På den stora tomten finns plats för massa lek!

Spånga, Spånga

Tallåsvägen 13

Såld
  • 8 rum
  • 167 + 67 kvm
  • Villa

Sekelskiftsdröm med fantastiska sällskapsytor, kakelugnar, ny bergvärmepump och uthyrningslägenhet!

Sekelskiftsdröm med fantastiska sällskapsytor, kakelugnar, ny bergvärmepump och uthyrningslägenhet på lugn gata, med kort avstånd från Bromstensskolan.

ENTRÉPLAN MED FANTASTISKA SÄLLSKAPSYTOR OCH 2 BEVARADE KAKELUGNAR:
Välkomnande och öppen entré med trevligt ljusinsläpp från fönster och goda avhängningsmöjligheter. Sammanhängande sällskapsytor i form av vardagsrum och matsal, här finns gott om plats för den stora soffan som rymmer hela familjen samt matbordet med plats för många gäster att slå sig ner till bords. Invid hemmets vardagsrumsdel finner ni en av de totalt två vackert utsmyckade kakelugnar som bjuder in till värmande och mysiga stunder framför brasan med familjen. I Rummets matsalsdel bidrar trevligt burspråk till extra charmfaktor. På planet återfinns även det arbetsvänliga köket i neutrala färgval. Detta pampiga entréplan bjuder på ett generöst arbetsrum/sovrum med plats för skrivbord och bokhyllor/dubbelsäng och extra möblemang, i arbetsrummet finns hemmets andra vackra kakelugn. Tonåringens favoritplats finns på detta i plan i form av ett tv-rum där man gärna hänger med vännerna för att kolla på film eller spela spel. En fantastisk wc/dusch renoverad 2021 i tidstypisk stil finns på planet (kvalitetsdokument finns).

DET BREDA TRAPPHUSET MED TREVIGT LJUSFLÖDE FRÅN FLERA FÖNSTER LEDER ER UPP TILL HEMMETS ÖVRE PLAN...
Möblerbar hall möter er när ni kommit upp, här har ni även access till balkongen. På detta privata familjeplan finns 3 väl tilltagna sovrum två med gott om plats för dubbelsäng och extra möblemang, det tredje passar bra för barnet eller tonåringen och rymmer säng, skrivbord och mer därtill! I badrummet finns det efterlängtade badkaret, vädringsfönster ger trevligt ljusinsläpp.

PRAKTISKT KÄLLARPLAN MED RYMLIG TVÄTTSTUGA, VERKSTAD OCH MODERN UTHYRNINGSLÄGENHET:
På källarplan finns rymlig tvättstuga, gäst-wc, verkstad för den hobbyintresserade, pannrummet med hemmets bergvärmepump och varmvattenberedare från 2024, förvaringsutrymmen och den toppmoderna uthyrningslägenheten. Lägenheten lät byggas 2022 och består av kök/entré med plats för matplats, wc/dusch (kvalitetsdokument finns) samt ett stort allrum med plats för säng, soffa och mer! Lägenheten har genomgående moderna och stilrena färgval.

TELEFONEN 40:
- Blomstrande trädgårdstomt i olika terrasser, här finns plats för avkopplande relax i solstol eller hängmatta, massor av lek på studsmattan och i lekstugan, roligt kubbspel med sommarmiddagarnas gäster och härliga grillmiddagar på altanen!
- Trevligt villaområde med fantastiskt barnvänligt läge på lugn gata! Här bor ni med mycket nära promenadavstånd till Bromstensskolan, bekvämt promenad/cykelavstånd är det även till Sundbyskolan.
- Den välplanerade tomten om hela 1104 kvadratmeter har lekvänliga terrasseringar som passar till mycket.
- I den lilla lekstugan, vars färgval matchar snyggt med huset, leker de små gärna med sina vänner.
- På den generösa altanen i högt läge kan ni njuta av sommarens värme. Altan nås via vardagsrummet/matsalen samt tv-rummet vilket gör det bekvämt när det marinerade köttet ska bäras ut för att läggas på grillen eller när ni behöver hämta en god svalkande dryck i kylen.
- Uppvuxna häckpartier av bland annat Syrén blommar fint om våren och ger insynsskyddande grönska om det varma halvåret. Vacker röd/rosa klätterros slingrar sig upp till altanen. Ytterligare två planteringar med rosor i samma färg finns på tomten.
- På tomten växer ingredienserna till sylterna, marmeladerna och pajerna! Här kan det plockas tre sorters äpplen, bland annat Ingrid Marie som kommer sent på säsongen. Även plommon och päron kan plockas från gren. Stor hallonbuske och rabarber ger goda ingredienser till mycket!
- På uppfart får familjens bil plats!
- I trädgårdsbod ryms trädgårdsredskapen, gräsklipparen och mer!
- I cykelstället under skyddande tak rullas familjens cyklar med enkelhet in när medlemmarna kommer hem från jobbet eller skolan.

FIBER:
Fiber finns.

LARM:
Möjligheten finns att ansluta via Verisure.

