Insjön, Saltsjö-Boo

Månbacken 8

Såld Besiktigad Försäkrad
  • 4 rum
  • 106 kvm
  • Villa

Högt över trädtopparna med sjöglimt

Äntligen kan vi presentera en fastighet med fantastiska möjligheter! Här, i idylliska Insjön, bor ni lugnt och tryggt med direkt närhet till skog, sjö och hav. Allt detta i brytpunkten mellan stad och skärgård, endast 20 minuters resväg från centrala Stockholm.

Med ett högt och ytterst privat läge, 200 meter från vattnet, återfinns denna unika fastighet som erbjuder direktkontakt med skogen vilket kombinerat med utsikten över trädtopparna och Insjön bidrar till en närmast sagolik miljö. Den kuperade tomten bjuder på olika nivåer och samspelar med den omgivande naturen. För barnfamiljen är läget svårslaget. På den stora tomten finns gott om utrymme för lek och äventyr för de små och i närområdet erbjuds god barnomsorg samt ett rikt föreningsliv med ett brett aktivitetsutbud.

Här välkomnas ni till detta trevliga funkishus i suterräng som uppfördes 1946 och har varit i samma familjs ägo sedan 1999. Huset fördelas på totalt 129 rymliga kvadratmeter och disponeras på fyra rum, kök, badrum, gästtoalett, tvättstuga och förråd. Interiören är genomgående ljus och inbjudande och som kronan på verket bjuder vardagsrum och kök på vacker sjöutsikt. Husets läge är helt insynsskyddat och bidrar till en känsla av att befinna sig långt ute på landet. Huset värms effektivt upp med en bergvärmepump som installerades 2010. Dessutom finns en välfungerande braskamin i vardagsrummet.

Trädgården är läckert terrasserad och bjuder på en varierad karaktär. För den trädgårdsintresserade erbjuds i princip obegränsade möjligheter att skapa en grönskande oas. Solen vandrar runt huset under dagen. Morgon- och förmiddagssolen skiner på framsidan och efter lunch vandrar den vidare på baksidan under eftermiddagen och framåt kvällen. Ljuset i kombination med den grönskande miljön bidrar till högsta möjliga trivsel.

Från baksidan av huset leder flera stigar ut i den vackra skogen och vidare ut mot Baggensfjärden där ni når Ekobergets naturreservat med enastående vyer, cirka 1 km bort. I Insjön finns flera badplatser, vilka ni når på några minuters promenad från huset. Via Insjöns Villaförening finns möjlighet till båtplats.

På promenadavstånd når ni dessutom Velamsunds vidsträckta naturreservat som med sina 700 hektar är ett av Nackas största friluftsområden. I närområdet finns också ridskola, kajakklubb, utegym, golfklubb samt båtklubb med gästplatser. I friluftsområdet finner man också det barnvänliga Velamsundsbadet med anlagd sandstrand. Områdets elljusspår bjuder härliga löpturer och längdskidåkning vintertid.

I området finns flertalet populära förskolor och skolor såsom Idunskolan, Sågtorpsskolan, Myrsjöskolan, Vittraskolan och Orminge skola, samtliga på cykelavstånd från huset. Kommunikationerna i området är utmärkta. 200 meter bort finns närmsta busshållplats (Insjön) och härifrån tar ni er bland annat till Slussen och Orminge Centrum. Drygt 500 meter från huset ligger hållplatsen Lagnövägen där busslinje 425 tar er till Slussen på knappt 20 minuter. Med bil tar det cirka 20 minuter till centrala Stockholm.

Orminge Centrum ligger cirka 10 minuter bort och här finns ett stort utbud av service som matbutiker, gymanläggningar, apotek, frisör och restauranger. På vägen in mot Stockholm når ni också Nacka Forum som med sina 150 butiker erbjuder ett brett utbud av shopping, caféer och restauranger. I närbelägna Gustavsbergs hamn finner ni flertalet trevliga restauranger, båthamn och en anrik historia. Hit kan ni cykla via den vackra cykelvägen utmed vattnet.

Sammantaget är detta en unik möjlighet att ta vara på. Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Mer om mäklarna