Tallstubbsbacken 17, tillbyggd 20-talsvilla i solbadande läge!

Spånga Solhem, Spånga

Tallstubbsbacken 17

Såld
  • 7 rum
  • 165 + 60 kvm
  • Villa

SKOMAKARENS HUS. SEKELSKIFTESVILLA, I HÖGT SOLBADANDE LÄGE!

ÄR DENNA FINA BOSTAD INTRESSANT FÖR DIG?
PÅ SKANDIAMÄKLARNAS HEMSIDA REGISTRERAR DU DITT INTRESSE, VILKET GER MIG MÖJLIGHET ATT ÅTERKOMMA TILL DIG OM DET BLIR AKTUELLT MED FÖRHANDSVISNING INNAN PUBLICERADE VISNINGSDATUM.
VI SES SNART PÅ VISNING! MED VÄNLIG HÄLSNING/ANNICA OPPENHEIM STENMAN.

Dåvarande Skomakarens Hus. Den drömmiga bostaden stoltserar med ett högt och fritt, insynsskyddat och solbadande läge på uppvuxen trädgårdstomt om 968 kvm i vackert terrasserad lösning. Här hittar soldyrkaren en alldeles privat oas, på en av Solhems mer attraktiva villagator. Det spektakulära läget mitt i villaidyllen ger hela familjen närhet till allt som gör vardagspusslet lätt att lägga. Här är det inte mer än ett par stenkast till närmaste förskola och till Solhems mycket populära skolor samt till Spånga torg med fantastiska kommunikationer och ett rikt utbud av butiker och restauranger. Till torget promenerar man på cirka fem minuter!
Bostaden har sedan den ursprungligen uppfördes löpande renoverats, byggts om och byggts till då behovet av större ytor vuxit. Idag har villan en totalyta om 221 kvm och rymmer hela 4-5 sovrum samt underbara sällskapsytor såväl ute som inne! Det solbadande sällskapsplanet har en matsalsdel som rymmer de riktigt stora bjudningar. Vardagsrummet är ytterligare en självklar plats för umgänge. Ute och inne: under sommarmånaderna öppnas altandörrar mot terrass i högt och helt fritt syd-/västläge! Terrassen är alla sommarmånaders självklara 'extrarum' för familje- och sällskapsliv! En trappa upp finns den privata sovrumsdelen med fyra fina sovrum samt badrum. Sluttningsplanets rymliga allrum om ca 20 kvm kommer sannolikt att paxas av familjens tonåring för boende och umgänge!

DET VÄLKOMNANDE SLUTTNINGSPLANET. År 2011 byggdes övervägande del av sluttningsplanet om. En ny entrédörr installerades mot en välkomnande hall i generös lösning. Till den bredvidliggande tvättstugan finns ytterligare en entré, perfekt att använda då barnen är små och kommer in från lek och bus i egen trädgård eller lekplatsen just i närheten, här finns även gott om plats att förvara en barnvagn eller två! På planet finns också ett väl tilltagen allrum/sovrum med separat entré som ger access till trädgården, detta är tonåringarnas självklara sällskapsrum då kompisar kommer på besök! I matkällaren/blivande vinkällaren ryms mycket gott på många hyllplan.

MELLANPLANET, DET SOLBADANDE SÄLLSKAPSPLANET. På det rymliga sällskapsplanet finns köket byggt i vinkel. Köket ligger i halvöppen lösning mot det väl tilltagna matrummet med fönster i tre väderstreck samt glasad altandörr mot den generösa terrassen i högt, solbadande syd-/västläge. Även vardagsrummet är mycket rymligt och perfekt för familj med rikt sällskapsliv, rummets burspråk med fönster i tre väderstreck är en perfekt plats för relax i skönaste favoritfåtöljen! Under sommarhalvåret expanderar planets sällskapsytor ytterligare då glasade altandörrar från vardagsrum och matsal öppnas upp mot den generösa terrassen, 'sommarmånadernas självklara favoritrum', omgiven av trädgårdens lummiga grönska! På planet finns även en wc med tvättställ.

DET PRIVATA SOVRUMSPLANET. På övre våningsplan finns tre fina barnrum samt ett föräldrarsovrum med väl tilltagen garderobslösning. Här finns också ett badrum med ett hörnbubbelbadkar och dusch.

ÖVRIGT. Åter till den solbadande trädgårdstomten i terrasserad lösning! Tomten har en mix av plana lekvänliga gräsytor och sluttande partier som under vintermånaderna är perfekta små pulkabackar för familjens yngsta. Den mysiga lekstugan finns redan på plats och längtar efter nya leksugna kamrater! Den riktigt generösa terrassen är en fantastisk utomhusmiljö som inspirerar till glada mingelkalas och grilltallriksbjudningar, här finns både öppen yta och yta för matbord under skyddande tak. För den odlingsintresserade finns gott om platser för framgångsrik egenskörd. Kanske står ett växthus på önskelistan? Här finns flera möjliga placeringar av växthuset för att kunna odla gott som annars växer bättre på soliga breddgrader. Vad sägs om att kunna skörda gurka, tomater, paprika, pumpa och aubergine? Det är bara fantasin som sätter gränser! Under sommartid njuter man av blommande buskar, vackra perenner som återkommer år efter år samt ett flertal fruktträd och bärbuskar. Under terrassen finns ett rymligt förrådsutrymme som ger mycket goda förvaringsmöjligheter. På tomtens grusade infart ryms utan problem två-tre bilar efter varandra. I carporten finns plats för ytterligare en bil. Välkommen till Tallstubbsbacken 17!

Mer om mäklarna