Välkomna till Carl Barks Väg 27!

Spånga, Spånga

Carl Barks väg 27

Såld
  • 5 rum
  • 133 + 11 kvm
  • Villa

HÖGT, FRITT LÄGE MED UTHYRNINGSLÄGENHET!

Ljus och välskött villa från 1981 med möjligheter för familjens alla skeden... från småttingar i huset till tonåringens önskan om eget bo. Ca 133 + 11 kvm. 2-4 sovrum. Kök i öppen lösning mot vardagsrum. I suterrängvåning finns separat lägenhet med kök och wc/dusch; perfekt för den självständiga tonåringen, egenföretagaren eller som uthyrningsdel för en extra inkomst. I varmgarage ryms en bil, här finns även goda förvaringsmöjligheter. På uppfart finns plats för 2-3 ytterligare bilar.

YNGVE 6:
- Livlig trädgårdstomt med plana gräsytor där man med enkelhet placerar studsmattan, spelar fotboll eller sätter upp ett partytält. I tomtens små sluttningar kan fantiseras fram massvis med lekmöjligheter.
- Från både kök och tvättstuga stiger ni ut på stor altan som följer husknuten. Här kan man njuta av många grillmiddagar i värmande sommarvindar och solsken.
- Till trädgårdens utbud hör: plommonträd, körsbärsträd, äppelträd, svarta vinbärsbuskar.
- Med sitt höga läge njuter man gärna i den insynsskyddade trädgården.
- På uppfart finns uppställningsplats för 2-3 bilar.

FIBER:
Fiber finns.

LARM:
Larm finns.

LITE OM NÄROMRÅDET, AKTIVITETER OCH LEKPLATSER:
- I Spånga bor man barnvänligt med naturen runt knuten, här finns lekvänliga skogsområden samt stora ängar med plats för barnens lek.
- På cykelavstånd ligger Spånga IP. På Spånga IP kan man under sommartid spela basket eller ta några löpvarv på den fina rundbanan som har allvädersbeläggning. Vintertid kan man sätta på sig skridskorna och utnyttja idrottsplatsens tider för allmänheten. På Spånga IP finns ishall, konstfrusen isbana för allmänheten om 1 000 kvm. och konstfrusen bandybana om 8 000 kvm, fotbollshall, fotbollsplaner (en gräs- och en grusplan båda med elvamannakapacitet), en liten streetbasketplan, cricketplan, friidrottsbanor samt ett nybyggt utegym.
- På promenad-/cykelavstånd ligger även påkostade Bromstens IP, här finns både ny konstgräsplan och en gräsplan med löparspår runt om.
- Under soliga sommardagar är Nälstabadet ett populärt utflyktsmål. Badet med flera utomhuspooler, minigolfbana, lekplats och kafé håller öppet hela sommaren.
- Är du intresserad av att träna på gym? På Spånga Torg finns ett populärt Puls & Träningsgym och på Kronofogdevägen finns ett Fitness 24 Seven, ett uppskattat gym med maximal flexibilitet!
- På Spånga Torg finns bl.a. matbutiker, flera restauranger, prisbelönt konditori, vårdcentral, barnavårdscentral, tandläkare, apotek, bibliotek och en mycket uppskattad specialbutik: Dennis kött. Här finns även torgförsäljning sommartid och julmarknad i december. På torget ligger även SkandiaMäklarnas butik, välkommen in för ett samtal och en kopp kaffe!
- Det är inte heller långt till gallerian Bromma Blocks, ett butikscenter med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger.
- Även Vällingby City med sina generösa öppettider ligger på nära avstånd, här finns det mesta att önska i form av butiker, här finns även torghandel, restauranger, de flesta banker samt biosalong.
- Vill du läsa mer om Bromstensstaden som är på väg att byggas upp så hittar du information här: https://vaxer.stockholm/omraden/bromstensstaden/

LITE HISTORIK OM NÄROMRÅDET.
PÅ NÄRBELÄGNA FASTIGHETEN KARLUNG 5 FÖDDES SVERIGES SCOUTRÖRELSE:
Just i närheten, på Duvbovägen 141, bodde Sveriges förste scoutchef Emil Winqvist (1862 - 1921). Emil byggde Sveriges första scoutstuga för pojkscouter på Fornkullen, granne med sin fastighet, och utövade scouting då verksamheten i Sverige låg i sin linda. Stugan kallades Stenkulan och var en enkel byggnad från ca 1909, byggd av stora stenar där man lagade mat över öppen eld. Emil Winquist har fått en närliggande gata uppkallad efter sig: Winquists väg.

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR:
- Ett flertal förskolor finns runt om i området.
- I Bromstensskolan går man från skolstart till och med årskurs 6. Därefter fortsätter man i Sundbyskolan alternativt Solhemsskolan.
- I Bromsten ligger även populära Ellen Key-skolan (Waldorfsskola), här går barnen från skolstart till och med årskurs 9.
- I Sundbyskolan går barnen från skolstart till och med årskurs 9.
- I Solhemsskolan/Spånga grundskola går barnen från 6-årsverksamheten till och med årskurs 9. På Spånga grundskola bedrivs även spetsutbildning i MA och i NO (som en av ett fåtal skolor i Sverige).
- Spånga Gymnasium ligger i anslutning till Spånga grundskola.
- I Kunskapsskolan går barnen från årskurs 4 till och med årskurs 9.

KOMMUNIKATIONER:
BUSSHÅLLPLATS PÅ DUVBOVÄGEN, LIGGER PÅ MYCKET KORT PROMENADAVSTÅND:
Buss 118 - trafikerar sträckan: Vällingby - Spånga Torg - Rissne (T-bana) - Hallonbergen.
Buss 512 - trafikerar sträckan: Spånga Torg - Solna Centrum.

SPÅNGA TORG MED PENDELTÅGSSTATION OCH BUSSAR I ALLA VÄDERSTRECK:
Från Spånga station till Odenplan reser man på ca 10 minuter, åker man vidare till Stockholms Central tar resan totalt ca 14 minuter.
Spånga Torg har även ett rikt utbud av ytterligare busslinjer:
Buss 116 - trafikerar sträckan: Vällingby Centrum - Spånga Torg.
Buss 117 - trafikerar sträckan: Spånga Torg - Brommaplan (med T-bana).
Buss 119 - trafikerar sträckan: Spånga Torg - Hässelby.
Buss 157 - trafikerar sträckan: Lunda Industri - Spånga Torg - Danderyds sjukhus.
Buss 179 - trafikerar sträckan: Vällingby - Spånga Torg - Kistaområdet - Sollentuna.
Buss 514 - trafikerar sträckan: Spånga Torg - Kistaområdet - Sollentuna.

Mer om mäklarna