Lindblomsgrön 30-talsdröm

Spånga Solhem, Spånga

Hyggevägen 6

Såld
  • 6 rum
  • 115 kvm
  • Villa

LJUVLIGA 30-TAL. SOLBADANDE TOMT. BERGVÄRME. GARAGE

År 1933 byggdes ursprungligen denna vackra Solhemsvilla. Under åren har villan byggts om och byggts till, allt med varsam hand och med känsla för arkitektens ursprungliga tanke. Idag rymmer villan ett lättälskat kök, som med sina ytor inbjuder till gemensam matlagning. I fil med köket ligger den underbara matplatsen i solbadande glasverandalösning! Runt matbordet ryms många glada vänner till härliga middagsbjudningar, under sommarmånaderna öppnas altandörren som ger access till trädgården med plana gräsytor och flera möjliga uteplatser. I direkt anslutning till köket finns en av bostadens flera favoritplatser för avkopplande återhämtning efter en innehållsrik dag; läshörnan invid kakelugnen och fönster i hörn med trädgårdsvy! Tre fina sovrum och ett nyrenoverat badrum på övre plan. I källarplan finns bland annat ett rymligt allrum/tonårsrum och SPA-badrum. Lägg märke till bostadens vackra detaljer såsom spröjsade fönster, fina ekparketter och påkostade stengolv. Den lekvänliga hörntomten om hela 1.080 kvm är insynsskyddad och badar i sol från tidig morgon till sen kväll. Det fristående garaget används av nuvarande familj som det alldeles privata hemmagymmet. Den motorintresserade kommer kanske prioritera parkering av bil eller mc och cyklar? I garaget finns även yta för hobbybänk och förvaring.

DET FINA ENTRÉPLANET, MED SAMMANHÄNGANDE SÄLLSKAPSYTOR. Den möblerbara hallen hälsar glatt familj och vänner välkommen hem! Här ryms ytterkläder och skor i öppen lösning. I det lättmöblerade vardagsrummet finns plats för den generösa familjesoffan, kanske i vinkellösning, samt ett par sköna fåtöljer. Rummets platsbyggda bokhylla är en vacker inredningsdetalj som rymmer både böcker och annat vackert som smyckar och ger hemtrevnad.
Den sköna loungeytan, som sammanbinder vardagsrummet med kök och matplats, är en underbar plats för relax. Här slår man sig gärna ner i en bekväm fåtölj och njuter av kakelugnens sprakande brasa! Köket är delat i en generös matlagningsdel och en rymlig matrumsdel, vilket inspirerar till gemensam matlagning och uppskattade middagsbjudning. Matrummet har vackra fönster i tre väderstreck och altandörr mot stensatt uteplats i lummig trädgårdsmiljö, här är det lätt att välja ute eller inne under sommarmånaderna!

DET PRIVATA PLANET EN TRAPPA UPP. På övre våningsplan finns tre fina sovrum och ett nyligen renoverat badrum. Från Master Bedroom nås den generösa balkongen i södervänt läge.

DET GENERÖSA KÄLLARPLANET, TONÅRINGENS FAVORITPLAN. Planets väl tilltagna allrum är en dröm för familj med tonåringar! I rummet finns plats för den riktigt stora soffan samt kanske en pysselbänk, utan att trängas! På andra sidan allrummets halvvägg hittas en generös garderobsvägg och separat ingång från trädgården. På planet finns dessutom ett riktigt rymligt badrum, en väl tilltagen tvättstuga, en mat-/vinkällare, rejält med förvaringsmöjligheter samt bergvärmepumpen från 2016 som ger bostaden mycket låga driftkostnader!