LITE OM NÄROMRÅDET, AKTIVITETER OCH LEKPLATSER:
- I Spånga bor man barnvänligt med naturen runt knuten, här finns lekvänliga skogsområden samt stora ängar med plats för barnens lek.
- På cykelavstånd ligger Spånga IP. På Spånga IP kan man under sommartid spela basket eller ta några löpvarv på den fina rundbanan som har allvädersbeläggning. Vintertid kan man sätta på sig skridskorna och utnyttja idrottsplatsens tider för allmänheten. På Spånga IP finns ishall, konstfrusen isbana för allmänheten om 1 000 kvm. och konstfrusen bandybana om 8 000 kvm, fotbollshall, fotbollsplaner (en gräs- och en grusplan båda med elvamannakapacitet), en liten streetbasketplan, cricketplan, friidrottsbanor samt ett nybyggt utegym.
- På promenad-/cykelavstånd ligger även påkostade Bromstens IP, här finns både ny konstgräsplan och en gräsplan med löparspår runt om.
- Under soliga sommardagar är Nälstabadet ett populärt utflyktsmål. Badet med flera utomhuspooler, minigolfbana, lekplats och kafé håller öppet hela sommaren.
- Är du intresserad av att träna på gym? På Spånga Torg finns ett populärt Puls & Träningsgym och på Kronofogdevägen finns ett Fitness 24 Seven, ett uppskattat gym med maximal flexibilitet!
- På Spånga Torg finns bl.a. matbutiker, flera restauranger, prisbelönt konditori, vårdcentral, barnavårdscentral, tandläkare, apotek, bibliotek och en mycket uppskattad specialbutik: Dennis kött. Här finns även torgförsäljning sommartid och julmarknad i december. På torget ligger även SkandiaMäklarnas butik, välkommen in för ett samtal och en kopp kaffe!
- Det är inte heller långt till gallerian Bromma Blocks, ett butikscenter med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger.
- Även Vällingby City med sina generösa öppettider ligger på nära avstånd, här finns det mesta att önska i form av butiker, här finns även torghandel, restauranger, de flesta banker samt biosalong.
- Vill du läsa mer om Bromstensstaden som är på väg att byggas upp så hittar du information här: https://vaxer.stockholm/omraden/bromstensstaden/

LITE HISTORIK OM NÄROMRÅDET.
PÅ NÄRBELÄGNA FASTIGHETEN KARLUNG 5 FÖDDES SVERIGES SCOUTRÖRELSE:
Just i närheten, på Duvbovägen 141, bodde Sveriges förste scoutchef Emil Winqvist (1862 - 1921). Emil byggde Sveriges första scoutstuga för pojkscouter på Fornkullen, granne med sin fastighet, och utövade scouting då verksamheten i Sverige låg i sin linda. Stugan kallades Stenkulan och var en enkel byggnad från ca 1909, byggd av stora stenar där man lagade mat över öppen eld. Emil Winquist har fått en närliggande gata uppkallad efter sig: Winquists väg.

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR:
- Ett flertal förskolor finns runt om i området.
- I Bromstensskolan går man från skolstart till och med årskurs 6. Därefter fortsätter man i Sundbyskolan alternativt Solhemsskolan.
- I Bromsten ligger även populära Ellen Key-skolan (Waldorfsskola), här går barnen från skolstart till och med årskurs 9.
- I Sundbyskolan går barnen från skolstart till och med årskurs 9.
- I Solhemsskolan/Spånga grundskola går barnen från 6-årsverksamheten till och med årskurs 9. På Spånga grundskola bedrivs även spetsutbildning i MA och i NO (som en av ett fåtal skolor i Sverige).
- Spånga Gymnasium ligger i anslutning till Spånga grundskola.
- I Kunskapsskolan går barnen från årskurs 4 till och med årskurs 9.

KOMMUNIKATIONER:
BUSSHÅLLPLATS PÅ DUVBOVÄGEN, LIGGER PÅ MYCKET KORT PROMENADAVSTÅND:
Buss 118 - trafikerar sträckan: Vällingby - Spånga Torg - Rissne (T-bana) - Hallonbergen.
Buss 512 - trafikerar sträckan: Spånga Torg - Solna Centrum.

BUSSHÅLLPLATS PÅ BROMSTENSVÄGEN:
Buss 112 - trafikerar sträckan: Spånga Torg - Alvik (med T-bana).

SPÅNGA TORG MED PENDELTÅGSSTATION OCH BUSSAR I ALLA VÄDERSTRECK:
Från Spånga station till Odenplan reser man på ca 10 minuter, åker man vidare till Stockholms Central tar resan totalt ca 14 minuter.
Spånga Torg har även ett rikt utbud av ytterligare busslinjer:
Buss 116 - trafikerar sträckan: Vällingby Centrum - Spånga Torg.
Buss 117 - trafikerar sträckan: Spånga Torg - Brommaplan (med T-bana).
Buss 119 - trafikerar sträckan: Spånga Torg - Hässelby.
Buss 157 - trafikerar sträckan: Lunda Industri - Spånga Torg - Danderyds sjukhus.
Buss 179 - trafikerar sträckan: Vällingby - Spånga Torg - Kistaområdet - Sollentuna.
Buss 514 - trafikerar sträckan: Spånga Torg - Kistaområdet - Sollentuna.

Mer om mäklarna