Allhelgona, Skänninge

Hageby Backgård 1

REDO™
  • 6 rum
  • 232 kvm
  • Villa
Högstbjudande 5 500 000 kr

Lantlig dröm med ett bra läge nära kommunikationer!

Nu har vi det stora nöjet att saluföra den här fantastiska fastigheten med påtaglig charm och karaktär. Här finns nu möjlighet för er som söker ett hus på landet med närhet till kommunikation och serviceutbud.

Välkomna till Hageby Backgård 1! Här erbjuds nu ett charmigt och mycket välunderhållet hus som är uppfört 1808 i gustaviansk nyklassicistisk stil. Huset karaktäriseras särskilt av vackra detaljer som skänker en harmonisk och storslagen känsla redan vid första ögonkastet. Huset har flera tidstypiska drag som spröjsade handblåsta fönster, putsad fasad, snickarglädje och kakelugnar. Boytan om 232 kvadratmeter är fördelad på två våningsplan. När ni åker in på den grusade uppfarten möts ni av en trevlig gårdsbild med två flyglar på vardera sida om huset. Den södra flygeln är inredd med garage (med elbilsladdare), vinkällare och en festlokal. Här finns en bar på nedre plan och ett loft med plats för upp till 70 gäster. Den norra flygeln har flera praktiska utrymmen och ett loft. Vid den norra flygeln har ett dubbelgarage i äldre stil med gjuten platta uppförts under 2024.

Nuvarande ägare har med stor omsorg för detaljer, förbättrat, förnyat och renoverat stora delar av huset och flyglarna. Läs gärna bilagan med information om huset och renoveringar som är utförda.

Detta rymliga hus om 6 rum och kök passar utmärkt för er som ställer höga krav på ert boende. Via den vackra pardörren når ni entréplanet som omfattar en välkomnande entré med kapprum intill. Den inre pardörren är original från 1808. Det första ni möts av när ni kliver in i hallen är Borghamnskalksten och fina snickerier som passar den tidsenliga tapeten. Till höger om hallen finner ni tv-rummet med en kakelugn. I anslutning till tv-rummet finns ett kontor/gästrum. Matsalen med en charmig kakelugn och massivt trägolv går i fil med vardagsrummet som ger en härlig och luftig planlösning. Vardagsrummet har ett fint ljusinsläpp via flera handblåsta fönster som vetter mot trädgården. Vidare finns en effektiv kakelugn centrerat i rummet. Från köket tar ni er ut till det inglasade uterummet. Köket går i lantlig stil med massiva köksluckor av körsbär som går fint ihop med en bänkskiva av kolmårdsmarmor. Intill köket finns en praktisk groventré med ett duschrum/wc och längre in finner ni tvättstugan och bergvärmepumpen. Groventrén och tvättstugan är inredd med samma vackra Borghamnskalksten som finns vid entrén.

Via trappan som finns i hallen leds ni upp till övervåningen. Hallen på övervåningen är inredningsbar på bägge sidorna, på vardera sida om hallen finner ni två rymliga sovrum med kakelugnar. Vidare finns två kattvindar som idag är inredda som gästrum. Husets andra badrum finns på övervåningen och är smakfullt inrett med kolmårdsmarmor och stilfull interiör.

Till huset hör en välskött och rogivande trädgård om ca 6000kvm som är fint inbäddad av grönskande träd och buskar. På baksidan av huset möts ni av en lummig trädgård med flera fruktträd och här kan barnen leka i en trygg och kreativ miljö. Här finns även ett inglasat uterum i sekelskiftesstil med gjuten platta och klinkergolv.

Här bor ni på landet omgivna av böljande åkrar och fält men med cykelavstånd till Skänninge och dess serviceutbud och skolor. Det finns goda pendlingsmöjligheter via riksväg 50 som tar er till Mjölby på cirka 5 min och till Motala på cirka 15 min. Skänninge erbjuder även bra pendlingsmöjligheter via pendeltåg till bland annat Motala, Mjölby och Linköping.

Välkommen med din intresseanmälan!

REDO™

Detta är en REDO™ bostad. Kontakta mäklaren för mer information.

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information.

Till intresseanmälan

Mäklare

Bostadsfakta

Bilder

Planritning

Allhelgona, Skänninge

Hageby Backgård 1

Karta

Mer om mäklarna

Intresserad? Gör en intresseanmälan!

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din intresseanmälan!
Mäklaren hör av sig så snart som möjligt.