ÖVRIGT. Åter till den soliga och uppvuxna trädgårdstomten om hela 1.080 kvm. För den odlingsintresserade finns gott om solbadande ytor för framgångsrik egenskörd, där nuvarande ägare har lagt grunden för välsmakande skördar. Står ett växthus önskelistan? Här gott om plats för placering av det efterlängtade växhuset där drömmen om egna skördar av t.ex. gurka, tomater, paprika, pumpa eller aubergine kan äntligen bli verklighet! Tomten har plana lekvänliga gräsytor, vackra träd, uppvuxna fruktträd, blommande buskar och vackra perenner som återkommer år efter år. Här finns även den generösa och fristående garaget på plats! På bekvämt promenadavstånd nås Spånga torg med en mängd fina butiker, på nära avstånd nås även områdets populära skolor samt ett flertal förskolor. Välkommen till Hyggevägen 6!

STOCKHOLM GULDKLÖVERN 4:
- Underbar trädgårdstomt med plana lekvänliga gräsytor, de uppvuxna häckarna och buskarna ramar in och ger fint insynsskydd.
- Redan tidig vår startar trädgårdens blomning. Till det vackra kan nämnas: påsklilja, pingstlilja, flera sorters rosor, vita syrener och syrenhortensia, jasmin, praktlysing, buxbom, brudspirea, pion, gul daglilja, riddarsporre, blå nunneört, höstanemon och kärleksört.
- Tomtens rikliga utbud av frukt och bär förgyller sommarens filfrukostar och desserter efter en god grillmiddag: de fem äppelträden ger god frukt att äta naturell, i sommarpaj eller som ljuvlig must. Här finns även körsbär, vinbär, björnbär och krusbär. I många odlingslådor skördar nuvarande ägare obesprutade godsaker till grilltallriken.
- Det är inte svårt för soldyrkaren att hitta flera soldränkta favoritplatser! När man är solmätt finner man svalkande skugga under något av trädens skyddande bladverk!
- Det finns ett flertal möjliga uteplatser för sommarens goda grillmiddagar och mingelkalas, just invid trappan mot kökets matplats finns en anlagd uteplats med vacker Ölandssten.
- Det stora fristående garaget rymmer såväl familjebil som hobbybänk och förvaring. Uppställningsplats för två bilar finns framför garaget.
- Läget är även mycket bra då det är dags att bege sig till förskola, skola och kommunal transport till arbetsplatsen. Det finns ett flertal populära förskolor i området. Avstånd till Solhemsskolan är ca 550 meter. Till Spånga Torg med sitt rika utbud av butiker och mycket bra kommunikationer promenerar man på ca 12-15 minuter.

TIDIGARE ÄGARES TANKAR OM TILLBYGGNAD:
År 2009 ansökte och beviljades nuvarande ägare bygglov för en tillbyggnad av huset. Övre plan skulle byggas till över befintligt matrum i entréplan (nuvarande balkong) och skapa fyra sovrum samt allrum.
Ritningar finns att ta del av genom att logga in på Stadsbyggnadskontoret: https://etjanst.stockholm.se/Byggochplantjansten/start
eller genom att kontakta handläggande fastighetsmäklare.
Då bygglovet är från 2009 har giltighetstiden gått ut.

INFORMATION AVSEENDE KAKELUGN 'CHRISTINEBERG, DEKOR' FRÅN KEDDY:
Installationen har separat kanal för tilluft vilket ger maximal effekt av tillskottsvärme.
Kaminen har en effekt på ca 10 kW, en verkningsgrad på ca 86% samt en avsvalningstid på mer är 24 timmar.
Läs gärna mer på Keddys hemsida: http://www.keddy.se/kaminer/kakelugnar/christineberg-dekor

MOBILT BREDBAND:
Mobilt bredband används.
Att streama film samtidigt som familjens ungdomar spelar online fungerar utmärkt.

LARM:
Larm finns installerat, kopplat till Verisure.

