Solbadande lättskött villa på lättskött lummig tomt. Uthyrningslägenheten nås via trappan på gaveln.

Solhem, Spånga

Sörgårdsvägen 85

Såld
  • 7 rum
  • 95 kvm
  • Villa

TOTALT 190 KVM I FLYTTA-IN-SKICK, BERGVÄRME, 4 SOVRUM OCH UTHYRNINGSLÄGENHET!

Finns ett mycket välplanerat och klart-att-flytta-in-i-hus, med fyra-fem sovrum på önskelistan? Då gissar jag att ni har hittat rätt!
I bostaden finns installerad bergvärmepump från år 2015 samt en attraktiv uthyrningslägenhet som ger ekonomiskt tillskott = mycket bekväma driftskostnader.
Sedan nuvarande ägare flyttade in år 2015 har bostaden genomgripande renoverats vilket bland mycket annat inkluderar genomgående vattenburen golvvärme i nedre bostadsplan, två helkaklade badrum, en fantastisk tvättstuga, ett riktigt fräscht kök och parkettgolv av ek!

DET FINA ENTRÉPLANET. Hallen, med sin fina kapprumsdel, hälsar glatt familj och vänner välkommen hem! I kapprummet ryms de ytterkläder och skor som används i vardagen, i klädkammaren förvaras de plagg som inväntar nästa årstid.
I det välplanerade och fräscha köket, med matplats för för 6 personer till bords, är det lätt att inspireras att laga goda måltider och det soliga vardagsrummet är perfekt för familj med stort umgänge! Det lättmöblerade vardagsrummet har utrymme för den riktigt stora familjesoffan och ett par sköna fåtöljer! Rummets altandörr öppnas mot det glasade uterummet, med några trappsteg nås tomtens plana gräsytor. På planet finns även tre lättmöblerade sovrum och ett helkaklad badrum med dusch.

BOSTADSPLANET EN TRAPPA NER ÄR IDAG DELAT TILL EN EGEN DEL, SAMT EN UTHYRNINGSDEL.
DEN EGNA DELEN:
Just nedanför trappan från entréplan finns ett rymligt allrum. Rummet är den självklara platsen för placering av nästa generösa familjesoffa, kanske några sköna sitt-säckar och en tv-möbel, rummet kommer snabbt att bli ett favoritrum för egna barn och kompisarna på besök!
På det fina bostadsplanet finns dessutom ett rymligt sovrum samt ett helkaklat badrum med dusch samt en underbar lättarbetad tvättstuga, med lyxen av två tvättmaskiner!
UTHYRNINGSDELEN:
Lägenheten har en mycket diskret placering och nås via trappa placerad på gavel i österläge.
I entrédelen finns yta för ytterkläder och skor. Entrén har en öppen lösning mot ett välutrustat kök i vinkellösning, här finns också plats för ett matbord. I det generösa vardagsrummet ryms både säng och soffa utan att trängas! I lägenheten finns också ett helkaklat badrum med dusch.

ÖVRIGT. På bekvämt promenadavstånd nås områdets populära skolor och ett flertal lika populära förskolor samt Spånga torg med sitt mysiga småstadsutbud av butiker, restauranger och torgförsäljning. Då det regnar och blåser så tar man bussen, vars närmaste hållplats ligger en kort bit bort utanför tomtgräns, bussresan till torget tar endast ca 3-4 minuter.
Välkommen till Sörgårdsvägen 85!

MER OM STOCKHOLM HONUNGSBLOMSTRET 51:
- På lättskött, lummig och solbadande trädgårdstomt om 689 kvm ligger denna fint planerade och välmående familjevilla, med lättälskade sällskapsytor såväl inne som ute. Bostaden har genomgripande renoverats av nuvarande ägare och befinner sig i ett mycket gott skick.
- Den uppvuxna tomten i syd-/västläge är en dröm för soldyrkaren, här slår man sig ner i en skön solsäng och njuter av lediga dagar, utan en växande lista av nödvändiga trädgårds-måsten! Kyligare sommardagar flyttar man upp ett par trappsteg och kopplar av i det väl tilltagna uterummet, vars skjutbara glaspartier skyddar och ger möjlighet till 'utomhushäng' redan då krokusarna tittar fram ur backen tills dess att höstlöven seglar mot marken.
Uterummet expanderar bostadens fina sällskapsrum till det dubbla då altandörren öppnas upp!
- Finns leksugna barn med spring i benen? Tomtens solvarma gräsmattor är perfekta för bollspel och lek! Finns en studsmatta eller gungställning på önskelistan så är det lätt att hitta lämpliga platser för placering.
- För den odlingsintresserade finns gott om solbadande ytor för framgångsrik egenskörd, redan idag finns ett uppskattad växthus på plats! Tomtens buskar och uppvuxna häckar i tomtgräns ramar vackert in.
- Bra förvaringsmöjligheter finns dels under trappan mot entréplan dels under den inglasade terrassen.
- På tomtens stensatta markyta finns plats att parkera fyra bilar.

