Arkitektritad 50-talsvilla, på solbadande tomt om 1.665 kvm!

Spånga Nälsta, Spånga

Skiljevägen 42

Såld
  • 7 rum
  • 150 kvm
  • Villa

ARKITEKTRITAD VILLA MED ORIGINALDETALJER, PÅ DRÖMMIG TOMT OM 1.665 KVM!

BOSTADEN PLANERAS ATT VISAS I EFTER SOMMAREN.
ANMÄL GÄRNA DITT INTRESSE, VIA FORMULÄRET 'ANMÄL INTRESSE' NEDAN, SÅ HAR JAG MÖJLIGHET ATT HÅLLA DIG UPPDATERAD OCH ÅTERKOMMER MED INFORMATION SÅ SNART DET NÄRMAR SIG VISNING.
FORTSATT FIN SOMMAR! ANNICA OPPENHEIM STENMAN

År 1959 uppfördes ursprungligen denna välplanerade och representativa arkitektritade familjevilla på solbadande sagolik tomt om hela 1.665 kvm! Villan har älskats av nuvarande ägare under 38 lyckliga år. Letar du efter ett boende som är något alldeles extra, med karaktär och bevarade originaldetaljer, så har du på denna adress hittat alldeles rätt! Den drömmiga tomtens plana lekvänliga gräsytor, ljuvliga blomning, uppvuxna buskar och vackra träd ger en parkliknande miljö som sällan hittas så nära allt som gör vardagspusslet lätt att lägga. Utöver entréplanets representativa och solbadande sällskapsytor med vardagsrum och matsal i halvöppen vinkellösning så finns familjelivets många sovrum samt flera möjliga allrum redan på plats utan ombyggnad. Altandörren från matsalen ger access till altan i högt läge med fantastisk utsikt och sol till sommarkvällens senaste timme!

- DET REPRESENTATIVA ENTRÉPLANET, MED TRE FINA SOVRUM, VARAV TVÅ DELAR PÅ EGET ALLRUM. Just intill entrén finns en mysig stenlagd uteplats med murad öppen spis. Med ett par trappsteg nås hallen, här välkomnar det marmorerade stengolvet i original, vackert och praktiskt, samma vackra stengolv återkommer i bostadens hall i suterrängplan. Centralt placerat på planet finns det lättarbetade arbetsköket med många skåp och lådor, köket ligger i halvöppen lösning mot den generösa matsalen. Matsalen och vardagsrummet, om totalt knappt 50 kvm , utgör bostadens fantastiska sällskapsytor vilka inspirerar till middagsbjudningar, mingelkalas och julfirande med större delen av släkten till bords efter tomtens besök. I vardagsrummet finns en vacker öppen spis som ger myskänsla och värme då det eldas, rummets stora insynsskyddade fönsteryta i söderläge har en ljuvligt vackert utsikt mot den parklikande trädgården, en utsikt att njuta av oavsett årstid. På planet finns även tre av bostadens fyra rymliga sovrum. Två av sovrummen har eget allrum att dela, allrummet är det perfekta lekrummet då barnen är små! Det helkaklade badrummet har badkar.

- EN TRAPPA NER. Suterrängplanet är en perfekt del av huset för äldre barn som bor hemma under studieperioden. Planets möblerbara hall har samma vackra stengolv i original som entréhallen en trappa upp. På planet finns ett riktigt rymligt sovrum/allrum samt ett mindre sovrum vilket är perfekt i sin storlek som kontor. Här finns också tvättstuga, pannrum med bergvärmepump och bastu med tillhörande duschkabin i relaxrummet just utanför, från relaxrummet finns dörr mot trädgården. På planet finns också en väl tilltagen matkällare, en separat wc, ett rymligt förrådsrum och ett riktigt generöst hobbyrum som hemmasnickaren kommer att älska! Sammanbyggt med huset finns en halvöppen carport, perfekt för förvaring av den älskade sportbilen under vinterhalvåret, eller kanske cyklar och mopeder?

- ÖVRIGT. Den fantastiska tomten om hela 1.665 kvadratmeter är en avkopplande oas att komma hem till! Här finner man en svårslagen kombination av den underbara känslan av att bo mitt i naturen samtidigt som man har närheten till allt som gör vardagspusslet enkelt att lägga då förskola, skola, flera bussar och områdets fantastiska lekplatser ligger inom promenadavstånd om ca 5-7 minuter. Tomten är även en dröm för familjens små leksugna barn med spring i benen då gräsytorna inbjuder till lek, bollspel och mysiga trädgårdsspel som t.ex. en match i kubb eller badminton. I den egna "skogen" bygger man kojor och njuter av picknick efter bullbaket. Välkommen till Skiljevägen 42!

Mer om mäklarna