Tillbyggd sekelskiftesvilla, med pool

Spånga Solhem, Spånga

Solhemsvägen 47

Såld
  • 9 rum
  • 145 kvm
  • Villa

VACKER SOLHEMSVILLA, ANNO 1906, MED POOL I SOL!

Underbar Solhemsvilla, anno 1906. Bostaden som har hunnit fylla hela 115 år, har genom åren byggts om och byggts till då tidigare familjer har vuxit i behov av antal sovrum och representativa sällskapsytor. Idag har bostaden en boa om 207 kvm där 7 fina sovrum samsas med fantastiska sällskapsytor!

VISNINGAR PLANERAS ATT GÅ AV STAPELN UNDER ANDRA HALVAN AV SEPTEMBER.
ÄR DU INTRESSERAD AV BOSTADEN?
FYLL I FORMULÄRET INTRESSEANMÄLAN UNDER ANNONSENS ROSA FÄLT SÅ HÅLLER JAG DIG UPPDATERAD OCH ÅTERKOMMER SÅ SNART AKTUELL VISNINGSHELG NÄRMAR SIG.
MED VÄNLIG HÄLSNING! ANNICA OPPENHEIM STENMAN.

Underbar Solhemsvilla, med byggår 1906. Bostaden, som har hunnit fylla hela 115 år, har genom åren byggts om och byggts till då tidigare familjer har vuxit i behov av antal sovrum och representativa sällskapsytor. Den senaste tillbyggnaden, som gjordes med stor fingertoppskänsla och respekt för bostadens ursprungliga karaktär, stod klar år 2012. År 2016 tog nuvarande ägare över och har fortsatt att förädla såväl invändigt som utvändigt. Den större förändringen har skett i trädgården där terrasserade trädäck, en ljuvlig pergola och en solbadande och efterlängtad pool har tillkommit!
Villan har en fantastisk planlösning för den större familjen. I boarean om 207 kvm hittar man hela 7 fina sovrum varav 6 är placerade på övre våningsplan. Vidare rymmer villan generösa sällskapsrum på såväl entréplan som på övre våningsplan, båda med eldstäder. Allrummet på övre våningsplan har utgång till tomt och trädäck i högt insynsskyddat och soligt syd-/västläge. På entréplan ligger det ljuvliga lantköket, även här finns access till ett trädäck som övergår i en vacker pergola, runt husknuten finns den generösa poolen nedsänkt i trädäcket.

ENTRÉPLAN, DET PERFEKTA PLANET FÖR STORT UMGÄNGESLIV. Det möblerbara kapprummet hälsar familj och vänner välkommen hem, i skjutdörrsgarderob ryms ytterkläder och skor i dold lösning. Vardagsrummet med sin matsalsdel är den självklara platsen för representation, för glada middagar med bästa vännerna och för julkalasen à la 'Fanny och Alexander'. Det fantastiska lantköket har tidsenlig inredning och är en fullständig dröm för den matlagningsintresserade. I köket finns även en generös matplats i burspråk med fönster i tre väderstreck och pardörrar till tomtens pergola och solbadande pool. Just intill köket finns den praktiska tvättstugan placerad. På planet finns också ett generöst Master Bedroom med altandörr mot mindre trädäck och ett duschrum.

EN TRAPPA UPP FINNS FAMILJENS UNGDOMARS ALLDELES EGNA PLAN. I det rymliga allrummet ryms den väl tilltagna familjesoffan som ger plats för flera egna barn och vänner på besök, utanför altandörren finns soliga trädäck i flera nivåer, i det övre trädäcket är den generösa familjebubbelpoolen placerad. Bubbelpoolen inbjuder till sköna bad även då snöflingor faller! Utöver allrummet finns det hela 6 fina sovrum på planet. Sovrummet som är placerad i tornet är ett rum för familjens lilla prinsessa, här finns även en fransk balkong. I det helkaklade badrummet står det efterlängtade bubbelbadkar placerat.

KÄLLARPLANET. Här finns en bra groventré, perfekt att använda efter en skön dags trädgårdsarbete, då arbetskläderna gärna förpassas från kapprummet på entréplan. I groventrén och i stora förrådsrummet ryms mycket, här finns även bergvärmepumpen och en väl tilltagen varmvattenberedare placerad. På planet finns också en dusch samt separat wc med tvättställ.

ÖVRIGT. Friköpt uppvuxen trädgårdtomt om 1.170 kvm med plana gräsytor perfekta för lek, för placering av den självklara studsmattan och för en match i krocket eller boule. Tomtens många kvadratmeter terrasserade trädäck gör den oerhört lättskött, här hittar den njutningsorienterade familjen den perfekta kombinationen av egen trädgård och avkopplande uteliv! När solens strålar är alltför varma så glider man ner i poolen för skön svalka och motionssim. Under vinterhalvåret är den stora bubbelpoolen ljuvlig att relaxa i, samtidigt som vackra snöflingor faller. Det centrala läget mitt i villaidyllen gör det enkelt att lägga vardagspusslet och att föredra att åka kommunalt till arbetet. Tvärs över gatan ligger Solhemsskolan, Spånga Grundskola och Spånga Gymnasium och promenadavstånd till Spånga torg, med ett fint utbud av butiker och ett svårslaget utbud av kommunikationer, är inte längre än 6-7 minuter. Välkommen till Solhemsvägen 47!

Mer om mäklarna