FIBER:
Fiber finns installerat (Bahnhof).

LITE OM NÄROMRÅDET:
- I Solhem bor man barnvänligt, med naturen runt knuten - här finns lekvänliga skogsområden samt stora ängar med plats för barnens lek.
- På kort promenadavstånd finns flera populära lekplatser där självklara samlingsplatser är Uppgårdsparken och Fornminnesparken, omgivna av stora grönytor och skogsdunge. Invid Fornminnesparken finns även ett utomhusgym. Även lekparken Soltunet med plaskdamm för de yngre ligger på nära avstånd. För den fotbollsintresserade är Gläntan är den självklara platsen att bege sig till. För de lite äldre barnen byggdes en Parkourbana i Nälsta under 2013. Parkourbanan, som ligger på cykelavstånd, har snabbt blivit populär.
- Under soliga sommardagar är Nälstabadet ett populärt utflyktsmål.
- På Spånga Torg finns ett flertal matbutiker, kötthandlaren Dennis kött, nyöppnade krogen Kelp (bar/mat/deli), puben Caledonian Inn, ytterligare ett flera restauranger, Spångas prisbelönta konditori, vårdcentral, apotek, ytterligare småbutiker samt torgförsäljning sommartid och julmarknad vintertid. Här finns även SkandiaMäklarnas bobutik, välkommen in på en fika och för att prata om din nuvarande bostad och nästa.
- Det är inte heller långt till gallerian Bromma Blocks, ett butikscenter med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger.
- Vällingby City med sina generösa öppettider ligger inte långt bort, här finns det mesta att önska i form av butiker, här finns även torghandel, restauranger, de flesta banker samt biosalong.

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR:
- Det finns ett flertal populära förskolor på bekvämt promenadavstånd.
- I Solhemsängens skola går barnen från skolstart till och med årskurs 4.
- I Solhemsskolan går barnen från 6-årsverksamheten till och med årskurs 6.
- I Spånga grundskola går barnen från årskurs 7 till och med årskurs 9. Här bedrivs även spetsutbildning i MA och i NO.
- I Vinstaskolan går barnen från 6-årsverksamheten till och med årskurs 6, därefter fortsätter man i Vinstagårdsskolan eller Vällingbyskolan från årskurs 7 till och med årskurs 9.
- Kunskapsskolan, med årskurs från 4-9, finns i närområdet.
- Spånga Gymnasium ligger i anslutning till Spånga grundskola.

KOMMUNIKATIONER:
Det är endast några minuters promenadavstånd till bussar.
Buss 116 - trafikerar sträckan: Vällingby Centrum - Spånga station.
Buss 119 - trafikerar sträckan Backlura i Hässelby - Spånga station.

Det är ca 12-13 minuters promenad till Spånga Torg med ytterligare busslinjer och pendeltågsstation.
Från Spånga station till Odenplan reser man på ca 10 minuter, åker man vidare till Stockholms Central tar resan totalt ca 14 minuter.
Spånga Torg har även ett rikt utbud av busslinjer:
Buss 112 - trafikerar sträckan: Spånga - Alvik.
Buss 117 - trafikerar sträckan: Spånga Torg - Brommaplan.
Buss 118 - trafikerar sträckan: Vällingby - Hallonbergen, via Rissne Centrum.
Buss 119/512 - trafikerar sträckan: Solna Centrum - Hässelby, via Vreten, Sundbybergs station samt Spånga.
Buss 157 - trafikerar sträckan: Spånga - Danderyds sjukhus.
Buss 517 - trafikerar sträckan Spånga - Kistaområdet.

Mer om mäklarna