Söker du något alldeles extra?

Spånga Solhem, Spånga

Nälstavägen 27

Såld
  • 7 rum
  • 145 kvm
  • Villa

1:A KLASS! BEDÅRANDE 30-TALSPÄRLA. SOLBADANDE TOMT

För 90 år sedan byggdes ursprungligen denna klassiska 30-talsvilla. Villan är uppförd på solbadande trädgårdstomt med ett fantastiskt läge i Solhems eftertraktade villakvarter, bara en kort promenad från Spånga Torg samt områdets populära skolor och förskolor.
Den insynsskyddade och barnvänliga tomten, som ligger på andra sidan huset från gatan, är inbäddad i lummig grönska som ger avkopplande avskildhet, just det man längtar till efter en intensiv arbetsvecka. Från tomtens flera träd och buskar skördas alla ljuvliga sommarsmaker! Här finns flera sorters goda äpplen, underbara krusbär, söta hallon och jordgubbar samt saftiga björnbär.
Sedan nuvarande ägare flyttade in för sex år sedan har bostaden renoverats och byggts om, samtliga arbeten är utförda med en fantastisk fingertoppskänsla för att förädla och återskapa bostaden till dess ursprungliga karaktär i modern tappning. Renoveringarna och ombyggnaderna är utförda av handplockade hantverkare, material av högsta kvalité har används. Den klassiska pärlsponten återkommer ute och inne, på golv hittas ekparketter och kalksten från Jämtland, i duschrummet på övre plan hittas ett bedårande marmorgolv skuret i Octagonform. Fönster och dörrar, med vackra beslag, kommer från Allmogesnickerier i Leksand och 2022 dränerades och och isolerades källaryttermurarna med 200 mm Isodrän. Den omfattande renoveringslistan finns längre in i beskrivningen.
Utöver intresset att skapa en vacker och representativ boendemiljö har stort fokus och engagemang lagts i att minimera husets elförbrukning, vilket visar sig i energideklarationen där betyget är energiklass B!
Bergvärmepumpen, med överkapacitet för en tillbyggnad av bostaden eller bygge av pool, installerades år 2016.

- DET FINA ENTRÉPLANET, NÅS VIA ALTAN. I kapprummet med det vackra kalkstensgolvet från Jämtland, finns hatt- och skohylla för vardagens ytterkläder och skor. I den inre hallens klädkammare ryms de plagg som inväntar kommande säsong. På entréplanet umgås man gärna med familj, släkt och vänner. Här finns köket med tidsenliga detaljer såsom pärlspont och gjutjärnsspis från Husqvarna. I fil med köket ligger den generösa matsalen med platsbyggt vitrinskåp, fönster i två väderstreck och glasade pardörrar mot altan i västerläge. Även det lättmöblerade vardagsrummet har fönster i två väderstreck och glasade pardörrar mot altan, under skyddande tak. I vardagsrummet finns även en braskamin installerad. På planet finns också ett helkaklat badrum med badkar.

- ÖVRE VÅNINGSPLAN. På det privata sovrumsplanet en trappa upp finns tre fina sovrum, två av rummen är riktigt rymliga och det tredje är ett lagom stort och mysigt barnrum. I allrummet finns utrymme för en skön soffa, soffbord och tv-möbel, i den platsbyggda bokhyllan ryms många vackra bokryggar och familjens roliga sällskapsspel. På planet finns även ett nytt duschrum med vacker detalj i Octagon-skuren marmor på golv.

- KÄLLARPLANET. Här finns ett bra allrum, kanske är det familjens efterlängtade biorum? På planet finns också en riktigt rymlig och fräsch tvättstuga, med mycket goda förvaringsmöjligheter i flera garderober. I tvättstugan finns även den effektiva bergvärmepumpen från 2016 installerad. Planets förrådsrum rymmer mycket av det som skall förvaras över årstiderna. Vinintresserad? Matkällaren bör till sin storlek vara perfekt att inreda som vinkällare för lagring av goda viner! Garaget nås inifrån huset, perfekt för den bil-/mc-intresserade. Garaget är även perfekt att inreda som hobbyrum eller kanske pingisrum för aktiv familj med många intressen.

- ÖVRIGT. Åter till den vackra trädgårdstomten! De nybyggda altanerna skapar fantastiska utomhusmiljöer som inspirerar till glada mingelkalas och grilltallriksbjudningar, här finns såväl öppna altanytor som yta för matbord under skyddande tak. För den odlingsintresserade finns gott om solbadande ytor för framgångsrik egenskörd. Kanske ett växthus står på önskelistan? Här finns flera möjliga platser för placering av växthuset för att kunna odla gott som annars växer bättre på soliga breddgrader. Vad sägs om att kunna skörda gurka, tomater, paprika, pumpa och aubergine? Det är bara fantasin som sätter gränser! Tomten har plana och lekvänliga gräsytor, blommande buskar, vackra perenner som återkommer år efter år samt ett flertal fruktträd och bärbuskar. Det nybyggda trädgårdsförrådet ger mycket goda förvaringsmöjligheter. På den stensatta garageuppfarten ryms utan problem två bilar i bredd. Välkommen till Nälstavägen 27!

Mer om mäklarna