Solbadande radhus med högt fritt läge! balkong och trädäck i syd-/väst

Solhöjden, Spånga

Solhemsbackarna 25

Såld
  • 4 rum
  • 115 kvm
  • Radhus

SOLBADANDE, HÖGT OCH FRITT 'BÄSTA-LÄGE'!

En underbar bostad, med ett av områdets absolut bästa lägen!
För hela 45 år sedan, år 1979, flyttade det unga paret Nyquist in i bostaden. Sedan länge har deras barn vuxit upp och flyttat hemifrån, läs säljare Anna's fina berättelse nedan.
De solbadande radhusen i kvarteret Hjälmvid, med sina blåmålade fasader, har en mycket privilegierad placering inom området.
Här har man en kort promenad från sitt garage till sin entré med fin förgård där solen strålar fram till efter lunch. Från allrum på entréplan finns altandörr till balkong i högt fritt syd-/västläge, där solen skiner till senaste kvällstimmen. Med access via altandörr i suterrängplan nås det generösa trädäcket och gräsmattans mjuka sköna strån, här sitter man helt skyddat och familjens yngsta kan röja runt helt fritt utan att springa vilse!
Här bor man även granne med populär lekplats, en självklar samlingsplats för områdets leksugna barn, och lekvänliga gräsytor.
Bostadens 134 välplanerade kvadratmeter utgörs av ett lättarbetat kök med matplats, ett solbadande vardagsrum och tre fina sovrum som lätt kan bli fyra, två våtrum, separat tvättstuga samt ett rymligt förrådsrum.

DET VÄLKOMNANDE ENTRÉPLANET. På entréplan finns det lättarbetade köket i halvöppen lösning mot en generös matplats där hela familjen med gäster får plats utan att trängas. På planet finns även ett vardagsrum med utgång till solbadande balkong, ett sovrum och helkaklad wc med dusch.

BOSTADSPLANET EN TRAPPA NER. På nedre våningsplan finns idag ett sovrum samt ytterligare ett vardagsrum, som idag används som ett riktigt generöst sovrum. Om planets klädkammare tas i anspråk så kan vardagsrummet lätt delas till två fina rum, vilket ger planet totalt tre sovrum (se föreslagen alternativ planlösning för inspiration). Här finns också ett väl tilltaget badrum, med det efterlängtade badkaret på plats. Det rymliga förrådsrummet kan användas som allrum för familjens ungdomar med kompisar på besök. På planets finns också en separat tvättstuga.

ÖVRIGT. Den lättskötta, soliga och friköpta tomten om 222 kvm ramas in av uppvuxna häckar och staket som håller familjens yngsta på rätt sida tomtgräns. Tomtens fina utemiljö är sommarens självklara favoritplatser för alla goda måltider! Här är det lätt att välja fullt solläge eller svalkande skugga, det är temperaturens som avgör!
Välkommen till ett nära-allt och fantastiskt barnvänligt boende på Solhemsbackarna 25!

MER OM STOCKHOLM HJÄLMVID 33 OCH NÄROMRÅDET:
- I populär radhuslänga ligger detta välplanerade hus som inte har varit till salu under de senaste 45 åren! Här bor man skyddat, med barnvänligt läge i privat gränd, granne med en av områdets fina lekplatser och gräsytor som gärna används för bollspel och lek!
- Det är bekvämt promenadavstånd till flera förskolor, skolor, idrottsplats, bussar och till Spånga torg med ett mycket bra utbud av såväl matbutiker, restauranger, vårdcentral och apotek samt fantastiska kommunikationer!

SÄLJAREN BERÄTTAR OM SINA 45 ÅR I HUSET:
Ett fantastiskt lugnt och trivsamt område utan biltrafik och ett mycket lättskött hus.
Solig framsida att ta förmiddagskaffet på och solig eftermiddag på balkongen, även i trädgården som nås från våningen en trappa ner.
Det är mycket nära Spånga station, många vänner som hälsar på tycker att närheten till pendeltåg som går ofta är toppen.
På tomtens entrésida har jag både äppelträd och vinbärsbuskar med svarta och röda bär, där finns också många vackra perenner som blommar från tidig vår. På verandan på framsidan sitter du skyddad av äppelträdet när du fikar.
På tomtens syd-västvända del finns ett stort härligt bigarråträd som blommar jättevackert på våren, trädäcket är ytterligare en favoritplats på tomten.
Det är också mycket nära till lekparken, man kan stå på balkongen och ropa hem barnen då maten står på bordet, vi hade en liten ringklocka.
Jag har bott här i 45 år och har trivts jättebra, men av åldersskäl måste jag nu tyvärr flytta. Jag har mycket bra kontakt med många trevliga grannar.
Hälsningar! Anna.

I SAMFÄLLIGHETSAVGIFTEN INGÅR:
I samfällighetsavgiften om 3.850 kr/månad ingår: uppvärmning, vatten, sophämtning, snöröjning, gästparkering, kabel-tv, bredband samt underhåll av alla grönytor och lekplatser.

GARAGEPLATS OCH PARKERING:
Till varje hus tillhör ett garage. Bil kan även parkeras utanför garaget. Det går bra att ansluta motorvärmare (garage-el ingår i samfällighetsavgiften).
Föreningen har även tre besöksparkeringar för gäster.