LITE OM NÄROMRÅDET MED LEKPLATSER, UTFLYKTSMÅL SAMT GYM, BUTIKER OCH RESTAURANGER:
- I Solhem bor man barnvänligt, med naturen runt knuten, här finns lekvänliga skogsområden samt stora ängar med plats för barnens lek. Det är promenadavstånd till såväl lekparken Soltunet med plaskdamm för de yngre som till spännande Fornminnesparken, omgiven av stora grönytor och skogsdunge. Invid Fornminnesparken finns även ett utomhusgym. Populära Gläntan ligger på just utanför tomtgräns, Gläntan är den självklara platsen att bege sig till för den fotbollsintresserade.
- På kort cykelavstånd ligger populära Starboparken, ytterligare en självklar samlingsplats för leksugna barn!
- För de lite äldre barnen byggdes en Parkourbana i Nälsta under 2013. Parkourbanan, har snabbt blivit mycket populär.
- Under soliga sommardagar är Nälstabadet ett efterlängtat utflyktsmål. Badet med flera utomhuspooler, minigolfbana, lekplats och kafé håller öppet hela sommaren.
- Det finns ett flertal gym på nära avstånd. På torget finns ett populärt Puls & Träningsgym och på ungefär samma avstånd finns ytterligare två gym med maximal flexibilitet; dels ett Fitness 24 Seven, dels ett Member 24.
- Spånga Torg ligger endast ca 1.000 meter bort, här finns matbutiker, flera restauranger, konditori, banker, vårdcentral, apotek och två mycket uppskattade specialbutiker: Åsas Fisk samt Dennis kött. Här ordnas även torgförsäljning sommartid och julmarknad i december. På torget ligger även SkandiaMäklarnas butik, välkommen in för ett samtal och en kopp kaffe!
- Det är inte heller långt till gallerian Bromma Blocks, ett butikscenter med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger.
- Även Vällingby Centrum med sina generösa öppettider ligger på nära avstånd, här finns det mesta att önska i form av butiker, här finns även torghandel, restauranger, de flesta banker samt biosalong.

TILL SPÅNGA TORG MED PENDELTÅG OCH BUSSAR I ALLA VÄDERSTRECK PROMENERAR MAN PÅ CIRKA 10 MINUTER:
Från Spånga station till Odenplan reser man på ca 10 minuter, åker man vidare till Stockholms Central tar resan totalt ca 14 minuter.
Spånga Torg har även ett rikt utbud av busslinjer:
Buss 517 - trafikerar sträckan Spånga - Kistaområdet.
Buss 157 - trafikerar sträckan: Spånga - Danderyds sjukhus.
Buss 116 - trafikerar sträckan: Spånga - Vällingby Centrum.
Buss 119/512 - trafikerar sträckan: Solna Centrum - Hässelby, via Vreten, Sundbybergs station samt Spånga.
Buss 117 - trafikerar sträckan: Spånga Torg - Brommaplan.
Buss 112 - trafikerar sträckan: Spånga - Alvik.
Buss 118 - trafikerar sträckan: Vällingby - Hallonbergen, via Rissne Centrum.

FÄRDAS DU MED CYKEL? DET FINNS FINA CYKELVÄGAR HELA VÄGEN IN TILL STOCKHOLMS CITY!
Det tar cirka 45 minuter att cykla in till Stockholms City om du trampar själv, har du el-cykel så tar sträckan cirka 25 minuter.

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR FINNS PÅ NÄRA AVSTÅND:
- Förskolor finns ett flertal i närområdet.
- I Vinstaskolan går barnen från 6-årsverksamheten till och med årskurs 6, därefter fortsätter man i Vinstagårdsskolan eller Vällingbyskolan från årskurs 7 till och med årskurs 9.
- I Solhemsängens skola går barnen från 6-årsverksamheten till och med årskurs 4.
- I Solhemsskolan går barnen från 6-årsverksamheten till och med årskurs 6.
- På Spånga grundskola går barnen från årskurs 7 till och med årskurs 9, här bedrivs även spetsutbildning i matematik, kemi, fysik och biologi.
- Spånga Gymnasium ligger i anslutning till Solhemsskolan.
- Även Kunskapsskolan, med årskurs från 4-9, finns på promenadavstånd.

Mer om mäklarna