint insynsskydd. Häckpartierna utgörs av hagtorn som ger bär varje år.
- Till det goda att skörda: tomtens fem Äppelträd, röda Vinbär, Krusbär och rabarber!
- Har man äventyrslystna barn med spring i benen så är denna spännande tomt perfekt, tomtens storlek och utformning ger möjligheter till mycket kul! Här kan man leka på gräsytor, gömma sig bakom blommande buskar, bygga trädkoja eller hoppa på den efterlängtade studsmattan som jultomten kom med i julklapp.
- I garaget ryms familjebilen eller kanske hela familjens cyklar? Framför garaget finns plats för parkering av ytterligare två bilar.
- Med fantastiska kommunikationer från Spånga Torg är det lätt att föredra tåg eller buss till arbetsplatsen. Från Spånga station till Stockholm Central är resvägen inte längre än 14 minuter! Torgets bussar går i alla väderstreck.

FIBER:
Fiber finns indraget.

LARM:
Larm finns installerat.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR UNDER TIDIGARE ÄGARES INNEHAVSTID:
2005 - Duschrum övre plan renoverat.
2005 - El omdragen samt utbytt.
2005 - Avlopps-/vattenledningar utbytta 2005 (och 2011).
2008 - Grunden omdränerad med platon som fuktskydd. Dräneringen utanför köket är förstärkt med dubbla dräneringsledningar, gjutning mot grundmur med expanderande betong och betongmur utanför grundmuren som leder bort vatten från grunden.
2010 - Tak omlagt med ny falsad plåt.
2011 - Nya 2-glas isolerfönster monterade.
2011 - Renovering kök.
2011 - Tvättstuga renoverad.
2012 - Fasader tilläggsisolerade 50mm och ny träpanel.
2013 - Badrum källare renoverat.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR UNDER NUVARANDE ÄGARES INNEHAVSTID:
2015 - Installerat öppen fiber.
2022 - Installation av automatisk grind för uppfart samt vid ingången till tomtens övre hörn.
2022 - Gjort om uteplatsen och byggt pergola med altan.

LITE OM NÄROMRÅDET, AKTIVITETER OCH LEKPLATSER:
- I Spånga bor man barnvänligt med naturen runt knuten, här finns lekvänliga skogsområden samt stora ängar med plats för barnens lek.
- På cykelavstånd ligger Spånga IP. På Spånga IP kan man under sommartid spela basket eller ta några löpvarv på den fina rundbanan som har allvädersbeläggning. Vintertid kan man sätta på sig skridskorna och utnyttja idrottsplatsens tider för allmänheten. På Spånga IP finns ishall, konstfrusen isbana för allmänheten om 1 000 kvm. och konstfrusen bandybana om 8 000 kvm, fotbollshall, fotbollsplaner (en gräs- och en grusplan båda med elvamannakapacitet), en liten streetbasketplan, cricketplan, friidrottsbanor samt ett nybyggt utegym.
- På promenad-/cykelavstånd ligger även påkostade Bromstens IP, här finns både ny konstgräsplan och en gräsplan med löparspår runt om.
- Under soliga sommardagar är Nälstabadet ett populärt utflyktsmål. Badet med flera utomhuspooler, minigolfbana, lekplats och kafé håller öppet hela sommaren.
- Är du intresserad av att träna på gym? På Spånga Torg finns ett populärt Puls & Träningsgym och på Kronofogdevägen finns ett Fitness 24 Seven, ett uppskattat gym med maximal flexibilitet!
- På Spånga Torg finns bl.a. matbutiker, flera restauranger, prisbelönt konditori, vårdcentral, barnavårdscentral, tandläkare, apotek, bibliotek och två mycket uppskattade specialbutiker: Åsa's Fisk samt Dennis kött. Här finns även torgförsäljning sommartid och julmarknad i december. På torget ligger även SkandiaMäklarnas butik, välkommen in för ett samtal och en kopp kaffe!
- Det är inte heller långt till gallerian Bromma Blocks, ett butikscenter med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger.
- Även Vällingby City med sina generösa öppettider ligger på nära avstånd, här finns det mesta att önska i form av butiker, här finns även torghandel, restauranger, de flesta banker samt biosalong.
- Vill du läsa mer om Bromstensstaden som är på väg att byggas upp så hittar du information här: https://vaxer.stockholm/omraden/bromstensstaden/

LITE HISTORIK OM NÄROMRÅDET.
PÅ NÄRBELÄGNA FASTIGHETEN KARLUNG 5 FÖDDES SVERIGES SCOUTRÖRELSE:
Just i närheten, på Duvbovägen 141, bodde Sveriges förste scoutchef Emil Winqvist (1862 - 1921). Emil byggde Sveriges första scoutstuga för pojkscouter på Fornkullen, granne med sin fastighet, och utövade scouting då verksamheten i Sverige låg i sin linda. Stugan kallades Stenkulan och var en enkel byggnad från ca 1909, byggd av stora stenar där man lagade mat över öppen eld. Emil Winquist har fått en närliggande gata uppkallad efter sig: Winquists väg.

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR:
- Ett flertal förskolor finns runt om i området.
- I Bromstensskolan går man från skolstart till och med årskurs 6. Därefter fortsätter man i Sundbyskolan alternativt Solhemsskolan.
- I Bromsten ligger även populära Ellen Key-skolan (Waldorfsskola), här går barnen från skolstart till och med årskurs 9.
- I Sundbyskolan går barnen från skolstart till och med årskurs 9.
- I Solhemsskolan/Spånga grundskola går barnen från 6-årsverksamheten till och med årskurs 9. På Spånga grundskola bedrivs även spetsutbildning i MA och i NO (som en av ett fåtal skolor i Sverige).
- Spånga Gymnasium ligger i anslutning till Spånga grundskola.
- I Kunskapsskolan går barnen från årskurs 4 till och med årskurs 9.

KOMMUNIKATIONER:
BUSSHÅLLPLATS PÅ DUVBOVÄGEN, LIGGER PÅ KORT PROMENADAVSTÅND:
Buss 118 - trafikerar sträckan: Vällingby - Spånga Torg - Rissne (T-bana) - Hallonbergen.
Buss 512 - trafikerar sträckan: Spånga Torg - Solna Centrum.

BUSSHÅLLPLATS PÅ BROMSTENSVÄGEN:
Buss 112 - trafikerar sträckan: Spånga Torg - Alvik (med T-bana).

SPÅNGA TORG MED PENDELTÅGSSTATION OCH BUSSAR I ALLA VÄDERSTRECK:
Från Spånga station till Odenplan reser man på ca 10 minuter, åker man vidare till Stockholms Central tar resan totalt ca 14 minuter.
Spånga Torg har även ett rikt utbud av ytterligare busslinjer:
Buss 116 - trafikerar sträckan: Vällingby Centrum - Spånga Torg.
Buss 117 - trafikerar sträckan: Spånga Torg - Brommaplan (med T-bana).
Buss 119 - trafikerar sträckan: Spånga Torg - Hässelby.
Buss 157 - trafikerar sträckan: Lunda Industri - Spånga Torg - Danderyds sjukhus.
Buss 179 - trafikerar sträckan: Vällingby - Spånga Torg - Kistaområdet - Sollentuna.
Buss 514 - trafikerar sträckan: Spånga Torg - Kistaområdet - Sollentuna.

Mer om mäklarna