En 20-talsdröm, klädd i solgul träpanel. Asfalterad uppfart för parkering av flera bilar samt rymligt garage!

Spånga Flysta, Spånga

Spångavägen 338

Såld
  • 4 rum
  • 120 kvm
  • Villa

SOLBADANDE 20-TALSVILLA, I HÖGT LÄGE!

Välkommen till denna charmiga och lättälskade familjevilla, ursprungligen byggd 1924. År 1979 byggdes villan till i sin nuvarande storlek, då det underbara badrummet samt ett av två möjliga Master Bedroom lades till befintliga ytor. Under senare år har bostaden genomgripande renoverats, allt med känsla för att bevara bostadens ursprungliga karaktär, men i en praktisk och modern tappning.
Idag rymmer villan tre fina sovrum, ett generöst sovrum finns på entréplan, ytterligare två vackra sovrum finns en trappa upp. Bostadens representativa sällskapsytor, såväl ute som inne, inspirerar till stort umgänge i hemmamiljö! I vardagsrum och matsal trivs familj och vänner då det bjuds på middagar och kalas, under sommarhalvåret är tomtens flera fantastiska trädäck de självklara platserna för umgänge.
På tomtens högsta punkt finns ett sagolikt trädäck, trädäcket utgör en helt insynsskyddad oas som badar i sol från tidiga morgonen till sena kvällen. Tomtens högsta punkt gränsar dessutom mot allmänning med en liten skogsdunge, en super-spännande plats för familjens yngsta!

DET FINA ENTRÉPLANET. I den välkomnande hallen finns yta för säsongens ytterkläder och skor. Här finns det välplanerade köket med sitt fantastiska matrum i halvöppen lösning. Matrummet ligger även i halvöppen lösning mot det lättmöblerade vardagsrummet, med underbart ljusinsläpp via fönster i såväl söder- som i västerläge. Vardagsrummets ljuvliga braskamin ger myskänsla och effektiv tillskottsvärme då det eldas. På planet finns även ett helkaklat badrum med 'familjedusch' samt ett av bostadens två möjliga Master Bedroom.

ÖVRE VÅNINGSPLAN. På det privata sovrumsplanet en trappa upp finns ytterligare två fina sovrum. Planets soliga hall har yta för placering av det mysiga hemmakontoret. Här finns även en wc, där fönstret har utsikt mot egen tomt och allmänningens gröna skogsdunge.

KÄLLARPLANET. På planet finns mycket goda förvaringsmöjligheter samt yta för snickarbänk. I den fräscha och lättarbetade tvättstugan finns också utrymme att hänga ömtålig tvätt att torka på lina! Matkällaren kan vara den självklara platsen för att skapa en vinkällare för den intresserade. på planet finns även bostadens värmeanläggning installerad, bergvärmepumpen från IVT installerades år 2006 och ger bostaden låga driftkostnader.

GARAGET. Ett garage är ett måste för den bil- eller meckaintresserade, här finns det redan på plats! I garaget ryms en familjebil, framför garaget finns asfalterad yta för parkering ytterligare flera bilar. Elbilsladdare finns monterad!

ÖVRIGT. Med några trappsteg nås det generösa trädäcket och den charmiga bostaden som stoltserar i högt läge, iklädd sommargul skrud och med vita knutar. Den uppvuxna tomten är inbäddad i lummig grönska som ger avkopplande avskildhet, just det man längtar till efter en intensiv arbetsvecka! För den odlingsintresserade finns gott om solbadande ytor för framgångsrik egenskörd. Här finns flera möjliga odlingsplatser, i växthus eller fritt under solen. Bostaden har ett högt, insynsskyddat och solbadande läge med ett bekvämt promenadavstånd till flera av områdets många populära lekplatser, till förskola, skola och till Spånga torg med fantastiska kommunikationer, populära restauranger och ett fint utbud av butiker.
Välkommen till Spångavägen 338!

LITE MER OM FASTIGHETEN STOCKHOLM MEDARUS 2:
- Det centrala läget ger vardagslyx till hela familjen, här är det nära till allt som gör vardagspusslet lätt att lägga!
- På solbadande och uppvuxen trädgårdstomt om hela 1.011 kvm, ligger denna omsorgsfullt tillbyggda 20-villa som kan stoltsera med generösa sällskapsytor såväl inne som ute.
- För den trädgårdsintresserade finns här alla möjligheter att odla och förädla, redan nu finns mycket vackert och gott att njuta av.
- Trädgårdens efterlängtade blomning startar redan tidig vår och dröjer sig kvar mot sena hösten! Tomtens uppvuxna häckar och grönska ger mycket fint insynsskydd.
- Har man äventyrslystna barn med spring i benen så är denna spännande tomt perfekt, tomtens storlek och utformning ger möjligheter till mycket kul! Här kan man leka på gräsytor, gömma sig bakom buskar, bygga trädkoja eller hoppa på den efterlängtade studsmattan som jultomten kom med i julklapp. På andra sidan tomtgräns i norrläge finns en spännande liten skogsdunge, perfekt för en utflykt när man är en ung upptäcktsresare. Den efterlängtade lekstugan finns redan på plats, i väntan på nya lekkamrater!
- I garaget ryms familjebilen eller kanske hela familjens cyklar? Framför garaget finns plats för parkering av ytterligare flera bilar. Elbilsladdare finns monterad.
- Med fantastiska kommunikationer på Spånga Torg är det lätt att föredra tåg eller buss till arbetsplatsen. Från Spånga station till Stockholm Central är resvägen inte längre än 14 minuter! Torgets bussar går i alla väderstreck.

