Skillingaryd, Skillingaryd

Parkvägen 7

Såld
  • 5 rum
  • 120 kvm
  • Villa

Utöver det vanliga med underbart läge

Parkvägen 7, med Skillingaryds kanske bästa läge, är nu till salu.

År 1957 köptes fastigheten av musikhandlaren, konstnären och Skillingarydsprofilen Robert Andersson. Han präglade trädgården med sina underfundiga reliefer och dekorativa idéer. Med döttrarnas dåförtiden överdådiga blomrabatter, de fantasifulla konstverken och den speciella atmosfären vann den charmiga trädgården både beundran och ett pris.

Den soliga tomten får vandrande skugga av de uppvuxna hängbjörkarna, rönnarna och granarna. Tillsammans med de dekorativa småträden ger de lummighet, härlig atmosfär och fågelsång. Den som har intresse för odling har här stora möjligheter. Det är en trädgård som inbjuder till lek på de plana gräsmattorna, men här finns också inbjudande ställen för vila. Eller varför inte grilla något gott i den murade spisen i det sagoaktiga vindskyddet av falurött timmer. Murarna intill har porträtt av gångna tiders personligheter från bygden.

På den stora tomten ligger det vitputsade huset byggt 1948. Den generöst tilltagna altanen är belägen mot söder. Här sitter man skyddad mot regn. Huset är fräscht och har underhållits kontinuerligt. Planlösningen är mycket trevlig och ytan välutnyttjad. Den gammaldags stämningen är kvar och ljuset är påfallande - här finns många små och större fönster. När man stiger in i entrén ser man både köket och sällskapsrummen som går i fil. De vackert lagda parkettgolven är i massiv ek. I ett hörn står en elegant öppen spis. Köket, varsamt renoverat, har en lång arbetsbänk på en massiv trästomme. Skåpen ovanför har också stomme i trä och går upp i tak, därunder en klassisk Redahylla. I hallen finns två klädkammare varav en är öppen, likaså ett badrum. Trappan upp till övervåningen leder till en möblerbar hall, som lätt går att göra om till ett separat rum. Vidare finns ett stort och ett mindre sovrum. I det mindre finns spis och diskbänk, vilket ger möjlighet till generationsboende. Golven på denna våning är i slipad och lackad furu. Här finns också två stora och en mindre klädkammare samt en toalett. Huset har hel källare i mycket gott skick med bl.a. tvättstuga, gedigen handmangel, matkällare, stort kassaskåp, plats för hobby och rejäla förvaringsytor. Källaren nås inifrån hallen eller från en överbyggd yttertrappa på baksidan.

Garaget i vit puts med redskapsbod är tillbyggt. Huset drivs av fjärrvärme vilket bidrar både till miljön och god boendeekonomi. Fiberkabel ligger färdig att dras från tomtgränsen till huset.

Från trädgården ser man sommarhemmet Fridhäll inbäddat i grönska. Där bredvid rinner en bäck i hagen. Skolan och förskolan är alldeles bakom kullen och åt andra hållet finns centrum på gångavstånd.

Någon kallade Parkvägen 7 för "Skillingaryds mysigaste hus".

Välkommen hem!

Observera att besiktning utförs 15/8 och besiktningsprotokoll kommer finnas tillgängligt snarast efter det.

Mer om mäklarna