I putsad skrud på parkliknande tomt om hela 1.414 kvm!

Solhem, Spånga

Magistervägen 11

Såld
  • 6 rum
  • 137 kvm
  • Villa

I SOLHEMS ANRIKA KVARTER. PUTSAD 20-TALSVILLA PÅ SOLIG HÖJD. TOMT OM 1.414 KVM!

Putsad 1920-talsvilla med ett av de absolut bästa lägen i Solhems eftertraktade villakvarter. Bostaden är uppförd på parkliknande, solbadande tomt om hela 1.414 kvm i högt privat läge! Inom promenadavstånd om 2-5 minuter når man allt som tillhör vardagspusslet: flera förskolor, skolor samt Spånga Torg med ett rikt utbud av kommunikationer och butiker. Från Spånga torg reser man med pendeltåg till Odenplan på 10 minuter, till Stockholm Central tar resan inte mer än 14 minuter!
Pool i sol! Sommarens lyxigaste favoritplats i trädgården är självklart den svalkande poolen, med stenlagd yta som rymmer både solsängar och loungemöbel.
Den fantastiska trädgården erbjuder ett flertal favoritplatser för solbad och avkoppling, tomtens uppvuxna träd skyddar med svalkande skugga de riktigt varma sommardagarna. Det generösa uterummet är en mysig plats för kalas och goda måltider i trädgårdsmiljö regniga sommardagar eller då temperaturen faller till kvällen.
Stor familj med generöst sällskapsliv? Entréplanets rymliga vardagsrum med matrum i fil är den självklara platsen för glada kalas och representativa middagar. Vägg i vägg med vardagsrummet är det lättarbetade köket placerat. På entréplan finns ett sovrum och på övre plan finns ytterligare tre, varav ett lätt är delbart till två. Källarplanet i suterräng har mycket god takhöjd, här finns möjlighet till ytterligare ett rum för tonårshäng, med access till tomt i söderläge och ett exklusivt vinrum! Bostadens vattenburna uppvärmningssystem är redan idag kopplat till bergvärmepump från 2024, vilket ger låga driftkostnader.

ENTRÉPLAN, ETT UNDERBART PLAN FÖR FAMILJ MED STORT UMGÄNGE. En klinkerslagd stentrappa, två pelare som bär farstukvistens tak och en vackert bordeauxröd entrédörr hälsar välkommen hem! Hallens platsbyggda garderober rymmer ytterkläder och skor i dold lösning. På planet finns bostadens solbadande, generösa och representativa sällskapsytor i matsal samt i vardagsrum med burspråk och öppen spis. Här finns även det vackra lättarbetade köket, en väl tilltagen tvättstuga med dusch samt separat wc.
Placeringen av planets sovrum i privat lösning kommer att älskas av familjens tonåring som bor hemma till studierna är avklarade,

ÖVRE VÅNINGSPLAN. En trappa upp finns en solig möblerbar hall med access till balkong. Här finns också tre sovrum varav två har ryggåstak och är riktigt rymliga. Ett av rummen är delbart till två fina sovrum samt ett möjligt allrum! På planet finns dessutom ett nyligen renoverat badrum, med såväl badkar som dusch! Planets generösa ytor och rymd ger fantastiska möjligheter för den större familjen.

SUTERRÄNGPLAN. MED GOD TAKHÖJD. Det fina suterrängplanets matkällare är perfekt för den odlingsintresserade som vill förvara egenkokta safter och sylter, om vinintresset är stort så kommer matkällaren sannolikt byggas om till det efterlängtade vinrummet! På planet finns dessutom möjlighet att skapa den stora familjens andra eller möjligen tredje allrum, med dörr mot trädgården som ger access till tomtens södervända del. På planet finns även ett hobby-/snickarrum och pannrummet där bergvärmepumpen från 2024 finns på plats! Den bil-/meckaintresserade kommer uppskatta det rymliga garaget, som även nås inifrån huset!

