Bindestrecket 6, tillbyggd 30-talsvilla i solgul, solbadande putsad skrud.

Flysta, Spånga

Bindestrecket 6

Såld
  • 7 rum
  • 151 kvm
  • Villa

RYMLIGT FAMILJEVILLA PÅ SOLIG HÖRNTOMT OM 1.200 KVM!

VISNINGAR PLANERAS ATT GENOMFÖRAS I SAMBAND MED MÅNADSSKIFTET APRIL/MAJ.
ÄR DENNA FINA BOSTAD INTRESSANT FÖR DIG?
PÅ SKANDIAMÄKLARNAS HEMSIDA REGISTRERAR DU DITT INTRESSE, VILKET GER MIG MÖJLIGHET ATT ÅTERKOMMA TILL DIG VID FÖRHANDSVISNING.
MVH/ANNICA OPPENHEIM STENMAN.

År 1938 stod den ursprungliga villan klar att flyttas in i. Så sent som år 2013 lät nuvarande ägare bygga till bostaden i tre plan, då tillkom ett välplanerat kapprum på entréplan, ett fint allrum med glasveranda-känsla på övre våningsplan samt en mycket fräsch tvättstuga i källarplan.
Idag har bostaden hela fyra fina sovrum på övre plan, om allrummet tas i anspråk så skapas det femte sovrummet på samma plan!
Här finns även underbara sällskapsytor, såväl ute som inne! Köket har yta för vardagens alla måltider i fin barbordslösning, vägg i vägg med det lättälskade köket är det generösa vardagsrummet placerat.
Bostadens bergvärmepump installerades år 2022, och anslöts då till befintlig bergvärmebrunn.

DET SOLIGA SÄLLSKAPSPLANET. I kapprummet finns smarta förvaringsmöjligheter i såväl skjutdörrsgarderob som i många skåp! Här ryms den större familjens alla ytterkläder och skor, utan att trängas!
På planet umgås man gärna med familj, släkt och vänner.
Köket kommer uppskattas av den matlagningsintresserade familjen. Här inspireras man till pajbak och saftkokning när sommaren går mot höst och trädgården dignar av frukt och bär. Köket är även en underbar plats för gemensam matlagning med familj och vänner. Vägg i vägg med köket är det generösa vardagsrummet med matsalsdel placerat, rummets vackra eldstad ger ytterligare trevnad både i vardagen och vid middagsbjudningar! På planet finns även en wc.

ÖVRE VÅNINGSPLAN. På det privata sovrumsplanet en trappa upp finns fyra rymliga sovrum. Den möblerbara hallen övergår i en modern glasveranda som tillkom då huset byggdes till. Glasverandans platsbyggda bokhyllor rymmer mängder av böcker. På planet finns även badrum med dusch.

KÄLLARPLANET, MED F.D. GARAGE. Det fina planet har både ett allrum/gästrum, ett aktivitetsrum/pannrum där den inspirerande pysselbänken kan placeras och en mycket välplanerad och fräsch tvättstuga som tillkom i samband med tillbyggnaden år 2013.
På planet finns även det före detta garaget, som idag används som ett mycket rymligt förrådsrum, den tidigare garageporten har tagits bort och dörr mot tomten är installerad.
Innan tillbyggnaden hade bostadens tvättstuga annan placering på planet. Den generösa ytan, som har lämnats orörd, inkluderar även en äldre bastu samt dusch. F.d. tvättstugan har stor potential att skapa ytterligare funktion till bostaden, är det kanske en SPA-del, en vinkällare eller ett snickarrum som står på önskelistan? Bostadens bergvärmepump installerades år 2022, den kopplades då till befintlig bergvärmebrunn från 2002.

