Rensättra, Saltsjö-Boo

Skördevägen 14

Såld
  • 4 rum
  • 105 kvm
  • Villa

Enplansvilla med stor potential precis intill naturen och badrocksavstånd till Sågsjön!

Välkommen hem till möjligheternas familjebostad!

Här kommer chansen att skapa dig ditt perfekta drömhem på en exemplarisk familjevänlig tomt! Bostaden är idag om 105 kvm plus 9 kvm matsalsdel. Matsalsdelen är en tillbyggnad utan bygglov från år 2009, alltså har preskriberingstiden inträtt. Enlig detaljplan får man bygga ut den totala bostadsyta till 160 kvm om du väljer att behålla huset som ett enplans hus. Vinden går att lyfta upp till nock, detta blir otroligt snyggt och skapar en helt underbar känsla av rymd. Skulle du hellre önska att göra om vinden och tex bygga loft, går det också bra. I ett sådant fall är bostadsytans maxgräns på bottenplan 120 kvm enligt detaljplan.

Fastigheten ligger belägen på en lugn och trivsam återvändsgränd i detta populära bostadsområde. Villan ligger insynsskyddad på tomten om ca 1000 kvm och i trädgården omringas du av vackra buskar som t.ex. syren, som doftar ljuvligt under sommaren. Här finns även äpple- och päronträd för den som gillar att göra sylt eller baka pajer på färska frukter under sommarhalvåret. Tomten är sådär lagom stor och lättskött vilket innebär att du mestadels kan sitta och njuta i solen men ändå ha möjlighet att pyssla lite i trädgården.

Från den väl tilltagna uppfarten som erbjuder parkeringsplats för 3 bilar, når du huset farstukvist som välkomnar dig in i bostaden. Väl inne i bostaden möts du av den rymliga hallen. Här finns gott om avhängingsutrymme. Vidare in i bostaden hittar du tre väl tilltagna sovrum, alla med plats för både dubbelsäng samt garderober, Master bedroom har dessutom en smidig klädkammare, I huset finns även ett stort kök med gott om plats för en ordentlig matsalsmöbel, ett lättplanerat vardagsrum och en matsalsdel med öppen planlösning mot vardagsrum. Från matsalsdelen når du husets härliga altan belägen i sydost. Inte så svårt att se sig själv avnjuta härliga middagar med nära och kära omringad av grönskan. Huset har även två badrum samt praktisk tvättstuga med utgång till garaget. Det isolerade garaget är så pass stort att man skulle kunna dela upp det för att skapa sig en snickeridel eller varför inte en konstnärshörna?

Husets mysiga och inbjudande trädgård är mycket barnvänlig med plana gräsytor. Här finns plats för studsmatta och annat skoj. Idag finns en större bod på tomten vilket används som extra förvaringsutrymme. Bara några meter från huset ligger en stor hästhage för den som vill hälsa på djuren på bete eller kanske leka i den trevliga lekplatsen bara något stenkast bort. Sågsjön ligger på badrocksavstånd för den som älskar ett svalkande dopp på sommaren eller ett kallbad på vintern. Inte långt från huset ligger dessutom även Myrsjön med massor av aktiviteter för de boende som t.ex. midsommarfirande. Områdets populära pulkabacke ligger nära, perfekt för de vackra vinterdagarna.

Detta hus, på denna insynsskyddade fastighet, är en dröm för den som vill skapa sig sitt egna. Låt fantasin flöda fritt och gör dig ett hem att verkligen trivas i, länge.

Varmt välkomna hem!

Mer om mäklarna