ÖVRIGT. Åter till den ljuvliga trädgårdstomten om hela 1.414 kvm! Den uppvuxna tomten har mycket vackert att njuta av. Sommarhalvårets fantastiska blomning börjar redan tidigt på våren och fortsätter till långt in på hösten. Utöver allt det vackra och det goda att skörda så finns här också de efterlängtade lek- och bollspelsvänliga gräsytorna. Här hittas en parklikande sagoträdgård, med känslan av att bo i en av Astrid Lindgrens älskade barnböcker, i eftertraktad Bullerby-miljö.
Välkommen till en lika drömmig som representativ bostad på Magistervägen 11!

MER OM STOCHOLM NARCISSEN 6:
- Övriga byggnader på tomten: här finns en fin lekstuga som byggdes av tidigare ägare och som inte har använts på många år, nya lekkamrater sökes! På tomten finns också ett trädgårdsförråd som ger fina förvaringsmöjligheter och ett uterum som man gärna nyttjar så snart som solens strålar börjar värma efter kalla och mörka vintermånader.
- Villans invändiga garage rymmer familjebilen och lite till. I garaget finns också poolaggregatet placerat. På garageinfarten finns uppställningsplats för ytterligare bilar.
- Den fantastiska tomten i kvarteret Narcissen ligger som närmaste granne med kvarteret Värsta Gård, där huvudbyggnad uppfördes redan år 1760!
- Området Solhem ligger på mark som tillhörde Värsta gård och Kälvesta gård, fram till det att AB Hem på landet köpte egendomarna Värsta och Kälvesta. Namnet Solhem ansågs ge en bra bild av platsen och fastställdes i samband med att bostadsbyggandet kom igång då AB Hem på landet började sälja tomter år 1904. 1907 hade 160 hus byggts, och det fanns även flera butiker. Stor betydelse för bebyggelsen hade givetvis järnvägen, i detta fall Västeråsbanan, som anlagts redan 1876. Eftersom Spånga station låg i Solhem kom området att bli något av en centralort i Spånga socken.
- Det centrala läget ger vardagslyx till hela familjen! Efter en god frukost, tar det bara ett par minuter till det att familjens yngsta sitter full av förväntan och energi i skolbänken. Med fantastiska kommunikationer på Spånga Torg är det lätt att föredra tåg eller buss till arbetsplatsen. Från Spånga station till Stockholms Central är resvägen inte längre än 14 minuter! Torgets bussar går i alla väderstreck.

SÄLJAREN BERÄTTAR:
Vi har bott i samma kvarter i tjugo år och tycker att läget är fantastiskt!
Skolan ligger bara ett stenkast bort, utan passering av större vägar. Ner till Spånga Torg tar det bara ett par minuter att gå. Och till Pendeltåget samt busstorget går man på under tio minuter.
Huset och tomten ligger högst bland grannarna vilket ger fin utsikt och minimal insyn.
Huset har en härlig karaktär med mysiga gemensamhetsytor, flera sovrum och har dessutom gott med förrådsutrymmen på varje våningsplan.
Tomten är stor och härlig med både soliga ytor och skugga för varma sommardagar!
Här finns flera blommande buskar såsom syrenbuskar, paradisbuske och två härliga Rhododendronbuskar vid huvudentrén.
På tomten finns också ett litet äppelträd med goda höstäpplen, ett litet päronträd (spaljé), ett plommonträd och ett par körsbärsträd. Här finns även flera uppvuxna träd såsom tallar, ek, lönn och hassel som ger hasselnötter. I blomrabatterna samsas vårblommor som krokus, pärlhyacint och påskliljor med andra perenner som byter av då vårblomningen har passerat.
En liten veranda byggdes 2021 vid en berså för lugna sommardagar.
På tomten finns också gott om plats för t.ex. studsmatta och/eller gungställning.
Vi har inte annat är stormtrivts under våra tjugo år i kvarteret och är övertygade om att du kommer uppleva detsamma!
Hälsar/Louise och Jonas.