ÖVRIGT. Innanför grindstolparna välkomnar grusad infart och den rymliga solgula 30-talsvillan i putsad skrud. Den plana tomten har fantastiska lekvänliga gräsytor och många träd där en gunga eller en avkopplande hängmatta kan placeras. Här finns också ytor för den efterlängtade studsmattan, för lekstugan och kanske en pool? På tomten finns även en mysig altan med vacker utsikt över de lummiga ägorna samt en väl tilltagen terrass i anslutning till entrén! Den uppvuxna hörntomten är inbäddad i lummig grönska som ger avkopplande avskildhet, just det man längtar till efter en intensiv arbetsvecka! Bostaden har ett barnvänligt läge, på lugn gata, mitt i Flystas villaidyll.
Närmaste matvarubutik ligger endast ca 475 meter bort, under promenaden mot Coop i Flysta passerar man bland annat flera restauranger, frisör och blomsterbutik.
Välkommen till Bindestrecket 6!

LITE MER OM FASTIGHETEN STOCKHOLM LAURENTIUS 12:
- Det centrala läget ger vardagslyx till hela familjen, här är det nära till allt som gör vardagspusslet lätt att lägga!
- På solbadande och uppvuxen hörntomt om hela 1.200 kvm, ligger denna omsorgsfullt tillbyggda 30-villa som kan stoltsera med generösa sällskapsytor såväl inne som ute.
- För den trädgårdsintresserade finns här alla möjligheter att odla och förädla, redan nu finns mycket vackert och gott att njuta av. Se säljarens sammanställning av trädgårdens utbud lite längre ner i texten.
- Har man äventyrslystna barn med spring i benen så är denna ljuvliga tomt perfekt, tomtens storlek och utformning ger möjligheter till mycket kul! Här kan man leka på plana och svagt sluttande gräsytor, gömma sig bakom buskar, bygga trädkoja eller hoppa på den efterlängtade studsmattan.
- Trädgårdsförråd finns.
- I f.d. garaget ryms oerhört mycket av det skall förvaras (idag är garageporten utbytt mot en dörr som ger access från tomten).
- På den grusade infarten finns yta att parkera flera bilar.
- Med fantastiska kommunikationer på Spånga Torg är det lätt att föredra tåg eller buss till arbetsplatsen. Från Spånga station till Stockholm Central är resvägen inte längre än 14 minuter! Torgets bussar går i alla väderstreck.

TRÄDGÅRDSINTRESSERADE SUSANNE OCH BENGT BERÄTTAR OM TOMTENS FANTASTISK UTBUD:
Framsidan av trädgården har en stor blomrabatt med perenner och en stor hästkastanj.
Baksidan av tomten ligger skyddad av huset och där finns tre äppelträd. Ett av den lite äldre sorten Wealthy som är ett köksäpple att göra jättegott äppelmos av. Det andra trädet har två sorter på sig, vinterätäpplet Ingrid Marie och en inympad gren med höstäpplet James Grieve. Det tredje trädet har bas av Ingrid Marie och inympade grenar med sommarmognande Transparente Blanche samt goda höstäpplena Åkerö och det saftiga Gravensteiner. Goda äppelår gör vi många liter äppelmust av skörden.
Vi har även träd med Victoriaplommon och Krikon liksom bärbuskar med röda och svarta vinbär, krusbär samt hallon.
På södra sidan växer humle intill altanen och längre fram en äkta kastanj.
Runt omkring på tomten finns det även olika blommande buskar bland annat ett par olika varianter av klematis, spirea, paradisbuske, syren, hortensia, fläder, kornell och mahonia.
Planteringarna och rabatter har bland annat perenner såsom lavendel, hosta, rosor, flox, höstanemon, liljor och en mängd andra olika blommor för er att upptäcka.
Övriga träd är rönn, ask, björk, ek och tall samt en hassel.
Hoppas att ni kommer att njuta lika mycket som vi av trädgårdens skördar, den lummiga grönskan och den vackra blomningen!
Hälsar/Susanne och Bengt!

FIBER:
Telia, öppen fiber finns indraget.

LARM:
Larm finns installerat, kopplat till Sector Alarm.

