Solhem, Spånga

Sankt Hollingers väg 12A

REDO™ Besiktigad Försäkrad
  • 4 rum
  • 84 kvm
  • Villa
Utgångspris 7 495 000 kr

30-tals villa i anrika Solhem

År 1932 flyttar Fritz och Margareta från den röda lilla stugan till det nybyggda gula drömhuset de låtit uppföra på tomten i Solhem. Huset var i ett slag för sig och skulle i folkmun kalas "Villa Björk" tack vare en vacker björk utanför entrén som kom att symbolisera gårdens smycke. Fritz var välkänd för sitt isbolag och alla i bygden kände till både villan och dess familj.

Villa Björk skulle komma att bli en famijedröm och en samlingsplats för för släckt och vänner. Nuvarande ägare har med varsam hand renoverat huset fasad, tak samt de två översta våningsplanen och lyssnat in huset själ vid renoveringen samt tagit hand om originaldetaljer från byggåret.
Då har ni nog hittat rätt Villa Björk att renovera efter er familjs behov och stil.

Vackert inbäddat i Solhems mest idylliska villakvarter ligger detta charmiga och tidstypiska hus, uppfört 1932. Byggnaden omfattar totalt ca.167 kvm fördelat på 2 plan med källare och en stort friköpt tomt om ca 1342 kvm. Huset ligger via skafttomt på en lugn skyddad återvändsgata, här välkomnas du till denna underbara villa med renoverad med varsam hand på bostads ytan och med renoveringsbehov i källarvåningen. Detta underbara hus är belägen på ett av de större tomterna i området. På entréplanet ryms veranda, hall, stort Noblessa kök med öppen planlösning mot matplats samt vacker spishörna med kamin. Större sällskapsrum med braskamin. På övre plan finns idag tre rymliga sovrum, Wc och utgång genom dubbeldörrarna till möblerbar balkong. Källarplan med potential finns att inreda efter familjens behov, här finns idag familjens vackra och nyrenoverat badrum med våtrumsgaranti, TV- rum, pannrum, förråd och passage till garage. Parkering finns på uppfart för flera bilar och dubbelgarage.

Trädgården är generös där bara fantasin sätter gränsen, här får både studsmatta och pool plats. Lekstuga och skogspartiet mot allmänningen, ett perfekt lekområde i det lummiga delen.

Läget är perfekt för familj med barn i alla åldrar! På kort avstånd hittas populära lekplatsen Fornminnesparken, på promenadavstånd om några minuter finns också stora plana gräsytor och ett uppskattat utomhusgym! Det är bekvämt promenadavstånd till flera förskolor, Solhemsskolan och Spånga Torg med ett stort utbud av butiker samt kommunikationer.

Varmt välkomna till Sankt Hollingers väg 12A.

LITE OM NÄROMRÅDET MED LEKPLATSER, UTFLYKTSMÅL, BUTIKER OCH RESTAURANGER:
- På Sankt Hollingers väg 12A bor man barnvänligt. På kort promenadavstånd finns flera populära lekplatser där den självklara samlingsplatsen är Fornminnesparken, omgiven av stora grönytor och skogsdunge. Invid Fornminnesparken finns även ett nybyggt utomhusgym. Även lekparken Soltunet med plaskdamm för de yngre ligger på nära avstånd. För den fotbollsintresserade är Gläntan är den självklara platsen att bege sig till. För de lite äldre barnen byggdes en Parkourbana i Nälsta under 2013. Parkourbanan, som ligger på cykelavstånd, har snabbt blivit populär.
- Under soliga sommardagar är Nälstabadet ett populärt utflyktsmål. Badet med flera utomhuspooler, minigolfbana, lekplats och café håller öppet hela sommaren.
- På Spånga Torg finns matbutiker, flera restauranger, konditori, banker, vårdcentral, apotek och mycket uppskattade specialbutiken: Dennis kött. Här ordnas även torgförsäljning sommartid och julmarknad i december. På torget ligger även SkandiaMäklarnas butik, välkommen in för ett samtal och en kopp kaffe!
- Vällingby Centrum med sina generösa öppettider ligger inte långt bort, här finns det mesta att önska i form av butiker, här finns även torghandel, restauranger, de flesta banker samt flera biosalonger.

SKOLOR/FÖRSKOLOR:
- Förskola finns ett flertal på kort promenadavstånd.
- Avstånd till Solhemsängens skola är ca 450 meter, här går barnen från skolstart till och med årskurs 4.
- Avstånd till Solhemsskolan/Spånga Grundskola är ca 850 meter, här går från barnen från 6-årsverksamheten till och med årskurs 9. På Spånga grundskola bedrivs även spetsutbildning i matematik, kemi, fysik och biologi.
- Spånga Gymnasium ligger i anslutning till Solhemsskolan.
- Även Kunskapsskolan, med årskurs 4-9, finns på kort promenadavstånd.

KOMMUNIKATIONER:
Kort promenadavstånd till ett flertal bussar:
Buss 517 från Avestagatan - trafikerar sträckan: Spånga - Kistaområdet.
Buss 157 från Avestagatan - trafikerar sträckan: Spånga - Danderyds sjukhus.
Buss 116 - från Sörgårdsvägen (hållplats Utgårdsvägen) trafikerar sträckan: Vällingby Centrum - Spånga station.
Buss 119 - från Sörgårdsvägen (hållplats Utgårdsvägen): trafikerar sträckan Backlura i Hässelby - Spånga station.
Buss 117 - från Spånga Torg - Brommaplan (med T-bana).
Buss 112 - från Spånga Torg trafikerar sträckan: Spånga - Alvik (med T-bana).
Buss 514 - från Spånga Torg trafikerar sträckan: Spånga - Kista.

REDO™

Detta är en REDO™ bostad. Kontakta mäklaren för mer information.

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information.

Till intresseanmälan

Mäklare

Bostadsfakta

Bilder

Planritning

  • Entréplan
    Entréplan
  • Övre plan
    Övre plan

Solhem, Spånga

Sankt Hollingers väg 12A

Karta

Mer om mäklarna

Intresserad? Gör en intresseanmälan!

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din intresseanmälan!
Mäklaren hör av sig så snart som möjligt.