LARM:
Larm finns installerat, kopplat till Sector Alarm.

ÖPPEN FIBER:
Fiber finns installerat.

LITE OM NÄROMRÅDET MED LEKPLATSER, UTFLYKTSMÅL SAMT GYM, BUTIKER OCH RESTAURANGER:
- I Solhem bor man barnvänligt, med naturen runt knuten, här finns lekvänliga skogsområden samt stora ängar med plats för barnens lek. Det är kort promenadavstånd till såväl lekparken Soltunet med plaskdamm för de yngre som till spännande Fornminnesparken, omgiven av stora grönytor och skogsdunge.
- Det är även kort avstånd till Solhems bollplan, en av flera självklara platser att bege sig till för den fotbollsintresserade.
- På kort cykelavstånd ligger populära Starboparken, ytterligare en samlingsplats för leksugna barn!
- För de lite äldre barnen byggdes en Parkourbana i Nälsta under 2013. Parkourbanan, har snabbt blivit mycket populär.
- Under soliga sommardagar är Nälstabadet ett populärt utflyktsmål.
- Det finns ett flertal gym på nära avstånd. På torget finns ett populärt Puls & Träningsgym och på ungefär samma avstånd finns ytterligare två gym med maximal flexibilitet; dels ett Fitness 24 Seven, dels ett Member 24.
- Spånga Torg ligger endast ca 400 meter bort, här finns matbutiker, flera restauranger, delikatessbutiken Dennis Kött, Spångas prisbelönta konditori, vårdcentral och apotek bland mycket annat. På torget ordnas även torgförsäljning sommartid och julmarknad i december. Även SkandiaMäklarnas bobutik ligger på torget, till oss är du alltid välkommen in på en fika eller om du har frågor runt ditt nuvarande boende eller ditt nästa!
- Det är inte heller långt till gallerian Bromma Blocks, ett butikscenter med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger.
- Även Vällingby Centrum med sina generösa öppettider ligger på nära avstånd. Här finns det mesta att önska i form av butiker, torghandel, restauranger, de flesta banker samt biosalong.

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR FINNS PÅ PROMENADAVSTÅND OM BARA NÅGRA MINUTER:
- Förskolor finns ett flertal i närområdet.
- I Solhemsängens skola går barnen från 6-årsverksamheten till och med årskurs 4.
- I Solhemsskolan går barnen från 6-årsverksamheten till och med årskurs 6.
- På Spånga grundskola går barnen från årskurs 7 till och med årskurs 9, här bedrivs även spetsutbildning i matematik, kemi, fysik och biologi.
- Spånga Gymnasium ligger i anslutning till Solhemsskolan.
- Även Kunskapsskolan, med årskurs från 4-9, finns på promenadavstånd.

KOMMUNIKATIONER:
TILL SPÅNGA TORG MED PENDELTÅG OCH BUSSAR I ALLA VÄDERSTRECK PROMENERAR MAN PÅ CIRKA 5 MINUTER.
Från Spånga station till Odenplan reser man på ca 10 minuter, åker man vidare till Stockholms Central tar resan totalt ca 14 minuter.
Spånga Torg har även ett rikt utbud av busslinjer:
Buss 112 - trafikerar sträckan: Spånga - Alvik.
Buss 116 - trafikerar sträckan: Spånga - Vällingby Centrum.
Buss 117 - trafikerar sträckan: Spånga Torg - Brommaplan.
Buss 118 - trafikerar sträckan: Vällingby - Hallonbergen, via Rissne Centrum.
Buss 119/512 - trafikerar sträckan: Solna Centrum - Hässelby, via Vreten, Sundbybergs station samt Spånga.
Buss 157 - trafikerar sträckan: Spånga - Danderyds sjukhus.
Buss 517 - trafikerar sträckan Spånga - Kistaområdet.

Mer om mäklarna