LITE OM NÄROMRÅDET:
- I Flysta bor man barnvänligt, med naturen runt knuten - här finns lekvänliga skogsområden samt stora ängar med plats för barnens lek.
- På kort promenadavstånd finns lekplatsen 'Gribban' en nyligen renoverad, populär lekplats med anslutande gräsyta. Här blandas traditionell lek som klätterborg, gungbräda, lekstuga och gungor med mer specialutformad utrustning.
- På kort promenadavstånd finns även den nyrenoverade lekplatsen 'Palmérsparken' med tillgänglighetsanpassad lekmiljö för yngre barn. Gummiunderlag finns under all lekutrustning. Här finns lekmöjligheter i klätterställningen, gungor, bebisborgen, sandlådan och vila i kompisgungan.
- På nära avstånd, invid Gribbyvägen, finns också en uppskattad liten pulkabacke för de yngsta.
- Finns det ett fotbollsintresse i familjen? Det är kort promenadavstånd till välordnade Solhems fotbollsplan, även den ligger i stort sett 'runt hörnet'.
- På kort cykelavstånd ligger populära Starboparken, ytterligare en självklar samlingsplats för leksugna barn!
- För de lite äldre barnen byggdes en Parkourbana i Nälsta under 2013. Parkourbanan, som ligger på promenadavstånd, har snabbt blivit mycket populär.
- Sommartid är närbelägna Nälstabadet ett populärt utflyktsmål.
- På Spånga Torg finns ett flertal matbutiker, kötthandlaren Dennis kött, nyöppnade krogen Kelp (bar/mat/deli), puben Caledonian Inn, ytterligare ett flera restauranger, Spångas prisbelönta konditori, vårdcentral, apotek, ytterligare småbutiker samt torgförsäljning sommartid och julmarknad vintertid. Här finns även SkandiaMäklarnas bobutik, välkommen in på en fika och för att prata om din nuvarande bostad och nästa.
- Det är inte heller långt till gallerian Bromma Blocks, ett butikscenter med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger.
- Vällingby City med sina generösa öppettider ligger inte långt bort, här finns det mesta att önska i form av butiker, här finns även torghandel, restauranger, de flesta banker samt biosalong.

FÖRSKOLOR/SKOLOR:
- Ett flertal förskolor finns runt om i området.
- Det finns ett flertal skolor på promenadavstånd/kort bussresa:
- I Solhemsskolan/Spånga Grundskola och i Sundbyskolan går man från förskoleklass till och med årskurs 9.
- I Kunskapsskolan går man från årskurs 4 till och med årskurs 9.
- I Raoul Wallenbergs skola går man från förskoleklass till och med årskurs 9.

KOMMUNIKATIONER:
NÄRMASTE BUSSHÅLLPLATS (BUSS 117) LIGGER PÅ AVSTÅND OM ENDAST CIRKA 150 METER.
TILL SPÅNGA TORG MED PENDELTÅG OCH BUSSAR I ALLA VÄDERSTRECK PROMENERAR MAN PÅ CIRKA 10-12 MINUTER:
Buss 117 - med hållplats på Spångavägen trafikerar sträckan: Spånga station - Brommaplan (med T-bana, gröna linjen).
PÅ SPÅNGA TORG FINNS PENDELTÅGSSTATION OCH YTTERLIGARE BUSSLINJER:
Pendeltåg - från Spånga station till Stockholms Central, via Odenplan, reser på 14 minuter.
Buss 116 - trafikerar sträckan: Vällingby Centrum - Spånga station.
Buss 117 - trafikerar sträckan: Brommaplan (med T-bana, grön linje) - Spånga Torg.
Buss 118 - trafikerar sträckan: Vällingby - Hallonbergen, via Rissne Centrum (med T-bana).
Buss 119 - trafikerar sträckan: Solna Centrum - Hässelby, via Vreten, Sundbybergs station samt Spånga Torg.
Buss 512 - trafikerar sträckan: Solna Centrum - Hässelby, via Vreten, Sundbybergs Torg samt Spånga Torg.
Buss 119 - trafikerar sträckan: Solna Centrum - Hässelby, via Vreten, Sundbybergs station samt Spånga station.
Buss 112 - trafikerar sträckan: Spånga - Alvik (med T-bana). Buss 118 - trafikerar sträckan: Vällingby - Hallonbergen, via Rissne Centrum (med T-bana).
Buss 157 - trafikerar sträckan: Spånga - Danderyds sjukhus.

Mer om mäklarna