SOLHEMSBACKARNAS SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGS HEMSIDA:
Besök gärna samfällighetsföreningens informativa hemsida, där finns mycket matnyttigt att läsa: http://solhemsbackarna.se/

LARM:
Larm finns installerat.

FIBER:
Fiber finns installerat.

LITE OM NÄROMRÅDET:
- I Spånga bor man barnvänligt, med naturen runt knuten, här finns lekvänliga skogsområden samt stora ängar med plats för barnens lek.
- På kort promenadavstånd finns Spånga IP. På Spånga IP kan man under sommartid spela basket eller ta några löpvarv på den fina rundbanan som har allvädersbeläggning. Vintertid kan man sätta på sig skridskorna och utnyttja idrottsplatsens tider för allmänheten. På Spånga IP finns även ishall, konstfrusen isbana för allmänheten om 1 000 kvm, konstfrusen bandybana om 8 000 kvm, fotbollshall, fotbollsplaner (en gräs- och en grusplan båda med elvamannakapacitet), en liten streetbasketplan, cricketplan samt friidrottsbanor.
- Under soliga sommardagar är Nälstabadet ett populärt utflyktsmål. Badet med flera utomhuspooler, minigolfbana, lekplats och kafé håller öppet hela sommaren.
- Är du intresserad av att träna på gym? På Spånga torg finns ett populärt Puls&Träningsgym och på Avestagatan/Kronofogdevägen finns ett Fitness 24 seven, ett uppskattat gym med maximal flexibilitet!
- På Spånga Torg finns ett flertal matbutiker, kötthandlaren Dennis kött, nyöppnade krogen Kelp (bar/mat/deli), puben Caledonian Inn, ytterligare ett flera restauranger, Spångas prisbelönta konditori, vårdcentral, apotek, ytterligare småbutiker samt torgförsäljning sommartid och julmarknad vintertid. Här finns även SkandiaMäklarnas bobutik, välkommen in på en fika och för att prata om din nuvarande bostad och nästa.
- Det är inte heller långt till gallerian Bromma Blocks, ett butikscenter med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger.
- Vällingby City med sina generösa öppettider ligger inte långt bort, här finns det mesta att önska i form av butiker, här finns även torghandel, restauranger, de flesta banker samt biosalong.

Bromstensstaden är på gång att byggas upp:
Huvuddelen av området planeras bebyggas med bostäder, ordnade som flerbostadshus i slutna kvarter runt gemensamma gröna gårdar.
Spångaån ska breddas och utvecklas till ett långsträckt parkstråk. Å-rummet sträcker sig i hela stadsdelens längd från entréplatsen vid mjölnarstigen ända till idrottsplatsen i sydöst. Centralt i området planeras den så kallade stora parken, som är det gemensamma vardagsrummet för vistelse, med lekplats och gräsytor. I nordväst skapas även ett litet torg.
Befintliga gator förlängs in i området samt kompletteras för att skapa ett tydligt gatunät som hänger samman med omgivningen. Parkering kommer huvudsakligen ske i garage under bostadsbebyggelsen och parkering kommer att finnas längs gatorna.

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR:
- Ett flertal förskolor finns runt om i området och Solhöjdens förskola ligger endast ett stenkast bort.
- I Bromstensskolan går man från skolstart till och med årskurs 6. Därefter fortsätter man i Sundbyskolan alternativt Solhemsskolan.
- I Sundbyskolan går barnen från skolstart till och med årskurs 9.
- I Solhemsskolan/Spånga grundskola går barnen från 6-årsverksamheten till och med årskurs 9. På Spånga grundskola bedrivs även spetsutbildning i MA och i NO (som f.n. 1 av 5 skolor i sverige).
- I Enbacksskolan går barnen från skolstart till och med årskurs 9.
- Spånga gymnasium ligger i anslutning till Spånga grundskola.
- I Kunskapsskolan går barnen från med årskurs från 4 till och med årskurs 9.
- I Bromsten ligger även Ellen Key-skolan (Waldorfsskola), här går barnen från skolstart till och med årskurs 9, därefter finns möjlighet att fortsätta i gymnasiet i samma vackra byggnad.

KOMMUNIKATIONER:
Spånga torgs pendeltågsstation och busstorg ligger ca 700 meter bort, promenaden tar endast ca 6-8 minuter:
Med pendeltåg från Spånga station reser man till Odenplan på ca 10 minuter och till Stockholms Central på ca 14 minuter.
Spånga torg har även ett rikt utbud av busslinjer:
Buss 112 - trafikerar sträckan: Spånga Torg - Alvik (Med T-bana).
Buss 116 - trafikerar sträckan: Vällingby Centrum - Spånga Torg.
Buss 117 - trafikerar sträckan: Spånga Torg - Brommaplan (Med T-bana).
Buss 118 - trafikerar sträckan: Vällingby - Spånga Torg - Rissne (T-bana) - Hallonbergen.
Buss 119 - trafikerar sträckan: Backlura - Hässelby Strand - Spånga Torg
Buss 157 - trafikerar sträckan: Lunda Industri - Spånga Torg - Rissne - Danderyds Sjukhus.
Buss 179 - trafikerar sträckan: Vällingby - Spånga Torg - Kistaområdet - Sollentuna.
Buss 512 - trafikerar sträckan: Spånga Station - Rissne - Solna Centrum
Buss 514 - trafikerar sträckan: spånga station - Kistaområdet - Sollentuna -Häggvik.

Mer om mäklarna