FIBER:
Fiber finns indraget.

LITE OM NÄROMRÅDET:
- I Flysta bor man barnvänligt, med naturen runt knuten - här finns lekvänliga skogsområden samt stora ängar med plats för barnens lek.
- På kort promenadavstånd finns lekplatsen 'Gribban' en nyligen renoverad, populär lekplats med anslutande gräsyta. Här blandas traditionell lek som klätterborg, gungbräda, lekstuga och gungor med mer specialutformad utrustning.
- På kort promenadavstånd finns även den nyrenoverade lekplatsen 'Palmérsparken' med tillgänglighetsanpassad lekmiljö för yngre barn. Gummiunderlag finns under all lekutrustning. Här finns lekmöjligheter i klätterställningen, gungor, bebisborgen, sandlådan och vila i kompisgungan.
- På nära avstånd, invid Gribbyvägen, finns också en uppskattad liten pulkabacke för de yngsta.
- Finns det ett fotbollsintresse i familjen? Det är kort promenadavstånd till välordnade Solhems fotbollsplan, även den ligger i stort sett 'runt hörnet'.
- På kort cykelavstånd ligger populära Starboparken, ytterligare en självklar samlingsplats för leksugna barn!
- För de lite äldre barnen byggdes en Parkourbana i Nälsta under 2013. Parkourbanan, som ligger på promenadavstånd, har snabbt blivit mycket populär.
- Sommartid är närbelägna Nälstabadet ett populärt utflyktsmål.
- På Spånga Torg finns ett flertal matbutiker, kötthandlaren Dennis kött, nyöppnade krogen Kelp (bar/mat/deli), puben Caledonian Inn, ytterligare ett flera restauranger, Spångas prisbelönta konditori, vårdcentral, apotek, ytterligare småbutiker samt torgförsäljning sommartid och julmarknad vintertid. Här finns även SkandiaMäklarnas bobutik, välkommen in på en fika och för att prata om din nuvarande bostad och nästa.
- Det är inte heller långt till gallerian Bromma Blocks, ett butikscenter med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger.
- Vällingby City med sina generösa öppettider ligger inte långt bort, här finns det mesta att önska i form av butiker, här finns även torghandel, restauranger, de flesta banker samt biosalong.

FÖRSKOLOR/SKOLOR:
- Ett flertal förskolor finns runt om i området.
- Det finns ett flertal skolor på promenadavstånd/kort bussresa:
- I Solhemsskolan och i Sundbyskolan går man från förskoleklass till och med årskurs 9.
- I Kunskapsskolan går man från årskurs 4 till och med årskurs 9.
- I Raoul Wallenbergs skola går man från förskoleklass till och med årskurs 9.

KOMMUNIKATIONER:
NÄRMASTE BUSSHÅLLPLATS (BUSS 117) LIGGER PÅ AVSTÅND OM ENDAST CIRKA 130 METER.
TILL SPÅNGA TORG MED PENDELTÅG OCH BUSSAR I ALLA VÄDERSTRECK PROMENERAR MAN PÅ CIRKA 15 MINUTER:
Buss 117 - med hållplats på Spångavägen trafikerar sträckan: Spånga station - Brommaplan (med T-bana, gröna linjen).
Pendeltåg samt ytterligare busslinjer på Spånga Torg:
Pendeltåg - från Spånga station till Stockholms Central, via Odenplan, reser man med pendeltåg på 14 minuter.
Buss 116 - trafikerar sträckan: Vällingby Centrum - Spånga station.
Buss 119 - trafikerar sträckan: Solna Centrum - Hässelby, via Vreten, Sundbybergs station samt Spånga station.
Buss 112 - trafikerar sträckan: Spånga - Alvik (med T-bana). Buss 118 - trafikerar sträckan: Vällingby - Hallonbergen, via Rissne Centrum (med T-bana).
Buss 157 - trafikerar sträckan: Spånga - Danderyds sjukhus.

Mer om mäklarna